Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΗπειρωτική ΕλλάδαΑττικήΔιευκόλυνση επενδύσεων στον ιαματικό τουρισμό

Διευκόλυνση επενδύσεων στον ιαματικό τουρισμό

Στη διαδικασία αναγνώρισης των πηγών ως ιαματικών πόρων προχωράει το υπουργείο Τουρισμού.

Παράλληλα, σε τελικό στάδιο βρίσκεται η η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για τις προδιαγραφές των κέντρων θαλασσοθεραπείας και των εγκαταστάσεων ιαματικού τουρισμού που θα διευκολύνει τις σχετικές επενδύσεις για την αξιοποίηση των ιαματικών πηγών.

Όπως επισήμανε ο γενικός γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Γιώργος Τζιάλλας σε ημερίδες με θέμα τον ιατρικό τουρισμό, που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του Money Show, η ανάπτυξη του τουρισμού Υγείας στην Ελλάδα αποτελεί προτεραιότητα της εθνικής τουριστικής πολιτικής, καθώς αποτελεί μία μορφή τουρισμού με σημαντικές οικονομικές και αναπτυξιακές προεκτάσεις για τις τοπικές κοινωνίες και παράλληλα συμβάλλει στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στην Ελλάδα.

Το υπουργείο Τουρισμού εργάζεται για την ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού υψηλού επιπέδου, προχωρώντας τη διαδικασία αναγνώρισης των πηγών ως ιαματικών πόρων.

Το υπουργείο Τουρισμού εργάζεται για την ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού υψηλού επιπέδου, προχωρώντας τη διαδικασία αναγνώρισης των πηγών ως ιαματικών πόρων επισημαίνει ο γ.γ. Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Γιώργος Τζιάλλας

Συγκριτικά πλεονεκτήματα 

Μεταξύ άλλων, ο κ. Τζιάλλας μίλησε για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας, σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού, όπως είναι οι υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες από υψηλά καταρτισμένο προσωπικό σε χαμηλότερο κόστος, σε σχέση με άλλες χώρες, σε συνδυασμό με το εξαιρετικό κλίμα της Ελλάδας.

Επισήμανε ότι το 2017 σημειώθηκε νέο  ρεκόρ τουριστικής κίνησης  στην Ελλάδα με περισσότερες από 30 εκατομμύρια διεθνείς αφίξεις, προσθέτοντας ότι για την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού, είναι καθοριστική  η συμβολή της τοπικής αυτοδιοίκησης και του ιδιωτικού τομέα.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα