Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

16ο Συνέδριο ΣΕΤΕ

Στη βιώσιμη ανάπτυξη του τουριστικού τομέα με οικονομικούς, κοινωνικούς και περιβαλλοντικούς όρους θα εστιάσει τη θεματολογία του το 16ο συνέδριο του ΣΕΤΕ.

Το 16ο Συνέδριο του ΣΕΤΕ με τίτλο «Greek Tourism: The perfect balancing act │ Exploring the dynamic role of tourism in contributing to environmental, economic and social sustainability» θα πραγματοποιηθεί στις 16 και 17 Οκτωβρίου 2017 στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (αίθουσα Φάρος) και θα εστιάσει τη θεματολογία του στη βιώσιμη ανάπτυξη του τουριστικού τομέα με οικονομικούς, κοινωνικούς και περιβαλλοντικούς όρους.

Έμφαση στον αγροδιατροφικό τομέα

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα παρουσιαστούν διεθνείς βέλτιστες πρακτικές που αφορούν συγκεκριμένες μορφές τουρισμού, θα αναλυθούν ζητήματα που αφορούν στη χωροταξία και θα διερευνηθούν τρόποι για την αύξηση του κοινωνικού αποτυπώματος του τουρισμού.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στη διασύνδεση του τουρισμού με τον αγροδιατροφικό τομέα και τον πολιτισμό και τη σημασία που αυτή έχει στη δημιουργία συγκριτικών πλεονεκτημάτων για το ελληνικό τουριστικό προϊόν και κατ’ επέκταση τις τοπικές κοινωνίες.

*

-Τη Δευτέρα 16/10 το βράδυ θα δοθεί το επίσημο δείπνο, κατά τη διάρκεια του οποίου, θα μιλήσει ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης.

-Την Τρίτη 17/10 στις 8.30 το πρωί ξεκινούν οι εγγραφές και στη συνέχεια η έναρξη του συνεδρίου με χαιρετισμούς του προέδρου του ΣΕΤΕ, Γιάννη Α. Ρέτσου, και της υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά.

Θα ακολουθήσει η κεντρική ομιλία από τον Clay Cregory, πρόεδρο και διευθύνων σύμβουλο της Visit Napa Valley.

Η Α’ συνεδρία θα έχει θεματολογία «Όραμα & Πραγματικότητα» και η Β’ συνεδρία «Τουρισμός, Αγροδιατροφή και Πολιτισμός: Οι συνδετικοί κρίκοι προς μια ολιστική εμπειρία».

Μετά το γεύμα, θα ακολουθήσει η ενότητα «Χρηματοδότηση, ψηφιοποίηση και συνέργειες. Βασικοί πυλώνες για την αύξηση του κοινωνικού αποτυπώματος των επιχειρήσεων».

Το συνέδριο θα κλείσει τις εργασίες του με την παρουσίαση της  Aurora Dawn Reinke, Ιδρύτριας και Διευθύνουσας Συμβούλου της εταιρείας Astrapto.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα