Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΤαξιδιωτικά ΝέαΑεροπορικάΤο αεροπλάνο είναι το ασφαλέστερο μέσο μεταφοράς!

Το αεροπλάνο είναι το ασφαλέστερο μέσο μεταφοράς!

Λιγότεροι από 500 άνθρωποι σ’ όλον τον κόσμο, χάνονται κατά μέσο όρο, ετησίως, από αεροπορικά δυστυχήματα.

Της Ντέπυς Χιωτοπούλου (hiotopoulou@gmail.com)

Τεσσεράμισι δισεκατομμύρια κόσμος ταξίδεψε με αεροπλάνο για την χρονιά που μας πέρασε, και σύμφωνα με έρευνες και στατιστικά, στο μέλλον, τα ταξίδια με αεροπλάνο θα αυξάνονται επιπλέον κατά 100 – 150 εκατ. επιβάτες ετησίως.

«Το αεροπλάνο είναι το ασφαλέστερο μέσο μεταφοράς» επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της αεροπορικής εταιρίας Ellinair Θάνος Πασχάλης, στο πλαίσιο του 4ου συνεδρίου Τουρισμού που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη, με πρωτοβουλία των 5 Επιμελητηρίων (Ελληνο – Αμερικανικό, Ελληνο – Βρετανικό, Ελληνο – Γαλλικό, Ελληνο – Γερμανικό, Ελληνο – Ιταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης).

Όπως ο ίδιος επισήμανε, στην παρουσία του «Η αεροπορία σήμερα», στην ενότητα «Τεχνολογία: μονόδρομος τουριστικής ανάπτυξης», «για το 2017 χάθηκαν μηδέν (0) άνθρωποι» γεγονός που αποδεικνύει ότι η μετακίνηση με αεροπλάνο αποτελεί τον ασφαλέστερο τρόπο για μετακίνηση.

Σ’ ότι αφορά την αεροπορική βιομηχανία, ο κ. Πασχάλης επισήμανε το θέμα του μονοπωλίου και γενικότερα στους υψηλούς φόρους που ενσωματώνονται στα εισιτήρια. «Στο δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα οι φόροι είναι πάνω από 50 ευρώ» ανέφερε στην παρουσίασή του ο κ. Πασχάλης, τονίζοντας ότι πρέπει να μειωθούν.

Brain drain

Κατά τη διάρκεια της σύντομης παρουσίασης του, ο CEO της Ellinair Θάνος Πασχάλης, αναφέρθηκε και στο φαινόμενο brain drain, δηλαδή στη ‘φυγή μυαλών’!

«Τουλάχιστον 700.000 νέοι φεύγουν από την Ελλάδα, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κατάλληλο προσωπικό, ώστε να αναπτυχθούμε ακόμη καλύτερα» ανέφερε στην παρουσίασή του, κατά τη διάρκεια του 4ου Συνεδρίου Τουρισμού με τίτλο «Τουρισμός: Το μοντέλο του μέλλοντος» ο κ. Πασχάλης.

Ολοκληρώνοντας, αναφέρθηκε στη συμβολή της τεχνολογίας όσον αφορά την εξέλιξη των υπηρεσιών, λέγοντας  ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα όλα θα πρέπει να γίνονται από το κινητό. «Ευελπιστούμε ότι μέσα στα επόμενα πέντε- εφτά χρόνια θα δούμε μεγάλες αλλαγές που θα βοηθήσουν τον ταξιδιώτη» είπε ο κ. Πασχάλης.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα