Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΤαξιδιωτικά ΝέαΑεροπορικάΝέα εικόνα για το αεροδρόμιο της Αθήνας!

Νέα εικόνα για το αεροδρόμιο της Αθήνας!

Το διεθνές αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» της Αθήνας αλλάζει και το διαπιστώσαμε και εμείς, ταξιδεύοντας, προς/ από Αθήνα!

ΝΤ. Χ. (hiotopoulou@gmail.com)

ektos Sengen

Πλήρης αναβάθμιση στις περιοχές εντός και εκτός Σένγκεν, κεντρικός έλεγχος ασφάλειας, νέοι χώροι εστίασης, επιπλέον καθιστικοί χώροι, νέα καταστήματα είναι μερικές από τις πολύ πρόσφατες αναβαθμίσεις του «Ελ. Βενιζέλος»!

Με έμφαση στη λειτουργικότητα, την εξυπηρέτηση, το μοντέρνο σχεδιασμό και τη σύνθεση ελληνικών κλασσικών και σύγχρονων στοιχείων, οι περιοχές εκτός Σένγκεν (9.000 τ.μ.) και εντός Σένγκεν (15.000 τ.μ.) άλλαξαν, με την ολοκλήρωση ενός έργου συνολικής αναβάθμισης της εμπειρίας του ταξιδιώτη στο αεροδρόμιο.

ektos Sengen1

Κεντρικός Έλεγχος Ασφαλείας

Η πρώτη σημαντική αλλαγή αφορά στη δημιουργία 2 κεντρικών σημείων ελέγχου ασφαλείας στις εισόδους των περιοχών εκτός Σένγκεν (διαβατήρια – ασφάλεια) και εντός Σένγκεν (κάρτες επιβίβασης – ασφάλεια).

Σε σχέση με τον αποκεντρωμένο έλεγχο που ίσχυε πριν από το έργο, η νέα διαρρύθμιση διαχωρίζει πλήρως τη λειτουργική δραστηριότητα από την αναψυχή στο αεροδρόμιο. Επιτρέποντας στους επιβάτες να «αφήνουν πίσω τους» εξαρχής τη διαδικασία του κεντρικού ελέγχου, τους δίνει πλέον την άνεση να περιηγηθούν στις νέες, αναβαθμισμένες διαδρομές  και χώρους των εντός και εκτός Σένγκεν περιοχών, χωρίς πίεση χρόνου.

Με το νέο κεντρικό σύστημα, η απόδοση των σημείων ελέγχου έχει αυξηθεί κατά 20% σε σχέση με την προηγούμενη υποδομή, ενώ, παράλληλα, σημαντική είναι και η βελτίωση της διαδικασίας μετεπιβίβασης, καθώς οι transfer επιβάτες φθάνουν στην πύλη αναχώρησής τους 10 λεπτά ταχύτερα.

Elegxos

Μετά τον έλεγχο: «Αγορά – Στοά / Δρόμος – Πλατεία»

Αφού ελεγχθούν κεντρικά, οι επιβάτες -και στις 2 περιοχές- εισέρχονται στους αναβαθμισμένους χώρους, που, με ανανεωμένη αισθητική και μεγάλη ποικιλία προϊόντων, ανταποκρίνονται στις σύγχρονες τάσεις και προσδοκίες των Ελλήνων και ξένων ταξιδιωτών. Με νέα ταυτότητα, περισσότερες ελληνικές αναφορές και στόχο μια ξεχωριστή και άνετη εμπειρία, έξυπνα σχεδιασμένες διαδρομές υποδέχονται το κοινό σε ένα περιβάλλον που προσκαλεί για γνωριμία και εξερεύνηση!

Η περιοχή εντός Σένγκεν, η οποία μόλις ολοκληρώθηκε, χαρακτηρίζεται από μια ενδιαφέρουσα εναλλαγή ελκυστικών προτάσεων, εικόνων και εμπειριών.

Παραπέμποντας σε μια «βόλτα στη σύγχρονη πόλη», οι επιβάτες ξεκινούν από την «Αγορά», διασχίζουν τον πολυσύχναστο «Δρόμο», περιηγούνται στην «Ελληνική Γειτονιά» για να καταλήξουν στην  «Πλατεία», όπου έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν την γαστρονομική ποικιλία με έμφαση στις ελληνικές γεύσεις, απολαμβάνοντας και δίνοντας ξεχωριστό χρώμα στο χρόνο παραμονής τους!

Entos Sengen

Αντίστοιχα, στην περιοχή εκτός Σένγκεν, με έμπνευση από την κλασσική Ελλάδα, δημιουργήθηκαν 3 διακριτές εμπορικές ζώνες, σε μια διαδρομή που ξεκινά από την «Αγορά», θυμίζει εμπορικά καταστήματα της Αθήνας καθώς διασχίζει την ενδιάμεση «Στοά» και, στο τέλος της «βόλτας στην πόλη», ολοκληρώνεται στην «Πλατεία» (κομβικό σημείο για τις πύλες αναχώρησης), που συνδυάζει αγορές, φαγητό και αίσθηση χαλάρωσης πριν από την πτήση.

stoa

*

Στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών (ΔΑΑ) πρόσφατα έγιναν λειτουργικές και αισθητικές αλλαγές στις 2 περιοχές, έκτασης 9.000 και 15.000 τ.μ.

-Επίσης, νέος είναι και ο κεντρικός έλεγχος ασφάλειας, σημειώθηκε τριπλασιασμός χωρητικότητας ελέγχου καρτών επιβίβασης με 20% καλύτερη απόδοση των σημείων ελέγχου ασφαλείας και ταχύτερη μετεπιβίβαση.

-Για τον επιβάτη δημιουργήθηκαν νέες μονάδες και προϊόντα, ενιαίος χώρος αγορών, φαγητού και αναμονής, εμπορική περιοχή έκτασης 11.000 τ.μ., επιπλέον καθιστικοί χώροι 2.000 τ.μ. ενώ υπάρχουν 126 καταστήματα (64 retail, 34 εστίαση, 28 υπηρεσίες).

foto2

-Να σημειωθεί, ότι, σήμερα, Τρίτη 30 Μαΐου 2017, υποβλήθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ η οικονομική προσφορά της εταιρείας Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών ΑΕ για την παράταση της από 31/7/1995 Σύμβασης Παραχώρησης Αεροδρομίου κατά 20 έτη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, αφού αξιολόγησε την προσφορά, κάλεσε τη Διοίκηση της ΔΑΑ ΑΕ να υποβάλει βελτιωμένη προσφορά.

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα