Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΗπειρωτική ΕλλάδαΔυτική ΜακεδονίαΚαστοριά – Έκθεση φωτογραφίας για το Άγιο Όρος

Καστοριά – Έκθεση φωτογραφίας για το Άγιο Όρος

«Άγιον Όρος: Κατ’ εικόνα του φωτογραφικού βλέμματος» είναι ο τίτλος της έκθεσης φωτογραφίας που πραγματοποιείται στην Καστοριά.

Σε συνεργασία με την Αγιορειτική Εστία Θεσσαλονίκης, ο δήμος Καστοριάς, η Βυζαντινή Οικουμένη και το Κέντρο Βυζαντινών, Νεοελληνικών και Νοτιοανατολικών Σπουδών της Σχολής Ανώτατων Σπουδών του Παρισιού διοργανώνουν έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Άγιον Όρος: Κατ’ εικόνα του φωτογραφικού βλέμματος».

Η έκθεση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Αρχοντικό Μπασάρα της Καστοριάς, εγκαινιάζεται την Κυριακή 8 Ιουλίου 2018 και ώρα 19:30 και εντάσσεται στο πρόγραμμα του 8ου θερινού Πανεπιστημίου Βυζαντινών Σπουδών, το δεύτερο μέρος του οποίου θα πραγματοποιηθεί στην Καστοριά από τις 8 έως τις 13 Ιουλίου 2018 στον ίδιο χώρο.

«Άγιον Όρος: Κατ’ εικόνα του φωτογραφικού βλέμματος» είναι ο τίτλος της έκθεσης φωτογραφίας που πραγματοποιείται στην Καστοριά

4 φωτογράφοι

Στην έκθεση παρουσιάζεται το έργο που πραγματοποίησαν στο Άγιον Όρος τέσσερεις φωτογράφοι, ο Ali Borovali από την Τουρκία, ο Zbigniew Kosc από την Пολωνία, ο Zoran Purger από την Σερβία και ο Valery Bliznyuk από την Ρωσία.

Οι τέσσερεις φωτογράφοι επισκέφθηκαν πολλές φορές την Αθωνική Πολιτεία και βίωσαν την εμπειρία του προσκυνητή – περιηγητή καταγράφοντας μέσα από το φωτογραφικό τους φακό μοναδικές στιγμές από το φυσικό τοπίο, τις λατρευτικές συνήθειες των μοναχών, τον καθημερινό τους βίο και κατέληξαν να εστιάσουν στα πρόσωπα των γερόντων του Άθω.

*

-Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 8 Ιουλίου 2018 στις 19:30, στο «Αρχοντικό Μπασάρα» στο ιστορικό κέντρο Ντολτσό, στην Καστοριά.

-Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 25 Ιουλίου 2018. Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας είναι Δευτέρα – Παρασκευή,  10:00 π.μ – 13:00 και 18:00 έως 21:00. Τηλ. Δήμος Καστοριάς 24673 51101.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα