Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαWTM London 2023: Συναντήσεις της Ελλάδας με αεροπορικές εταιρίες, ταξιδιωτικούς οργανισμούς και...

WTM London 2023: Συναντήσεις της Ελλάδας με αεροπορικές εταιρίες, ταξιδιωτικούς οργανισμούς και υψηλόβαθμα στελέχη

Δεύτερη μέρα η σημερινή που διεξάγεται μια από τις μεγαλύτερες διεθνείς τουριστικές εκθέσεις, αυτή της World Travel Market στο Λονδίνο. «Η Ελλάδα είναι τώρα έτοιμη για μία νέα σελίδα στην τουριστική της στρατηγική» δηλώνει από το Λονδίνο η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη.

ΝΤ.Χ. (hiotopoulou@gmail.com)

Δυναμικό το ‘παρών’ που δίνει η Ελλάδα στην παγκόσμια έκθεση τουρισμού World Travel Market που διεξάγεται στο Λονδίνο 6-8 Νοεμβρίου 2023.

Στο Περίπτερο του ΕΟΤ 900 τ.μ. βρίσκονται 72 συνεκθέτες από όλη την Ελλάδα, προβάλλοντας και προωθώντας ο κάθε εκθέτης τον προορισμό του και τα πλεονεκτήματά του.

Κατά την διάρκεια της WTM London 2023 πραγματοποιούνται συναντήσεις με μεγάλους Τour Operators ( TOs) και αεροπορικές εταιρείες εν όψει της νέας  τουριστικής περιόδου 2024, ενώ ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης θα παραχωρεί σειρά συνεντεύξεων σε ξένα μέσα.

Αντίστοιχα και η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, χθες (Δευτέρα 6/11) πρώτη μέρα της WTM London 2023, πραγματοποίησε συναντήσεις εργασίας με σημαντικές προσωπικότητες από τον χώρο της πολιτικής, της τουριστικής αγοράς και των ΜΜΕ. 

Η κα Κεφαλογιάννη συναντήθηκε με τον Βρετανό ομόλογό της κ. John Whittingdale (Minister of State Media & Data of the UK). Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συνομίλησαν για τη σημασία της τουριστικής αγοράς της Μεγάλης Βρετανίας για τον Ελληνικό Τουρισμού και ανταλλάξαν απόψεις για την κατάρτιση ενός πλαισίου συνεργασίας για το μέλλον. 

Ακολούθησε συνάντηση με τους επικεφαλής της Jet2 οι οποίοι, συμπεριλαμβάνουν πολλούς ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς στα προγράμματά του 2024.  

Η κα. Κεφαλογιάννη παρακολούθησε τις εργασίες του Minister’s Summit, της συνάντησης  όλων  των Υπουργών Τουρισμού, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο πλαίσιο της WTM.

Η Ελλάδα διανύει μία σπουδαία τουριστική χρονιά

Στο πλαίσιο της   καθιερωμένης συνάντησης με τους Έλληνες ανταποκριτές στο Λονδίνο, η υπουργός Τουρισμού τόνισε ότι η Ελλάδα διανύει μία σπουδαία τουριστική χρονιά, με αξιοσημείωτες επιδόσεις σε όλα τα σημαντικά πεδία – έσοδα, θέσεις εργασίας, αφίξεις.

Αναφέρθηκε στις ευθύνες που γεννά αυτή η επιτυχημένη πορεία που ξεκίνησε πριν μια δεκαετία για τον ελληνικό τουρισμό, όπως και στο γεγονός ότι η Ελλάδα είναι τώρα έτοιμη για μία νέα σελίδα στην τουριστική της στρατηγική.

Για έναν νέο κύκλο ανάπτυξης  και κυρίως για την ουσιαστική στροφή προς τη βιωσιμότητα και την ανάδειξη αξιών όπως η προστασία της φύσης, ο σεβασμός προς τις τοπικές κοινωνίες και τον ανθρώπινο παράγοντα. Η ανάδειξη όλων αυτών των ιδιαίτερων αξιών θα καταστήσει την Ελλάδα για μία ακόμα φορά πρωταγωνίστρια στην διεθνή κατάταξη των τουριστικών προορισμών και εμπειριών. 

Οι σημερινές εκδηλώσεις του ΕΟΤ

Δύο σημαντικές εκδηλώσεις διοργανώνει ο ΕΟΤ, κατά τη διάρκεια της σημερινής μέρας (Τρίτη 7 Νοεμβρίου):

-το «Sustainability Marathon» το οποίο αφορά την βιωσιμότητα του ελληνικού τουρισμού και

-το «Greek Women Mean Business», στο οποίο θα συμμετάσχουν Ελληνίδες που καινοτομούν στο τουριστικό επιχειρείν.

*

-H World Travel Market London 2023 ολοκληρώνεται, αύριο, Τετάρτη 8 Νοεμβρίου. Η έκθεση πραγματοποιείται στο ExCel London και το ωράριο λειτουργίας της είναι σήμερα Τρίτη 7/11 09.30 – 18.00 και αύριο Τετάρτη 8/11 09.30 – 17.00.

-Κατά τη διάρκεια της πρώτης μέρας λειτουργίας της, η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη συναντήθηκε με τον επικεφαλής του ταξιδιωτικού Οργανισμού Queer Destinations,κ. Edwar Weggelaar, τονίζοντας ότι η προώθηση της πολιτικής συμπερίληψης και ισότητας με έμφαση στην LGBTQ κοινότητα αποτελεί μέρος της Εθνικής Στρατηγικής για την αντιμετώπισης κάθε είδους διάκρισης. Σημειώνεται ότι τον Ιούνιο του 2024 η Θεσσαλονίκη θα φιλοξενήσει την ετήσια πανευρωπαϊκή εκδήλωση LGBTI+, EuroPride, (21 – 29/6/2024).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα