Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΗπειρωτική ΕλλάδαTikTok: Ο νέος ‘οδηγός’ των ταξιδιών

TikTok: Ο νέος ‘οδηγός’ των ταξιδιών

Ένας νέος τρόπος προσέγγισης των ταξιδιών τόσο για ανακάλυψη όσο και για προγραμματισμό φαίνεται να αποκτάει όλο και περισσότερο έδαφος στις μέρες μας. Πρόκειται για το TikTok.

Σχεδόν 50% αγόρασαν ταξίδι αφού εμπνεύστηκαν από περιεχόμενο που προβλήθηκε στην πλατφόρμα TikTok, με το 74% αυτών των αγορών να μην είναι προγραμματισμένες. Επίσης, το 77% δηλώνει ότι το TikTok τους ενέπνευσε για έναν προορισμό ή ένα προϊόν που σχετίζεται με τα ταξίδια και το με το #TravelTok να φτάνει πάνω από 8,8 δισ. προβολές.

Το TikTok αποτελεί πλέον τoν νέο τρόπο προσέγγισης των ταξιδιών τόσο για ανακάλυψη όσο και για προγραμματισμό, καθώς χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο για ταξιδιωτική έμπνευση, για να αναζητήσει κανείς τον επόμενο δημοφιλή προορισμό διακοπών, εστιατόρια, αξιοθέατα και πολλά άλλα. 

Όπως επισήμανε ο Stuart Flint, Επικεφαλής Παγκόσμιων Επιχειρηματικών λύσεων του TikTok για την Ευρώπη και το Ισραήλ, στο πλαίσιο του 8ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών που διεξήχθη 26-29 Απριλίου στους Δελφούς, «το TikTok αποτελεί το νέο σύνορο για τις ανακαλύψεις, με έμφαση στα ταξίδια και τον τουρισμό. Σχεδόν το 50% των χρηστών αγόρασαν ένα προϊόν που σχετίζεται με διακοπές ή ταξίδια αφού εμπνεύστηκαν από περιεχόμενο που προβλήθηκε στην πλατφόρμα μας, με το 74% αυτών των αγορών να είναι μη προγραμματισμένες» προσθέτοντας ότι αποτελεί ευκαιρία για τα ταξιδιωτικά brands, αλλά και τους τουριστικούς οργανισμούς για να προσεγγίσουν νέο κοινό, που θέλει να εμπνευστεί.

8,8 δις προβολές για το #TravelTok

Με το #TravelTok να αγγίζει περισσότερες από 8,8 δισεκατομμύρια προβολές καιτο #TikTokMadeMeBookIt 121 εκατ. προβολές γίνεται αντιληπτή η μεγάλη επιδραστικότητα της πλατφόρμας στην προβολή προορισμών με αυθεντικές, αφιλτράριστες εικόνες ανθρώπων, πολιτισμού και τοποθεσιών.

«Το TikTok δεν προκαλεί μόνο ενδιαφέρον, αλλά και ενέργειες, οδηγώντας τους χρήστες σε νέους προορισμούς και εμπειρίες» δήλωσε ο κ. Flint. Σε ποσοστό 58%οι Ευρωπαίοι χρήστες βίωσαν πολιτιστικές εμπειρίες off line αφού τις ανακάλυψαν στο TikTok – εκθέσεις, βιβλία ή επισκέψεις χώρων με πολιτιστική κληρονομιά. Τα εντυπωσιακά στοιχεία που σχετίζονται με τον πολιτισμό, όπως το #AncientGreece που ξεπερνούν τις 550 εκατομμύρια προβολές, δίνουν μια ιδέα για το πώς οι αναζητήσεις δεν αφορούν μόνο τις πιο εύπεπτες πολιτιστικές τάσεις, αλλά και υψηλότερες μορφές πολιτισμού όπως η τέχνη, η λογοτεχνία, τα μουσεία, η αρχιτεκτονική. 

Οι λάτρεις των ταξιδιών περιηγούνται στο TikTok

Σύμφωνα με την Marketing Science EU Travel Vertical Research που διεξήχθη από την Walnut Unlimited, οι λάτρεις των ταξιδιών περιηγούνται στο TikTok για να βρουν τον επόμενο προορισμό τους και εμπνέονται για να περιποιηθούν τον εαυτό τους ή τους αγαπημένους τους με προϊόντα που σχετίζονται με ταξίδια.

Το 74% των χρηστών βρίσκει δημιουργικό το περιεχόμενο ταξιδιού/διακοπών, το 72% ενδιαφέρον, ενώ το 77%υπογραμμίζει το ρόλο της πλατφόρμας στην ανακάλυψη ενός προορισμού ή ενός προϊόντος που σχετίζεται με ταξίδια.

Κατά τη συζήτηση, o Stuart Flint αναφέρθηκε σε αεροπορικά και ταξιδιωτικά brands που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα με ολοένα και πιο δημιουργικούς τρόπους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η καμπάνια του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού που δημιούργησε θετικό “θόρυβο” για την Ελλάδα ως τον τέλειο προορισμό διακοπών αναδεικνύοντας την ποικιλία υπηρεσιών, προορισμών και δραστηριοτήτων, με 26 εκατομμύρια impressions, με 11 εκατομμύρια απήχηση (reach).

Αντίστοιχα η Aegean Airlines ξεκίνησε με επιτυχία το genAIRation Aegean club, μέσω μιας διαφημιστικής καμπάνιας που συγκέντρωσε 13 εκατομμύρια impressions και 370.000 engagement.

 #TikTokCulture και #AncientGreece: οι δημιουργοί συναντούν τους μύθους

Τέλος, ο Stuart Flint μίλησε για το ταξίδι που έκαναν από τρεις (3) διαφορετικές αγορές στην Ελλάδα δημοφιλείς δημιουργοί. Αποδεικνύοντας πως ο πολιτισμός θριαμβεύει στην πλατφόρμα, το TikTok προσκάλεσε δημιουργούς από τρεις διαφορετικές αγορές για να ανακαλύψουν την ομορφιά της Ελλάδας.

Η πλατφόρμα έχει εφεύρει νέους τρόπους για να μαθαίνει κανείς ενώ διασκεδάζει, κάνοντας την ανακάλυψη πιο εύκολη. Αυτό ισχύει και για τον πολιτισμό με το #TikTokCulture να έχει 46 εκατομμύρια προβολές και να χρησιμοποιείται από δημιουργούς σε όλο τον κόσμο. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα