Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΗπειρωτική ΕλλάδαΘεσσαλίαΗ Λάρισα και το «Πάρκο των Ευχών»!

Η Λάρισα και το «Πάρκο των Ευχών»!

64 στρέμματα, 19 θεματικοί χώροι, χριστουγεννιάτικη αγορά και παραμυθένια εργαστήρια. Στο κέντρο της Λάρισας, στο χριστουγεννιάτικο χωριό «Το Πάρκο των Ευχών»!

ΤΗΣ ΝΤΕΠΥΣ ΧΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ (hiotopoulou@gmail.com)

Τη χριστουγεννιάτικη θεματική του δράση με τίτλο «Το Πάρκο των Ευχών» παρουσίασε σήμερα ο δήμος Λαρισαίων,  στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την παρουσία του στην 33η Philoxenia.

Σε φιλικό κάλεσμα που έγινε σήμερα σε ουζερί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ο αντιδήμαρχος Οικονομίας και Ανάπτυξης Παναγιώτης Νταής, παρουσίασε στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, αφενός «Το Πάρκο των Ευχών» αφετέρου τα πλεονεκτήματα της Λάρισας και το πώς ο προορισμός μπορεί να καταστεί ως city break τόσο για τους Έλληνες όσο και για αλλοδαπούς (Βαλκάνιους κ.ά.).

«Είναι η πρώτη φορά που στη Λάρισα, επιχειρούμε κάτι τέτοιο, και ελπίζουμε ότι ‘Το Πάρκο των Ευχών’ θα στηθεί με ιδιαίτερη επιτυχία» επισήμανε ο κ. Νταής, στο πλαίσιο της σημερινής παρουσίασης.

Ο αντιδήμαρχος Οικονομίας και Ανάπτυξης δήμου Λαρισαίων Παναγιώτης Νταής (στο μέσο της φωτογραφίας) παρουσιάζει “Το Πάρκο των Ευχών” και τις δυνατότητες της Λάρισας

Όπως ο ίδιος τόνισε χαρακτηριστικά, «όχι, δεν πάμε να ανταγωνιστούμε κανέναν’ φτιάχνουμε ένα ιδιαίτερο πάρκο ‘Το Πάρκο των Ευχών’» πρόσθεσε ο αντιδήμαρχος Οικονομίας και Ανάπτυξης δήμου Λαρισαίων, Παναγιώτης Νταής.

Κατασκευές από φελιζόλ

«Το Πάρκο των Ευχών» θα απλώνεται σε μια έκταση 64 στρεμμάτων, στο πάρκο Αλκαζάρ, περιλαμβάνοντας 19 θεματικούς χώρους, χριστουγεννιάτικη αγορά για μικρούς και μεγάλους, σκηνές εκδηλώσεων, διαδραστικά παιχνίδια, καρουζέλ, εργαστήρια, το σπίτι του Άγιου Βασίλη κ.ά.

Όλες οι κατασκευές, όπως ανέφερε ο κ. Νταής, θα είναι φτιαγμένες από φελιζόλ, και βαμμένα όλα στο χέρι.

«Λίμνη των Χριστουγέννων» θα ονομάζεται για τις εορταστικές ημέρες η τεχνητή λίμνη του πάρκου Αλκαζάρ, όπου μέσα και πάνω από το νερό της θα στηθεί ένα παγοδρόμιο έκτασης περίπου 450 τετραγωνικών μέτρων.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι «Το Πάρκο των Ευχών», απέχει μόλις 500 μέτρα από το πεζοδρομημένο εμπορικό κέντρο της Λάρισας.

Η Λάρισα

Η Λάρισα, στην καρδιά της Ελλάδας, παρουσιάζει πολλές επιλογές τόσο για τους Λαρισαίους, όσο και για τους επισκέπτες. Η πόλη φημίζεται για τη διασκέδασή της, τη γαστρονομία της, ενώ αυτό που πρέπει να τονιστεί είναι η πολιτιστική της ζωή.

Στη Λάρισα, θα επισκεφτείτε Διαχρονικό Μουσείο με συλλογές και εκθέματα από την παλαιολιθική και την νεολιθική εποχή, την ελληνιστική περίοδο, τη βυζαντινή περίοδο κ.ά.

Τη Δημοτική Πινακοθήκη – Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα με έργα σπουδαίων Ελλήνων καλλιτεχνών, το αρχαίο θέατρο – το δεύτερο μεγαλύτερο της χώρας και το μοναδικό ενταγμένο σε αστικό ιστό-, το Μπεζεστένι – γνωστό και ως Φρούριο-, την τρίκλιτη παλαιοχριστιανική βασιλική του Αγίου Αχίλλειου, τον Μύλο του Παπά – παλαιός αλευρόμυλος και  νυν πολυδύναμο πολιτιστικό κέντρο-, το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο κ.ά.

Το Μπεζεστένι, γνωστό σήμερα ως “Φρούριο”

Μαθητικός τουρισμός

Εκτός από το πρόγραμμα τουριστικής προβολής του δήμου Λαρισαίων, το οποίο ξεπερνάει τις 100.000 ευρώ, ο δήμος Λαρισαίων εστιάζει και στον μαθητικό τουρισμό, ένα πρόγραμμα το οποίο έχει ήδη εγκριθεί από τον ΕΟΤ.

«Θα προωθήσουμε το μαθητικό τουρισμό, με πακέτα εκδρομών – ημερήσια, ή 2-3 ημερών, με συμμετοχή των μαθητών σε διαδραστικά παιχνίδια, επισκέψεις στα μουσεία της πόλης κ.ά.» ανέφερε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών και Ανάπτυξης Παναγιώτης Νταής.

*

-Ο δήμος Λαρισαίων συμμετέχει στην 33η Philoxenia, 10 – 12 Νοεμβρίου, στη Θεσσαλονίκη. Θα βρίσκεται στο Περίπτερο 13, Stand 20, και, μεταξύ άλλων, φυσικές κατασκευές που θα υπάρχουν στο «Πάρκο των Ευχών», θα βρίσκονται στο Περίπτερο του δήμου Λαρισαίων, στην Philoxenia.

-«Το Πάρκο των Ευχών» θα λειτουργεί στο κέντρο της Λάρισας, στο πάρκο Αλκαζάρ, από τις 8 Δεκεμβρίου έως τις 7 Ιανουαρίου 2018.

-Θα απλώνεται σε έκταση 64 στρεμμάτων και θα περιλαμβάνει 19 θεματικούς χώρους (www.parkoefxon.gr).

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα