Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΟινόραμα: Έρχεται η μεγαλύτερη εκδήλωση οίνου γιορτάζοντας τα 30 της χρόνια

Οινόραμα: Έρχεται η μεγαλύτερη εκδήλωση οίνου γιορτάζοντας τα 30 της χρόνια

Τριάντα χρόνια γιορτάζει φέτος το Οινόραμα, η μεγαλύτερη και πιο σημαντική οινική εκδήλωση της Ελλάδας. Το ετήσιο ραντεβού του αμπελοοινικού κλάδου θα πραγματοποιηθεί στο Ζάππειο Μέγαρο 2 – 4 Μαρτίου.

ΝΤ.Χ. (hiotopoulou@gmail.com)

Με το σλόγκαν της έκθεσης, «το κρασί είναι παντού και πάντα στο Οινόραμα», και τη συμμετοχή των πιο γνωστών οινοποιών απ’ όλη τη χώρα, διοργανώνεται για άλλη μια χρονιά το Οινόραμα, το οποίο φέτος γιορτάζει τα 30 χρόνια λειτουργίας του.

Από το Σάββατο 2 έως και τη Δευτέρα 4 Μαρτίου, στο Ζάππειο Μέγαρο, στην Αθήνα, εκατοντάδες οινοποιεία από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα δειγματίσουν πάνω από 2.500 κρασιά στο οινόφιλο κοινό.

Επαγγελματίες γευσιγνώστες και αγοραστές θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα κρασιά της νέας εσοδείας (2023) για να σχηματίσουν σφαιρική άποψη για την ποιότητά της, καθώς και πολλές νέες ετικέτες. Το Οινόραμα περιμένουν, παραδοσιακά, οι Έλληνες οινοποιοί για να λανσάρουν στην αγορά νέες κυκλοφορίες οίνων. Πολλά δε από αυτά θα είναι συγκεντρωμένα σε ειδικό χώρο της, στην «Πλατεία Γευσιγνωσίας».

Κρασιά ΠΟΠ

Οι επισκέπτες που αναμένονται στην έκθεση θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν κρασιά-εκπροσώπους όλων σχεδόν των Προστατευόμενων Ονομασιών Προέλευσης της χώρας, κρασιά παλαιωμένα και σπάνια, κρασιά πολύ μικρής παραγωγής και δυσεύρετα, κρασιά από αφανείς και ξεχασμένες γηγενείς ποικιλίες αμπέλου, κρασιά από σταφύλια βιολογικής καλλιέργειας, καθώς επίσης και διάφορα ιδιάζοντα κρασιά που εκφράζουν αντισυμβατικές ή και πρωτοποριακές οινολογικές προσεγγίσεις.

Τα τελευταία είναι συγκεντρωμένα στο «Wine Bar» της αίθουσας «Οινικές Αποκαλύψεις» όπου πρωτοστατούν μικρά και πρωτοεμφανιζόμενα οινοποιεία.

Συμμετοχές από Κύπρο και Λίβανο

Ανάμεσά τους για πρώτη φορά θα συμμετέχουν δεκαεπτά (17) οινοποιοί από την Κύπρο, ενώ αξιοσημείωτη είναι και η ομαδική παρουσία οινοποιείων από τον Λίβανο, με πέντε κορυφαίους οινοποιούς της χώρας αυτής.

*

-Το Οινόραμα φέτος γιορτάζει τα 30 χρόνια του και θα διεξαχθεί 2, 3 και 4 Μαρτίου στο Ζάππειο Μέγαρο, στην Αθήνα.

-Τιμώντας τα 30 χρόνια Οινόραμα, τα επίσημα εγκαίνια της φετινής διοργάνωσης θα πραγματοποιηθούν με ξεχωριστή εκδήλωση, την Παρασκευή 1 Μαρτίου, στις 18.00, αποκλειστικά με πρόσκληση.

-Αναλυτικές πληροφορίες για το Οινόραμα 2024, καθώς και προπώληση εισιτηρίων σε προνομιακή τιμή στο www.oenorama.com

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα