Topos λέγεται το νέο concept της Υoleni’s – του κορυφαίου ελληνικού delicatessen στην ευρωπαϊκή και αμερικάνικη αγορά-, προβάλλοντας γεύσεις και πιάτα από διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας.
Μια νέα γαστρονομική πρόταση για τους λάτρεις της Ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας, σας περιμένει στο Yoleni’s Greek Gastronomy center στο Κολωνάκι της Αθήνας.
Το νέο concept restaurant «Topos» άνοιξε τις πόρτες του για το κοινό τον Απρίλη, μετατρέποντας το αίθριο του πολυχώρου της Yoleni’s, σε μια ολοκληρωμένη εμπειρία εξερεύνησης ελληνικών γεύσεων, μέσα από ένα μενού 18 πιάτων.
Από τις κρητικές πίτες, τα πιάτα θαλασσινών του Αιγαίου, τα πλούσια τυριά της Πελοποννήσου, τα κοκκινιστά του Ιονίου έως και τα καπνιστά αλλαντικά της Βόρειας Ελλάδας, ο κάθε τόπος έχει να διηγηθεί μια δική του ιστορία.
Έξι μαγείρισσες
Έξι προικισμένες μαγείρισσες, επιλεγμένες από τον Γιώργο Πίττα του Greek Gastronomy Guide, παρουσιάζουν τα χαρακτηριστικά πιάτα των περιοχών τους.
Δεκαοκτώ συνταγές που κουβαλούν πίσω τους, περήφανους τόπους, ιδιαίτερους τρόπους παραγωγής, ντόπια προϊόντα, ανθρώπους με αξίες, πολιτιστικές ανταλλαγές, γαστρονομικούς πολιτισμούς.
Οι συνταγές των εδεσμάτων έχουν την υπογραφή της Kωνσταντίνας Βούλγαρη-Κρήτη, Στέλλας Σπανού-Μακεδονία – Θράκη, Φιλίτσας Καραμανλή-Νησιά Αιγαίου, Ελένης Αρμένη-Ιόνια νησιά, Λίλας Τάτση-Ήπειρος, Σταυριανής Ζερβακάκου-Πελοπόννησος.
Με την επίβλεψη του σεφ της Yoleni’s, Βαγγέλη Ρώτα, οι συνταγές αυτές εκτελέστηκαν άψογα και προσφέρονται από το Κέντρο Ελληνικής Γαστρονομίας, για να τις απολαμβάνουν Έλληνες και φυσικά ξένοι επισκέπτες, με τη συνοδεία ποιοτικού ελληνικού κρασιού επιλεγμένου από τις sommeliers της Yoleni’s.
*
-Η Υoleni’s, το κορυφαίο ελληνικό delicatessen στην ευρωπαϊκή και αμερικάνικη αγορά, έχει συγκεντρώσει πάνω από 1500 προσεκτικά επιλεγμένα προϊόντα από 180 αξιόλογους παραγωγούς, προβάλλοντας έτσι την αφρόκρεμα των ελληνικών γεύσεων σ’ όλον τον κόσμο.
-Η επιλογή της Yoleni’s να αναδείξει στο κέντρο της Αθήνας τις κουζίνες περιοχών της Ελλάδας, έρχεται να καλύψει την ανάγκη του Ποιοτικού Τουρισμού, που βρίσκει στη γαστρονομία έναν καθοριστικό εκφραστή της ταυτότητας κάθε τόπου και φυσικά να δώσει στον επισκέπτη της πόλης μας την ευκαιρία να ζήσει εντυπωσιακές εμπειρίες.
-Τα 18 πιάτα του νέου concept restaurant «Topos» σερβίρονται από τις 16.00 έως τις 12.00 π.μ. και συνοδεύονται από μια ευρεία γκάμα κρασιών του ελληνικού αμπελώνα.
-Το TOPOS αποτελεί έμπνευση του Μενέλαου Κουλούρη, με σχεδιασμό του Γιώργου Πίττα και υλοποίηση του Κέντρου Ελληνικής Γαστρονομίας της Yoleni’s (Σόλωνος 9, Κολωνάκι, Αθήνα, τηλ. 212 2223623).