Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΗπειρωτική ΕλλάδαΑνατολική ΜακεδονίαΞεκινάει σήμερα η 5η Δραμοινογνωσία!

Ξεκινάει σήμερα η 5η Δραμοινογνωσία!

Με το κυνήγι του χαμένου θησαυρού και δράσεις για τα παιδιά σχετικά με την ιστορία του τόπου, τον οίνο και τα οινοποιεία της Δράμας, ανοίγει σήμερα αυλαία η 5η Δραμοινογνωσία!

ΤΗΣ ΝΤΕΠΥΣ ΧΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ (hiotopoulou@gmail.com)

Με το Κυνήγι Χαμένου Θησαυρού για ενήλικες ξεκινάει σήμερα η 5η Δραμοινογνωσία, στην πόλη της Δράμας. Από τις 10.30 το πρωί έως τις 13 στην πλατεία Ελευθερίας θα πραγματοποιείται το Κυνήγι Χαμένου Θησαυρού για ενήλικες ενώ παράλληλα θα υπάρχουν δράσεις για παιδικά με θέμα την τοπική ιστορία, τον οίνο και τα οινοποιεία του νομού Δράμας.

Με το Κυνήγι Χαμένου Θησαυρού για ενήλικες ξεκινάει σήμερα η 5η Δραμοινογνωσία, στην πόλη της Δράμας. Από τις 10.30 το πρωί έως τις 13 στην πλατεία Ελευθερίας

Μεταξύ 10.30 – 13.00 στο Αρχαιολογικό μουσείο Δράμας θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με την Εφορεία Αρχαιοτήτων νομού Δράμας, το Σ.Ε.Ο. και τον πολιτιστικό σύλλογο «Το Κλειδί». Ομιλητές θα είναι η αρχαιολόγος Β.Πουλιούδη με θέμα «Τοπική ιστορία και κρασί», ο μαθηματικός ψυχολόγος Δ. Φλαμούρης με θέμα «Κρασί και ευτυχία».

Μεταξύ 19.00 – 22.00 θα υπάρξουν ομιλίες παρουσιάσεις από την κα. Πουλιούδη με μιλήσει με θέμα «Διονυσιακή λατρεία στην περιοχή», το γεωπόνο Κ. Πετρίδη με θέμα «Βιολογική αμπελοκαλλιέργεια», τη Νόπη Καραγιάννη συντονίστρια ομάδας Πελίτι Δράμας με θέμα «Ο ρόλος των παραδοσιακών ποικιλιών στις καλλιέργειες και στη φύση», τον Α.Αλβανούδη τεχνικό αμπελουργίας – οινοτεχνίας με θέμα «Εφαρμογή βιοδυναμικού ημερολογίου στην καλλιέργεια της αμπέλο».

Θα ακολουθήσει μουσική εκδήλωση «Τζούρα sic Band» στον χώρο του αρχαιολογικού μουσείου.

Η πρώτη ημέρα της Δραμοινογνωσίας θα κλείσει με Ηπειρώτικη βραδιά στην κεντρική πλατεία της Δράμας, από τις 20.30 έως τις 22.00.

Με δράσεις, ομιλίες παρουσιάσεις περί οίνου και μουσικές εκδηλώσεις η σημερινή πρώτη ημέρα της 5ης Δραμοινογνωσίας

Δευτέρα 21 Μαΐου

Αύριο, Δευτέρα 21 Μαΐου, δεύτερη μέρα της Δραμοινογνωσίας θα πραγματοποιηθεί μουσικοθεατρική παράσταση, στην πλατεία Ελευθερίας, μεταξύ 20.30 – 22.30, από το Σύλλογο Φίλων Μουσικής «Ο ΑΡΙΩΝ».

Μεταξύ των Χορηγών Επικοινωνίας της 5ης Δραμοινογνωσίας είναι και το Debbiestravel.gr

*

-Η Δραμοινογνωσία πραγματοποιείται για 5η χρονιά στη Δράμα και στόχος της είναι η προβολή του οίνου του νομού, των οινοποιείων, και γενικότερα η πόλη και ο νομός μέσα από ποικίλες δράσεις.

-Φέτος η 5η Δραμοινογνωσία ξεκινάει σήμερα, Κυριακή 20 Μαΐου 2018, και ολοκληρώνεται την άλλη Κυριακή 27 Μαΐου.

-Η κεντρική εκδήλωση της Δραμοινογνωσίας θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25 Μαΐου, στις 7 το απόγευμα, στην κεντρική πλατεία της Δράμας, με τους χαιρετισμούς των επισήμων, και διάφορες εκδηλώσεις.

Την ίδια μέρα, μεταξύ 18.00 – 21.00, ο Εμπορικός Σύλλογος Δράμας διοργανώνει «Γιορτή Αγοράς», όπου το κέντρο της πόλης θα πεζοδρομηθεί και θα είναι γεμάτο μουσικά σχήματα και διάφορες δράσεις.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα