Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΤαξιδιωτικά ΝέαΑεροπορικάΌταν η Ryanair «κόβει» το Θεσσαλονίκη – Χανιά

Όταν η Ryanair «κόβει» το Θεσσαλονίκη – Χανιά

«Η Ryanair, η Νο 1 αεροπορική εταιρία, σήμερα (11 Απριλίου) ανακοίνωσε τη μείωση των δρομολογίων εσωτερικού στην Ελλάδα…»

ΤΗΣ ΝΤΕΠΥΣ ΧΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ (hiotopoulou@gmail.com)

«Η Ryanair, η Νο 1 αεροπορική εταιρία, σήμερα (11 Απριλίου) ανακοίνωσε την μείωση των δρομολογίων εσωτερικού στην Ελλάδα, μεταφέροντας αεροσκάφη από την Αθήνα (1) και τα Χανιά (1) σε βάσεις της στη Γερμανία, από την 1η Ιουνίου, όπου και επεκτείνει τις υπηρεσίες της» αναφέρει, μεταξύ άλλων, η σημερινή ανακοίνωση της ιρλανδικής low cost αεροπορικής εταιρίας.

«Ως αποτέλεσμα της συγκεκριμένης απόφασης, η βάση της Ryanair στα Χανιά θα κλείσει, με συνέπεια την ακύρωση τεσσάρων πτήσεων χαμηλής συχνότητας από τα Χανιά προς το Κατοβίτσε, το Μέμινγκεν, τη Βενετία Τρεβίσο και το Βίλνιους.

Η Ryanair θα συνεχίσει τις υπηρεσίες της από Αθήνα προς Μύκονο, Σαντορίνη και Θεσσαλονίκη αυτό το καλοκαίρι. Όλα τα υπόλοιπα δρομολόγια εσωτερικού στην Ελλάδα θα ακυρωθούν από 1η Ιουνίου» επισημαίνει η ίδια ανακοίνωση της αεροπορικής εταιρίας.

Αναστάτωση…

Τι σημαίνει όμως αυτό για την ελληνική αγορά, και δη, της Θεσσαλονίκης, που είχε συνηθίσει στην απευθείας σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τη δημοφιλή πόλη της Κρήτης, τα Χανιά;

Ταξιδιωτικά πρακτορεία, που ήδη, έχουν βγάλει τα καλοκαιρινά τους προγράμματα προς πώληση, και έχουν ανακοινώσει τιμές με τη συγκεκριμένη αεροπορική εταιρία, αυτό, πλέον, απλά, δεν ισχύει.

Για παράδειγμα, έχουν κοστολογηθεί πακέτα fly & drive, με τη συγκεκριμένη αεροπορική εταιρία, και βεβαίως, με εξασφαλισμένα ξενοδοχεία, ωστόσο, χωρίς επιστρεφόμενη τιμή.

Ή, σε άλλη, περίπτωση, υπάρχει πακέτο, με αεροπορικό εισιτήριο και ξενοδοχείο, το οποίο, αυτομάτως, δημιουργεί αναστάτωση στον τουριστικό πράκτορα, αναφέρουν πηγές του κλάδου στο debbiestravel.gr.

«Έχουμε κλείσει πακέτα και ξενοδοχεία, χωρίς επιστρεφόμενα χρήματα, που εάν, για παράδειγμα, δεν πετάνε τις συγκεκριμένες ημέρες οι άλλες δυο αεροπορικές εταιρίες, τότε, εκεί, δημιουργείται πρόβλημα» αναφέρουν έμπειροι τουριστικοί πράκτορες της Θεσσαλονίκης στο debbiestravel.gr, εξηγώντας ότι, εκείνοι από την πλευρά τους έχουν ήδη, προπληρώσει, για να εξασφαλίσουν καλύτερες τιμές για τους πελάτες τους.

Γολγοθάς εάν…

Και τι γίνεται στην περίπτωση, που δεν συμπέσουν κλεισμένες ημερομηνίες τουριστικών πακέτων με απευθείας πτήσεις για Χανιά;

«Τότε, σε συνεννόηση με τον πελάτη, θα πρέπει η διαφορά τιμής να καλυφθεί από εκείνον, γιατί δεν είναι δική μας υπαιτιότητα» εξηγούν τουριστικοί πράκτορες, προσθέτοντας, ότι «εάν δεν υπάρξει συμφωνία, τότε,  ξεκινάει ο Γολγοθάς με τα εκάστοτε ξενοδοχεία, ώστε, να επιστραφούν τα χρήματα».

Δυο αεροσκάφη από Ελλάδα σε Γερμανία

Σ’ ότι αφορά τις ακυρώσεις πτήσεων και το κλείσιμο βάσεων στην Ελλάδα, η Ryanair και συγκεκριμένα ο διευθυντής πωλήσεων και μάρκετινγκ της εταιρίας για την Ανατολική Μεσόγειο Νίκος Λάρδης, επισημαίνει «Δυστυχώς, οι χρεώσεις των ελληνικών αεροδρομίων, στην πλειοψηφία τους, ενθαρρύνουν τα δρομολόγια μόνο το καλοκαίρι και μόνο σε διεθνείς προορισμούς, τα οποία απαιτούν λιγότερα αεροσκάφη στην Ελλάδα. Συνεπώς, δύο αεροσκάφη θα μεταφερθούν από την Ελλάδα στη Γερμανία, όπου μπορούν να επιτύχουν υψηλότερη απόδοση σε ετήσια βάση. Η Ryanair παραμένει ανοικτή σε συζητήσεις με τους αρμόδιους φορείς εκμετάλλευσης των αεροδρομίων για την δημιουργία σχεδίου ανάπτυξης, το οποίο θα αφορά όλες τις αεροπορικές εταιρείες, και θα υποστηρίζει πτήσεις καθ’ όλο το έτος και θα δικαιολογεί επιπλέον αεροσκάφη με μόνιμη βάση στα ελληνικά αεροδρόμια.».

*

-Και εάν η Ryanair «κόβει» το Θεσσαλονίκη – Χανιά – Θεσσαλονίκη, η Aegean συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τα Χανιά με απευθείας πτήσεις Τρίτη και Παρασκευή (έως και 29 Μαΐου) και Δευτέρα και Πέμπτη (από 4 Ιουνίου).

-Επίσης, από 2 Ιουλίου στο Θεσσαλονίκη – Χανιά – Θεσσαλονίκη «μπαίνει» και η Ellinair κάθε Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα