Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΤαξιδιωτικά ΝέαΑεροπορικάΗ Aegean ενισχύει τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας

Η Aegean ενισχύει τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας

Με αυξημένες συχνότητες, αρχικά στο εσωτερικό της χώρας, και εντός Μαΐου και στο εξωτερικό, η Aegean ανταποκρίνεται με ενισχυμένα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

Προσαρμοσμένη στα νέα ταξιδιωτικά δεδομένα, που διαμορφώνονται λόγω του κορονοϊού και στις υποχρεώσεις τήρησης υγειονομικών πρωτοκόλλων για τις αεροπορικές  μετακινήσεις που ανακοινώθηκαν, η Aegean εφαρμόζει, ήδη, σε όλες τις πτήσεις του εσωτερικού και εξωτερικού δικτύου της, νέα ενισχυμένα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, σε κάθε στάδιο του ταξιδιού.

Η αεροπορική εταιρία με απόλυτη προτεραιότητα την υγεία και την ασφάλεια των επιβατών και των εργαζομένων και σε στενή συνεργασία με τις αρχές, ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι έχουν ήδη αλλάξει οι διαδικασίες επιβίβασης, πρόσβασης, αλλά και εξυπηρέτησης στο αεροσκάφος, καθώς και οι διαδικασίες καθαρισμού και απολύμανσης των αεροσκαφών.

Η χρήση μάσκας έχει ήδη γίνει υποχρεωτική τόσο για τους επιβάτες όσο και για τα πληρώματα, ενώ στο εξής θα επιτρέπεται η μεταφορά στην καμπίνα μόνο μιας χειραποσκευής ή ενός προσωπικού αντικειμένου.

Επίσης, θα διατηρούνται πλέον τρεις σειρές καθισμάτων κενές για τη δυνατότητα απομόνωσης πιθανού συμπτωματικού επιβάτη.

Ειδικά διαχωριστικά και απολυμάνσεις 

Για την αποφυγή συνωστισμού και την ελαχιστοποίηση των επαφών, όπως προβλέπουν και τα σχετικά υγειονομικά πρωτόκολλα, έχουν ήδη τοποθετηθεί, σε εκδοτήρια και ελεγκτήρια εισιτηρίων ειδικά διαχωριστικά.

Επιπλέον οι επιβάτες, κατά την επιβίβασή τους στο αεροσκάφος, η οποία θα πραγματοποιείται τμηματικά, θα επιδεικνύουν ανέπαφα τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα, θα σαρώνουν μόνοι τους στους ειδικούς οπτικούς αναγνώστες την κάρτα επιβίβασης και ενθαρρύνονται να κάνουν χρήση των ηλεκτρονικών και ανέπαφων υπηρεσιών, πριν και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους.

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα καθαρισμού που εφαρμόζονται, ήδη από την έναρξη της πανδημίας έχουν ενισχυθεί οι τακτικοί καθαρισμοί των αεροσκαφών μεταξύ όλων των πτήσεων και έχουν εντατικοποιηθεί οι διαδικασίες απολύμανσης.

Επίσης, το σύστημα ανακύκλωσης αέρα στα αεροσκάφη είναι εξοπλισμένο με φίλτρα HEPA (High Efficiency Particulate Air) και ο αέρας, ανανεώνεται διαρκώς, εφαρμόζοντας τα υψηλότερα πρότυπα. 

Περισσότερες λεπτομέρειες είναι αναρτημένες στην ειδικά διαμορφωμένη σελίδα  “Together, with Care” στο www.aegeanair.com και  στο  www.olympicair.com και έχετε τη δυνατότητα να δείτε εδώ τι ισχύει σε κάθε στάδιο του ταξιδιού.  

Αύξηση συχνοτήτων

Από σήμερα, Δευτέρα 25/5, έχουν ενισχυθεί οι πτήσεις από Αθήνα προς Ρόδο, Κέρκυρα, Μυτιλήνη, Χίο, Σάμο και τους υπολοίπους προορισμούς του  δικτύου εσωτερικού.

Να υπενθυμίσουμε, ότι από την περασμένη Δευτέρα 18 Μαΐου, είχαν ενισχυθεί πτήσεις προς Ηράκλειο, Χανιά, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη.

Επίσης, εντός του Μαΐου θα ξεκινήσουν και πάλι οι πτήσεις από την Αθήνα προς Μόναχο, Φρανκφούρτη, Ζυρίχη και Γενεύη, αρχικά με μικρή συχνότητα. Ταυτόχρονα θα αυξήσει τις πτήσεις προς τις Βρυξέλλες, το μοναδικό προορισμό εξωτερικού, που έως σήμερα δεν είχαν ανασταλεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα