Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚεντρική ΜακεδονίαΧαλκιδικήH KOUZINA 2018 ταξιδεύει στην Κύπρο!

H KOUZINA 2018 ταξιδεύει στην Κύπρο!

Το καταξιωμένο φεστιβάλ γαστρονομίας KOUZINA που διεξάγεται τα τελευταία χρόνια στην Προ του Άθω περιοχή, στην Χαλκιδική, ταξίδεψε, αυτή τη φορά, στην Κύπρο!

ΝΤ. Χ. (hiotopoulou@gmail.com)

Tο «πώς ένας γαστρονομικός θεσμός αποτελεί πυλώνα ανάπτυξης αλλά και προώθησης μιας ολόκληρης περιοχής» ήταν το θέμα αλλά και ο πυρήνας σειράς προωθητικών δραστηριοτήτων του KOUZINA 2018, οι οποίες οργανώθηκαν και πραγματοποιήθηκαν στις 12 & 13 Δεκεμβρίου στην Κύπρο από τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας και τοπικές επιχειρήσεις.

Στόχος της διοργάνωσης ήταν η προβολή στην κυπριακή τουριστική αγορά συγκεκριμένων δραστηριοτήτων του KOUZINA 2018, οι οποίες για μία ακόμη χρονιά σηματοδοτούνται από μία εξαιρετική κυπριακή συμμετοχή, ολοκληρώνοντας με τον τρόπο αυτό μια τριετή «γαστρονομική» συνεργασία και οριοθετώντας ένα νέο κύκλο συνεργειών με μεγαλύτερο εύρος και εντονότερη δυναμική.

Η παρουσίαση της συνέργειας των φορέων στο Golden Donkeys

Παρουσίαση του KOUZINA 2018

Η επικεφαλής σεφ της διοργάνωσης Ντίνα Νικολάου και η διευθύντρια marketing & επικοινωνίας του Προαθωνικού Οργανισμού Τουρισμού Μαρία Πάππα ταξίδεψαν μέχρι τη Μεγαλόνησο, προκειμένου να παρουσιάσουν το KOUZINA 2018 σε εκπροσώπους Τύπου, στην κυπριακή τηλεόραση, σε εκπροσώπους τουριστικών γραφείων και φορέων καθώς και στο ευρύ κοινό.

Η Ντίνα Νικολάου με μέλη του Συλλόγου γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας στον πολυχώρο του Φορέα

Κυπριακό κολοκάσι

Το δημιουργικό διήμερο ξεκίνησε από το Golden Donkeys Farm του Κτήματος Γεωργιάδη, όπου, μετά την παρουσίαση της «ιστορίας» του KOUZINA και του τρόπου με τον οποίο αυτό προώθησε την Ανατολική Χαλκιδική στον κόσμο, οι σεφ Ντίνα Νικολάου και Χρήστος Χριστοδούλου παρουσίασαν στο δημοσιογραφικό κόσμο την εκδήλωση του KOUZINA 2018 με τίτλο «η παλαιοχωρινή πατάτα και το κυπριακό κολοκάσι».

Ντίνα Νικολάου, Χρήστος Χριστοδούλου και Παύλος Παραδεισιώτης δοκιμάζουν το κυπριακό κολοκάσι

Η εν λόγω εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 16 Μαΐου 2018 στο Παλαιοχώρι από το Γυναικείο Όμιλο Παλαιοχωρίου και το Σύλλογο Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας, προκειμένου να αναδείξει τη συγγένεια των δύο κορυφαίων προϊόντων πρωτογενούς παραγωγής, τα οποία στο άμεσο μέλλον θα αποτελέσουν τρόπο γαστρονομικής διακρατικής σύνδεσης δύο ορεινών περιοχών: του Παλαιοχωρίου Χαλκιδικής και της κοινότητας Σωτήρα Αμμοχώστου.

*

-Ο Σύλλογος Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας είναι ο πρώτος κυπριακός φορέας που εντάσσεται με αξιώσεις στο «Δίκτυο των Πόλεων του Μεγαλέξανδρου», το οποίο αναμένεται να μεγαλουργήσει σε ό,τι αφορά τη δημιουργία και ενεργοποίηση μικρών και μεγάλων τουριστικών / πολιτιστικών θεματικών δικτύων παγκόσμιου βεληνεκούς.

-Το φεστιβάλ γαστρονομίας KOUZINA 2018 θα πραγματοποιηθεί 15 Μαΐου – 15 Ιουνίου 2018 στην Προ του Άθω περιοχή, στην Ανατολική Χαλκιδική.

– Μεταξύ άλλων, στις 16 Μαΐου, στην κεντρική πλατεία Παλαιοχωρίου, στις 8 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί μάθημα παραδοσιακής μαγειρικής, από νοικοκυρές – μέλη του Γυναικείου Ομίλου Παλαιοχωρίου, προβάλλοντας την ντόπια πατατοπαραγωγή. Μαζί τους και Κύπριες νοικοκυρές – μέλη του Συλλόγου Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας, οι οποίες θα παρουσιάσουν το κυπριακό κολοκάσι (προϊόν Π.Ο.Π. Κύπρου). Το μάθημα θα καταλήξει σε γιορτή και η γιορτή σε γνήσιο τοπικό λαϊκό γλέντι, μια ελληνο-κυπριακή συνάντηση φιλίας και συνεργασίας.

Η γιορτή
της παλαιοχωρινής πατάτας και το κυπριακό κολοκάσι

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα