Παρασκευή, 12 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΗπειρωτική ΕλλάδαΚεντρική ΜακεδονίαΟ πολύχρωμος κάμπος της Ημαθίας!

Ο πολύχρωμος κάμπος της Ημαθίας!

«Βαμμένος» ροζ είναι αυτήν την εποχή ο εύφορος κάμπος της Ημαθίας, δημιουργώντας ένα μοναδικό θέαμα!

Της Ντέπυς Χιωτοπούλου (hiotopoulou@gmail.com)

Κάθε Μάρτιο o εύφορος κάμπος της Ημαθίας μεταμορφώνεται σε μια απέραντη ροζ θάλασσα, από τις χιλιάδες ανθισμένες ροδακινιές! Η ποικιλία των οπωροφόρων δέντρων, ο πλούτος του κάμπου, προσφέρει με την ανθοφορία του ένα εξαιρετικής ομορφιάς ροζ, λευκό και κόκκινο μωσαϊκό.

Ήδη από τα μέσα Μαρτίου έως και τα τέλη του μήνα – αρχές Απριλίου, το πανέμορφο θέαμα σας προ(σ)καλεί να το δείτε από κοντά, να το φωτογραφήσετε, να το απολαύσετε!

Διαγωνισμός φωτογραφίας

«Ανθισμένες Ροδακινιές 2019» είναι το θέμα του διαγωνισμού φωτογραφίας που ‘τρέχει’ με πρωτοβουλία του Τουριστικού Ομίλου Βέροιας (ΤΟΒ) σε συνεργασία με την Ένωση Καλλιτεχνών Φωτογράφων Κεντροδυτικής Μακεδονίας.

Να σημειώσουμε ότι είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά του φωτογραφικού διαγωνισμού  και φέτος, το διαγωνισμό υποστηρίζει η FUJIFILM.

Στο διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος όλοι οι λάτρεις της φωτογραφίας (ερασιτέχνες και επαγγελματίες) ανεξαρτήτως ηλικίας. Ο κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να συμμετέχει με τρεις (3) ασπρόμαυρες ή έγχρωμες φωτογραφίες, μέχρι τις 29 Απριλίου 2019. Η κάθε φωτογραφία θα πρέπει να είναι σε μορφή jpg (with exif data απαραιτήτως) και το αρχείο να φέρει το επίθετο του διαγωνιζόμενου και  διαδοχική αρίθμηση 1, 2, 3.

Οι νικητές θα κερδίσουν φωτογραφικές μηχανές Fuji.

«Να αναδείξουμε τις ομορφιές της Βέροιας»

Φέτος, ήταν η τρίτη χρονιά που ο Τουριστικός Όμιλος Βέροιας, στο πλαίσιο των ανθισμένων ροδακινιών, διοργάνωσε Ποδηλατάδα στις Ανθισμένες Ροδακινιές, μια διαδρομή συνολικού μήκους 17 χλμ.

Όπως ενημέρωσε το debbiestravel.gr ο πρόεδρος του ΤΟΒ, Ζήσης Πατσίκας, την 1η χρονιά διεξαγωγής της δράσης της ποδηλατάδας συμμετείχαν περίπου 60 ποδηλάτες, την 2η χρονιά 300 ενώ φέτος, συμμετείχαν περισσότεροι από 300 ποδηλάτες (σ.σ. η Ποδηλατάδα είχε πραγματοποιηθεί στις 17 Μαρτίου).

Ο ΤΟΒ στο πλαίσιο της ανάδειξης της Βέροιας, ως τουριστικό προορισμό, πραγματοποιεί σειρά δράσεων, μεταξύ των οποίων και το Φεστιβάλ Ροδάκινου, που διεξάγεται στα μέσα Ιουνίου.

«Φέτος, θα είναι το 4ο Φεστιβάλ Ροδάκινου, και αποτελεί μια γιορτή γαστρονομίας με παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις» αναφέρει στο debbiestravel.gr ο κ. Πατσίκας.

175.000 στρέμματα ροδάκινα

Ο κάμπος της Ημαθίας, αλλά και της Πέλλας, είναι γεμάτος ροδάκινα και νεκταρίνια. Συνολικά καλλιεργούνται 175.000 στρέμματα ροδάκινα, νεκταρίνια και βιομηχανικά (κομπόστα). Από αυτά, τα 32.000 στρέμματα είναι νεκταρίνια, τα 78.000 στρέμματα επιτραπέζια και τα 64.000 στρ. συμπύρηνα.

Βραβείο Κοινού

Σ’ ότι αφορά το διαγωνισμό φωτογραφίας, για συμμετοχή στην ειδική κατηγορία «Βραβείο Κοινού», η διαδικασία είναι η εξής: ανεβάζετε τη φωτογραφία σας στα Social Media (αποκλειστικά σε Facebook ή Instagram ή και στα δύο), χρησιμοποιείτε αποκλειστικά και μόνο το hashtag #veriapeach.

Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 29 Απριλίου 2019, όπου και θα ελεγχθούν μέσω του hashtag οι ανεβασμένες φωτογραφίες. Η φωτογραφία με τα περισσότερα Like κερδίζει!

*

-Περισσότερα σχετικά με τον Τουριστικό Όμιλο Βέροιας και το διαγωνισμό φωτογραφίας στο www.veriapeach.gr.

-Η Βέροια απέχει 70 χλμ. από Θεσσαλονίκη, ακολουθώντας την εθνική οδό για Αθήνα και στη συνέχεια την Εγνατία οδό για τον τελικό σας προορισμό.

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα