Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΝησιωτική ΕλλάδαΚύπροςΥπαίθρια έκθεση τουρισμού της Ελλάδας στην Κύπρο!

Υπαίθρια έκθεση τουρισμού της Ελλάδας στην Κύπρο!

Η πρώτη υπαίθρια έκθεση τουρισμού GREEK PANORAMA θα πραγματοποιηθεί στην Κύπρο.

ΝΤ.Χ. (hiotopoulou@gmail.com)

Xιλιάδες επισκέπτες αναμένεται να προσελκύσει η 1η υπαίθρια έκθεση τουρισμού της Ελλάδας, που διοργανώνει η North Events, στο Παλιό Λιμάνι της Λεμεσού, στις 5 και 6 Μαΐου.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για διακοπές στην Ελλάδα, για μεγάλες προσφορές από ταξιδιωτικά γραφεία αλλά και να δοκιμάσουν ελληνικά ποιοτικά προϊόντα.

Ο χώρος στο Παλιό Λιμάνι της Λεμεσού έχει αναμορφωθεί πλήρως και αποτελεί πόλο έλξης της ευρύτερης περιοχής, αφού πλέον εντάσσεται στα επισκέψιμα σημεία της πόλης, όπως το πολιτιστικό και ιστορικό κέντρο του κάστρου, και το εμπορικό κέντρο της παλιάς πόλης.

Οι παράλληλες εκδηλώσεις της έκθεσης περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς, γευσιγνωσίες ελληνικών προϊόντων, διαγωνισμούς μαγειρικής, πολιτιστικά δρώμενα, δωρεάν διάθεση μικρών ελληνικών ελαιόδεντρων (δενδρύλλια ελιάς) κ.ά.

Αξίζει δε να σημειωθεί, ότι π αράλληλα με την έκθεση GREEK PANORAMA, στον ίδιο χώρο διοργανώνεται το μεγαλύτερο Boat Show της Κύπρου με 20.000 και πλέον επισκέπτες.

Η πόλη της Λεμεσσού προσφέρεται και για ποδηλασία! (φωτ. Ντ.Χ.)

Η ανάπτυξη της Κύπρου

Η Κύπρος παρουσιάζει ανάπτυξη της τάξεως του 3,7%, μετρά 847.000 κατοίκους με περίπου 20.500 ευρώ κατά κεφαλήν εισόδημα.

Το 2016 οι Κύπριοι επισκέπτες στην Ελλάδα ξεπέρασαν τους 540.000! Παράλληλα, και οι εξαγωγές της Ελλάδας προς την Κύπρο, με συνολική αξία άνω των 1,6 δισεκατομμυρίων ευρώ (2015), δείχνουν ότι η Κύπρος αποτελεί επίσης σημαντική αγορά και για την περαιτέρω προώθηση των ελληνικών προϊόντων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Κύπρος αποτελεί την 4η χώρα εξαγωγής για το ελληνικό κρασί.

Σύμφωνα δε με την Κυπριακή Στατιστική Υπηρεσία η Ελλάδα αποτελεί τον δημοφιλέστερο τουριστικό προορισμό για τους Κύπριους, ενώ αντίστοιχα θετικά στοιχεία καταγράφονται και για τον κλάδο των προϊόντων.

*

– Η North Events, σε συνέχεια των επιτυχημένων αποκλειστικών εκθέσεων για την Ελλάδα, PANORAMA που διοργανώνει στην Πολωνία, τη Σουηδία, τη Ρουμανία και την Αμερική, ανακοινώνει την επόμενη διοργάνωση στην Κύπρο, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 5-6 Μαΐου στο Παλιό Λιμάνι της Λεμεσού.

– Οι συμμετοχές είναι ανοιχτές, για τουριστικές και εξαγωγικές επιχειρήσεις, όσο και για τουριστικούς προορισμούς. Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 210 9713281 και στο email info@north-e.com.

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα