Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΚεντρική ΜακεδονίαΘεσσαλονίκηΔΕΘ – Helexpo - Θεματικό πάρκο «Δεινόσαυροι»!

ΔΕΘ – Helexpo – Θεματικό πάρκο «Δεινόσαυροι»!

Άλλο ένα θεματικό πάρκο έρχεται να εντυπωσιάσει μικρούς και μεγάλους. Οι «Δεινόσαυροι» στο Περίπτερο 5 εντός της ΔΕΘ – Helexpo!

Το νέο θεματικό πάρκο της ΔΕΘ-Helexpo «Δεινόσαυροι ξεκινάει την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου, και επί τρεις μήνες, θα μεταφέρει  μικρούς και μεγάλους επισκέπτες εκατομμύρια χρόνια πριν.

Εκθέματα

Σε έναν χώρο 2.500 τ.μ., στο Περίπτερο 5 του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, το νέο θεματικό πάρκο «Δεινόσαυροι» θα εκθέτει 30 εκθέματα, εκ των οποίων τα 20 είναι γιγάντιοι δεινόσαυροι.

Το μεγάλο ρολόι του Γαλαξία και το μικρότερο ρολόι της Γης θα γυρίσουν ταυτόχρονα πάνω από 124 εκατομμύρια χρόνια πίσω, πριν από την προ – προ – προϊστορική εποχή, για να μας παρουσιάσουν -όπως ποτέ έως σήμερα- τους Kυρίαρχους στον πλανήτη Γη: τον τρομακτικό Ρεξ, τον αλλόκοτο Τρικέρατο, τον Βραχιόσαυρο, τον Διπλόσαυρο και τη μεγάλη παρέα τους, που δεν έχει δει ανθρώπινο μάτι από κοντά.

Οι επισκέπτες θα βιώσουν το ταξίδι τους στον χωροχρόνο, καθώς τα τεράστια ρομποτικά εκθέματα, οι κινήσεις, τα χρώματα, οι υφές, οι ήχοι, αλλά και η ατμόσφαιρα του χώρου θα τους δίνουν την αίσθηση ότι βρίσκονται σε πραγματικό χρόνο στην προϊστορική εποχή, οπότε και ζούσαν αυτά τα εντυπωσιακά ζώα.

Το πρωτόγνωρο αυτό «ταξίδι» δεν είναι μόνο ψυχαγωγικό, αλλά και εκπαιδευτικό. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του, αποτελεί ένα ξεχωριστό υπόδειγμα θεματικού πάρκου στο είδος του, καθώς περιλαμβάνει πρωτότυπες ιδέες που σχεδιάστηκαν, κατά βάση, για τις ανάγκες της οικογενειακής ψυχαγωγίας και των σχολικών επισκέψεων, οι οποίες καλύπτουν όμως και τα ενδιαφέροντα των μεμονωμένων, ενήλικων και ξένων επισκεπτών.

*

-Το θεματικό πάρκο «Δεινόσαυροι» θα λειτουργεί από την Παρασκευή13 Οκτωβρίου έως τις 14 Ιανουαρίου.

-Οι τιμές των εισιτηρίων για το θεματικό πάρκο «Δεινόσαυροι» είναι οι ακόλουθες: γενική είσοδος 7 ευρώ/άτομο, μαθητές (σε οργανωμένη επίσκεψη) 5 ευρώ/άτομο, οικογενειακό (2 γονείς & 2 παιδιά) 22 ευρώ, οικογενειακό (3μελής οικογένεια) 18 ευρώ, άνεργοι (μόνο κάθε Παρασκευή με την επίδειξη κάρτας ανεργίας) 4 ευρώ. Τα  παιδιά μέχρι 3 ετών δωρεάν.

-Το ωράριο λειτουργίας έχει ως εξής: Δευτέρα – Πέμπτη 09:00-14:00, Παρασκευή 09:00-14:00 και 17:00-20:00, Σάββατο και Κυριακή: 11:00-19:00. Το ωράριο λειτουργίας θα τροποποιηθεί μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων. Επίσης προβλέπεται δωρεάν πάρκινγκ στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ-Helexpo.

– Η περιήγηση στο πάρκο διαρκεί περίπου μία ώρα και μετά την υποδοχή των επισκεπτών στον χώρο, δημιουργούνται μικρές ομάδες με επικεφαλής κάποιον «εξερευνητή», ο οποίος οδηγεί τους επισκέπτες καθ’ όλη τη διάρκεια της περιήγησης.

-Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν ήδη κλεισμένα ραντεβού από σχολεία για επισκέψεις 15.000 μαθητών.

-Η θεματική έκθεση δεινοσαύρων έχει σχεδιαστεί από το Παλαιοντολογικό Ίδρυμα FelixdeAzara, το Πανεπιστήμιο Maimonides της Αργεντινής και διαθέτει την «βαριά» υπογραφή και την επιμέλεια του Sebastian Apesteguía, διεθνούς φήμης παλαιοντολόγου και διδάκτορα στις Φυσικές Επιστήμες.

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα