Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚεντρική ΜακεδονίαΘεσσαλονίκηΑνοίγει τις πύλες της η 33η Philoxenia

Ανοίγει τις πύλες της η 33η Philoxenia

Ανοίγει τις πύλες της σήμερα η 33η Philoxenia, παράλληλα με την Hotelia, φιλοξενώντας 600 εκθέτες και περισσότερους από 300 hosted buyers.

ΝΤ. Χ. (hiotopoulou@gmail.com)

Η 33η Philoxenia ξεκινάει σήμερα, και ανοίγει τις πύλες της, με τη διοργάνωση του διεθνούς συνεδρίου με τίτλο «Ασιατικός τουρισμός. Η Ελλάδα ως προορισμός και ευρωπαϊκή πύλη».

Οι εργασίες του συνεδρίου ξεκινούν στις 10 το πρωί, στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης», και κατά τη διάρκεια, θα αναδειχθούν οι νέες προοπτικές του εγχώριου τουριστικού προϊόντος.

Το συνέδριο αναπτύσσεται σε τρεις θεματικές ενότητες και μία συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με το ακόλουθο περιεχόμενο: Η ανάπτυξη και οι τάσεις του εξερχόμενου τουρισμού από την Ασία, η συνδεσιμότητα και οι ταξιδιωτικές διευκολύνσεις και προσεγγίζοντας τον Ασιάτη ταξιδιώτη.

Το στρογγυλό τραπέζι θα έχει ως θέμα: «Πόσο έτοιμος είναι ο ελληνικός τουρισμός και τι πρέπει να γίνει άμεσα;»

Παράλληλες εκδηλώσεις

Κατά τη διάρκεια της σημερινής, πρώτης ημέρας της Philoxenia, θα πραγματοποιούνται συνεντεύξεις Τύπου και εκδηλώσεις «All about Gastronomy» στο πλαίσιο της Hotelia.

Στις 11.30 το πρωί, στο συνεδριακό κέντρο «Ν.Γερμανός» θα δώσει συνέντευξη Τύπου ο δήμος Θερμαϊκού,12.00 – 18.00 θα πραγματοποιηθεί το συμβούλιο Προέδρων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων στο συνεδριακό κέντρο «Ν.Γερμανός» (σ.σ. εδώ να συγχαρούμε τον νέο πρόεδρο που μόλις ανέλαβε καθήκοντα, τον Γρηγόρη Τάσιο – πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής- καθώς και το υπόλοιπο δς της ΠΟΞ).

Στις 13.00 θα δώσει συνέντευξη Τύπου ο ταξιδιωτικός όμιλος Ζορπίδης, στο Περίπτερο 13, Stand 49, στις 17.00 η Ένωση Ξενοδόχων Χαλκιδικής στο Περίπτερο 15, Stand 31, ενώ στις 20.00 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της Philoxenia & Hotelia από την υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά.

Παράλληλα, 18.30 – 21.30, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα που διοργανώνει το Α’ ΤΕΙ Θεσσαλονίκης με τίτλο «Ειδικές μορφές τουρισμού και ΜΜΕ – Προκλήσεις και προοπτικές».

Να σημειώσουμε ότι στην 33η Philoxenia, Χορηγός Επικοινωνίας είναι και το Debbiestravel.gr, το οποίο, και θα σας κρατάει καθημερινά ενήμερους, σχετικά με τα δρώμενα της Έκθεσης.

*

-Η 33η Philoxenia και η Hotelia πραγματοποιούνται Παρασκευή 10 – Κυριακή 12 Νοεμβρίου, στα Περίπτερα 13 και 15, 9 και 12, της ΔΕΘ – Helexpo.

-Η σημερινή ημέρα είναι για εμπορικούς επισκέπτες, ενώ το Σάββατο 11 και η Κυριακή 12 Νοεμβρίου, για εμπορικούς επισκέπτες και κοινό. Ώρες λειτουργίας της έκθεσης 10.00 – 20.00.

-Σ’ ότι αφορά την Hotelia, η οποία φέρνει ό,τι πιο νέο στους κλάδους του εξοπλισμού των ξενοδοχείων, της εστίασης και της καφεστίασης, θα υπάρχουν ενότητες που θα εστιάζουν στο τουρισμό υγείας και ευεξίας (SPA concept), στους χώρους των lobby των ξενοδοχείων (LOBBY concept), στην ενότητα «All About Café» αφιερωμένη στην τέχνη της δημιουργίας καφέ, στην ενότητα «All About Gastronomy» η οποία επικεντρώνεται στο Greek Breakfast & Brunch+ και στη Γαστρονομική Φιλοξενία, δίνοντας βαρύτητα στο πώς η γαστρονομία μπορεί να είναι στην υπηρεσία του ξενοδοχείου, καθώς και στο «Green Zero Hotel “Reloaded”», το πρώτο modular οικολογικό bungalow.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα