Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΚεντρική ΜακεδονίαΧαλκιδικήΗ Ανατολική Χαλκιδική σε χώρες της Βαλτικής

Η Ανατολική Χαλκιδική σε χώρες της Βαλτικής

Οργανωμένο πρόγραμμα επαγγελματικών επισκέψεων σε Σουηδία και Εσθονία πραγματοποίησε ο Προαθωνικός Οργανισμός Τουρισμού.

Το πρόγραμμα D2D επαγγελματικών επισκέψεων σε τουριστικά γραφεία χωρών της Βαλτικής Θάλασσας πραγματοποιήθηκε από τον Προαθωνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΠΟΤ) 9 – 12 Οκτωβρίου, προκειμένου να ενισχύσει υφιστάμενες συνεργασίες ή να προτείνει νέες σε τουριστικούς επαγγελματίες της Στοκχόλμης και του Ταλίν.

Παρουσιάζοντας καλοκαιρινές τουριστικές προτάσεις διακοπών αλλά και προγράμματα περιπατητικών και θρησκευτικών περιηγήσεων, οι εκπρόσωποι του φορέα κατάφεραν να κινήσουν το ενδιαφέρον των συνομιλητών και να πετύχουν τη δέσμευση για ολοκλήρωση της πρωτοβουλίας στο προσεχές μέλλον.

Ο βυζαντινός πύργος Ουρανούπολης (φωτ. Ντέπυ Χιωτοπούλου)

Περιπατητικές και πολιτιστικές περιηγήσεις

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2016 δύο σουηδικά γραφεία εναλλακτικού τουρισμού πραγματοποιούν 7ημερο πρόγραμμα περιπατητικών και πολιτιστικών περιηγήσεων σε περιοχές της Ολυμπιάδας – Βαρβάρας – Σταγείρων – Ουρανούπολης.

Επίσης, εκπρόσωπος ενός τρίτου γραφείου αναμένεται να επισκεφθεί τον προορισμό την επόμενη άνοιξη, προκειμένου να εξετάσει την ένταξη στο πρόγραμμά του τοπικών περιπατητικών  δραστηριοτήτων.

Πέντε Βρύσες, τοποθεσία μεταξύ της διαδρομής Στάγειρα – Ολυμπιάδα (φωτ. Ντέπυ Χιωτοπούλου)

Σε ό,τι αφορά την Εσθονία, την οποία ο ΠΟΤ προσέγγισε για πρώτη φορά, η προσπάθεια έγκειται στον εμπλουτισμό της προαθωνικής χερσονήσου με νέες τουριστικές αγορές, οι οποίες χρόνο με το χρόνο θα διαφοροποιήσουν την τουριστική ανθρωπογεωγραφία της περιοχής.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα