Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚεντρική ΜακεδονίαΘεσσαλονίκη37η Philoxenia: Σήμερα, η εκδήλωση του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων ΜΑ - ΘΡΑ

37η Philoxenia: Σήμερα, η εκδήλωση του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων ΜΑ – ΘΡΑ

«Στρατηγικές Διαπραγμάτευσης & Αύξησης Κερδοφορίας στον Ξενοδοχειακό Κλάδο» είναι ο τίτλος της εκδήλωση που διοργανώνει, σήμερα, Κυριακή 20 Νοεμβρίου, ο Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων Μακεδονίας – Θράκης.

ΝΤ.Χ. (hiotopoulou@gmail.com)

Τελευταία ημέρα σήμερα διεξαγωγής της 37ης Philoxenia – Hotelia που διοργανώνεται στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης με ζωηρό το ενδιαφέρον στον χώρο του τουρισμού, της ξενοδοχίας και λοιπών χώρων κατά τη διάρκεια της Έκθεσης.

Σήμερα, ο Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων Μακεδονίας – Θράκης διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο «Στρατηγικές Διαπραγμάτευσης & Αύξησης Κερδοφορίας στον Ξενοδοχειακό Κλάδο», με  προσκεκλημένες ομιλήτριες τη Δρ. Λεμονιά Παπαδοπούλου – Κελίδου, εξειδικευμένη στις Διαπραγματεύσεις στον Τουρισμό και την Έφη Λαζαρίδου, Διευθύνουσα Σύμβουλο του Οργανισμού Νέα Γεωργία Νέα Γενιά.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο Ν. Γερμανός (αίθουσα Β) και ώρες 11.00 – 14.00.

Διαπραγματεύσεις στον τουρισμό

Η παγκόσμια καινοτομία και συνεισφορά της Δρ. Παπαδοπούλου-Κελίδου είναι η δημιουργία νέου πεδίου, «Διαπραγματεύσεις στον Τουρισμό», στον τουριστικό κλάδο τόσο σε επίπεδο διδακτορικής εξειδίκευσης όσο και στην τουριστική αγορά. Παρόλο που η διαπραγμάτευση ως επιστήμη υπάρχει από το 1950, είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζεται και εξειδικεύεται στον τουρισμό.

Η Δρ. Λεμονιά (Λένια) Παπαδοπούλου-Κελίδου είναι εκπαιδεύτρια στο UNWTO Academy στις Διαπραγματεύσεις στον Τουρισμό και Λέκτορας στο CΙΤΥ College University of York Europe Campus. Έχει διδακτορικό στις «Διαπραγματεύσεις στον Τουρισμό» από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Μεταπτυχιακό (Msc)  «Οικονομικά και Χρηματοοικονομικά» από το Πανεπιστήμιο του Southampton του Ηνωμένου Βασίλειου, Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στις «Διαπραγματεύσεις» από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πτυχίο «Contract Law από το Harvard Law School, πιστοποιητικό «eTourism Communication Perspectives» από το Universita Svizzera italiana και πιστοποιητικό «Hospitality and Tourism in China: A Global Perspective» από το The Hong Kong Polytechnic University.

Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται σε στρατηγικές διαπραγμάτευσης και επίλυσης συγκρούσεων μεταξύ ξενοδοχείων, tour operators, φορέων προορισμού, λιμανιών, αεροδρομίων και αεροπορικών εταιρειών. Η έρευνά της έχει παρουσιαστεί σε συνέδρια και έχει δημοσιευτεί σε βιβλία ενώ στον ξενοδοχειακό κλάδο ξεκίνησε από το 2013. Πρόσφατα έγινε μέλος της Ελληνικής Αεροπορικής Ένωσης.

Στρατηγική μάρκετινγκ και branding

Από την πλευρά της η κα. Λαζαρίδου διαθέτει ένα ποικίλο ακαδημαϊκό υπόβαθρο με σπουδές ως Χημικός Μηχανικός, στη Μουσική, την Πολιτιστική Διαχείριση και το Marketing. Είναι επίσης πιστοποιημένη coach και εκπαιδεύτρια ενηλίκων, Associate του Chartered Institute of Marketing του Λονδίνου και Associate Certified Coach του International Coach Federation. Το 2017 επιλέχθηκε ως μέντορας του διεθνούς προγράμματος “Καθοδήγηση Γυναικών στην Επιχειρηματικότητα” του Ιδρύματος Cherie Blair.

Είναι έμπειρη επαγγελματίας στο χώρο της στρατηγικής μάρκετινγκ και branding με εξειδίκευση στον Αγροδιατροφικό τομέα, τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό και ιστορικό επιτυχούς ολοκλήρωσης σύνθετων διεθνών πρωτοβουλιών. Μεταξύ άλλων, έχει διευθύνει σημαντικά έργα εθνικής σημασίας, όπως η στρατηγική μάρκετινγκ και branding για την Ελλάδα ως Τουριστικό Προορισμό, το μεγαλύτερο έργο συμβουλευτικής στην επικοινωνία που πραγματοποιήθηκε ποτέ στην Ελλάδα, και η στρατηγική μάρκετινγκ και branding για το Ελληνικό Κρασί στις διεθνείς αγορές. Έχει επίσης διευθύνει πολυάριθμα απαιτητικά έργα για συνεταιρισμούς, πολυεθνικές εταιρίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Η κ. Λαζαρίδου ανέλαβε ως Διευθύνουσα Σύμβουλος του προγράμματος ‘Επανεκκίνηση και Ενίσχυση των Νέων: Νέα Γεωργία για μια Νέα Γενιά’ τον Ιούνιο του 2018. Πρόκειται για ένα καινοτόμο πολυετές πρόγραμμα που υλοποιείται στην Ελλάδα με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, έχοντας επικεφαλής το Πανεπιστήμιο Rutgers και συνεργάτες το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την Αμερικανική Γεωργική Σχολή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα