Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚεντρική ΜακεδονίαΘεσσαλονίκηΠαρουσίαση του νέου αγωνιστικού μονοθέσιου της ART18

Παρουσίαση του νέου αγωνιστικού μονοθέσιου της ART18

Τα σχέδια του νέου αγωνιστικού μονοθεσίου θα παρουσιάσει, αύριο, η φοιτητική ομάδα μηχανοκίνητου αθλητισμού του ΑΠΘ, η ARΤ18.

Η Aristotle Racing Team (ART) δημιουργήθηκε το 2006 και είναι η πρώτη φοιτητική ομάδα μηχανοκίνητου αθλητισμού του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). Αποτελείται κυρίως από φοιτητές της Πολυτεχνικής Σχολής, οι οποίοι εργάζονται πάνω στη μελέτη, τον σχεδιασμό και την κατασκευή ενός αγωνιστικού μονοθεσίου, σε συνεργασία με τον υπεύθυνο της ομάδας, Καθηγητή του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, Νικόλαο Μιχαηλίδη, με στόχο τη συμμετοχή και διάκριση στους διεθνείς διαγωνισμούς Formula Student.

Αυτή η ομάδα λοιπόν, θα παρουσιάσει τα σχέδια του νέου αγωνιστικού μονοθέσιου, αύριο, Τετάρτη 7 Μαρτίου, στις 7 το απόγευμα, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Κτίριο Μ2 (αίθουσα «Μωρίς Σαλτιέλ»).

Τα σχέδια του νέου αγωνιστικού μονοθεσίου θα παρουσιάσει η φοιτητική ομάδα μηχανοκίνητου αθλητισμού του ΑΠΘ, η ARΤ18

Διεθνοί διαγωνισμοί Formula Student

Η ART έχει αποκτήσει σημαντική τεχνογνωσία και ιδιαίτερα υψηλές διακρίσεις στους διεθνείς αγώνες Formula Student, που την κατατάσσουν στην κορυφαία θέση στην Ελλάδα και μεταξύ των κορυφαίων ομάδων παγκοσμίως.

Μεταξύ άλλων διακρίσεων, έχει λάβει την 3η θέση στη γενική κατάταξη στον διαγωνισμό στην Ιταλία το 2012,την 4η θέση στη γενική κατάταξη στον διαγωνισμό στην Ιταλία το 2014 και τη 2η θέση στη γενική κατάταξη (class 3) στον διαγωνισμό στην Ιταλία το 2015.

Να σημειωθεί ότι η σειρά διεθνών διαγωνισμών Formula Student απευθύνεται κυρίως σε φοιτητές Μηχανικούς και η βασική της ιδέα στηρίζεται στο ότι μία κατασκευάστρια εταιρεία ζητά από μία ομάδα να δημιουργήσει ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο, τύπου Formula, με στόχο τη συμμετοχή στους παγκόσμιους αγώνες που διοργανώνονται κάθε χρόνο σε Η.Π.Α., Ευρώπη, Ασία και Αυστραλία.

*

Μέχρι σήμερα η ομάδα του ΑΠΘ έχει κατασκευάσει 5 αγωνιστικά μονοθέσια: ART-7, ART-9,ART-12,ART-14 και ART-16.

– Η παρουσίαση των σχεδίων του νέου αγωνιστικού μονοθέσιου θα γίνει την Τετάρτη 7 Μαρτίου, στις 7 το απόγευμα, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Κτίριο Μ2 (αίθουσα «Μωρίς Σαλτιέλ»).

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα