Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΚεντρική ΜακεδονίαΘεσσαλονίκηΘεσσαλονίκη: Απόψε τα «ΒορΟινά των Χριστουγέννων»

Θεσσαλονίκη: Απόψε τα «ΒορΟινά των Χριστουγέννων»

Εκλεκτά κρασιά, παλιές σοδιές, πειραματικές αλλά και ακυκλοφόρητες θα έχει την ευκαιρία το κοινό να δοκιμάσει στην εορταστική εκδήλωση τα «ΒορΟινά των Χριστουγέννων».

Ντέπυ Χιωτοπούλου (hiotopoulou@gmail.com)

Χριστουγεννιάτικα δένδρα, πολύχρωμα στολίδια, λαμπιόνια, μουσική, κεράσματα και βεβαίως τα καλύτερα κρασιά από τα κορυφαία οινοποιεία της Βόρειας Ελλάδας. Όλα αυτά απόψε το βράδυ, στα «ΒορΟινά των Χριστουγέννων» που διοργανώνει η Ένωση «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος» και η οποία φέτος συμπληρώνει τα 30 χρόνια λειτουργίας της.

Τριάντα (30) οινοποιεία – μέλη της Ένωσης «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος» θα δώσουν το ‘παρών’ δίνοντας την ευκαιρία στο οινόφιλο κοινό να γευτεί εξαίρετα κρασιά από τα κελάρια τους, παλιές σοδειές, οίνους σε μεγάλα μεγέθη φιαλών, πειραματικές, ακυκλοφόρητες ή ιδιαίτερα περιορισμένης κυκλοφορίας ετικέτες, ακόμη και κάποιες που δεν διατίθενται στην αγορά.

Στόχος είναι το κοινό, καταναλωτές και επαγγελματίες από την εστίαση και το εμπόριο οίνου, να γνωρίσει, να γευθεί, να απολαύσει και κυρίως να κατανοήσει τον οινικό πλούτο μερικών από τα πλέον κορυφαία οινοποιεία της χώρας, όπως εξελίσσεται η αμπελουργία και η οινοποιία στο σήμερα.

Με φιλανθρωπικό χαρακτήρα

Τα «ΒορΟινά των Χριστουγέννων», η εορταστική εκδήλωση της Ένωσης «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος», θα πραγματοποιηθούν απόψε στο ξενοδοχείο ‘Electra Palace’ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και ώρες 18:00-22:00, μέσα σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα, όπως αρμόζει στο πνεύμα των ημερών.

Τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν από την αποψινή εκδήλωση, θα έχουν φιλανθρωπικό χαρακτήρα και θα προσφερθούν για τη φροντίδα παιδιών.

Οι «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος» αποφάσισαν το χρηματικό ποσό που θα συλλεχθεί από τα εισιτήρια των επισκεπτών, να δοθεί εξ ολοκλήρου στο Ενιαίο Επαγγελματικό Ειδικό Γυμνάσιο-Λύκειο Καστοριάς, όπου πραγματοποιείται έργο για τη στήριξη νεαρών ατόμων στην καθημερινότητα αλλά και για μάχες που δίνουν ακόμη και σε παραολυμπιακούς αγώνες.

*

-Τα «ΒορΟινά των Χριστουγέννων» θα πραγματοποιηθούν απόψε, και ώρες 18:00-22:00, στο ξενοδοχείο ‘Electra Palace’ (Πλατεία Αριστοτέλους). Το κόστος εισιτηρίου έχει οριστεί στα 15 €.

– Τα «ΒορΟινά των Χριστουγέννων» είναι η εορταστική εκδήλωση της Ένωσης «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος» που πραγματοποιούνται από το 2016, πάντα με το ίδιο αυθεντικό και πρωτοποριακό δικό τους στυλ, των εξαίρετων, ιδιαίτερων και ακριβών κρασιών, καθώς και αμπελοοινικών αποσταγμάτων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα