Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΗπειρωτική ΕλλάδαΚεντρική ΜακεδονίαΠαρουσίαση βιβλίου: Γαστρονομικές Κοινότητες – Γαστρονομικοί Προορισμοί

Παρουσίαση βιβλίου: Γαστρονομικές Κοινότητες – Γαστρονομικοί Προορισμοί

«Γαστρονομικές κοινότητες – Γαστρονομικοί προορισμοί» είναι ο τίτλος του νέου βιβλίου του Γιώργου Πίττα, που θα παρουσιαστεί στη Νάουσα και στη Θεσσαλονίκη.

Της Ντέπυς Χιωτοπούλου (hiotopoulou@gmail.com)

«Στις γαστρονομικές κοινότητες πρέπει να υπάρχει κοινό όραμα, να υπάρχει ποιότητα, κουλτούρα συνεργασίας» ανέφερε ο Γιώργος Πίττας, δημιουργός του βιβλίου με τίτλο «Γαστρονομικές κοινότητες – Γαστρονομικοί προορισμοί», στο πλαίσιο πρόσφατης οινο – γαστρονομικής εκδήλωσης που είχε πραγματοποιηθεί στην πόλη της Νάουσας.

Εκεί, όπου την ερχόμενη Τρίτη 22 Ιανουαρίου, θα παρουσιάσει το βιβλίο του, παρουσία του δημάρχου της Ηρωικής Πόλης της Νάουσας Νίκου Κουτσογιάννη, του Συνδέσμου Αμπελουργών και Οινοποιών Νάουσας, αιρετών του δήμου Νάουσας, φορέων, εμπλεκόμενων του τουρισμού κ.ά.

Τέσσερις άξονες

Σε τέσσερις άξονες αναφέρεται ο κ. Πίττας στο τελευταίο του δημιούργημα:

α. Οικονομική ανάπτυξη, β. Κοινωνική ανάπτυξη, γ. Πολιτιστική ανάπτυξη και δ. Υπαρξιακή ανάπτυξη.

Μεταξύ άλλων, αναφέρονται παραδείγματα, από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, που αποφέρουν καρπούς από τους προαναφερόμενους άξονες. Μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις, η συνεργασία μεταξύ επαγγελματιών του κλάδου και της τοπικής κοινωνίας, έχει φέρει θετικά αποτελέσματα.

Πρόκειται για το 7ο βιβλίο του Γιώργου Πίττα, ο οποίος θέτει προβληματισμούς και προτείνει δράσεις,  έτσι ώστε ο γαστρονομικός πλούτος κάθε τόπου να αξιοποιηθεί και να γίνει, μέσα από την αφύπνιση των κοιμισμένων συλλογικοτήτων, μοχλός ανάπτυξης για την  ελληνική γαστρονομία και την οικονομία της χώρας.

Το βιβλίο απευθύνεται κυρίως στα υποψήφια μέλη των γαστρονομικών κοινοτήτων, δηλαδή σε όλους τους επαγγελματίες του ευρύτερου χώρου του αγροδιατροφικού κλάδου, της εστίασης και του τουρισμού.

*

-Η παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Πίττα «Γαστρονομικές κοινότητες – Γαστρονομικοί προορισμοί» θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 22 Ιανουαρίου, στις 18.00, στον πολυχώρο πολιτισμού «Χρήστος Λαναράς»,  Βέτλανς, στην Αίθουσα διαλέξεων.

-Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Σταύρος Βαλσαμίδης, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού Νάουσας, η Μπήλιω Τσουκαλά, δημοσιογράφος, ο Βασίλης Λαφάρας, εστιάτορας, ο Δημήτρης Μάντσιος, Πρόεδρος Ξενοδόχων Ν. Ημαθίας και ο Χριστόφορος Γεωργιάδης, από το οινοποιείο Αργατία.

Και στη Θεσσαλονίκη

Την επομένη, Τετάρτη 23 Ιανουαρίου, αντίστοιχη παρουσίαση θα γίνει και στη Θεσσαλονίκη, και συγκεκριμένα, στην αίθουσα “Μανώλης Αναγνωστάκης” στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, στις 17.00.

Τον Γιώργο Πίττα, ξενοδόχο, επικεφαλής του “Ελληνικού Πρωινού” του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (σ.σ. έχουν καταγραφεί 41 Ελληνικά Πρωινά ανά την Ελλάδα) και συγγραφέα θα υποδεχθεί και θα προλογίσει ο αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων του δήμου Θεσσαλονίκης, Σπύρος Πέγκας.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν: Μιχάλης Αρβανίτης, τυροκόμος, Βαγγέλης Γεροβασιλείου, οινοποιός, Γιώργος Παλησίδης, καθηγητής στο ΑΤΕΙΘ, Μπήλιω Τσουκαλά, δημοσιογράφος.

*

-Η παρουσίαση του βιβλίου «Γαστρονομικές κοινότητες – Γαστρονομικοί προορισμοί» του Γιώργου Πίττα, πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 9ου Thessaloniki Food Festival.

 

 

 

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα