Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΤαξιδιωτικά ΝέαΑεροπορικάΠερισσότερα γήπεδα γκολφ στη Μεσσηνία και στην Κρήτη!

Περισσότερα γήπεδα γκολφ στη Μεσσηνία και στην Κρήτη!

Η Ελλάδα σιγά σιγά μπαίνει στον γκολφικό χάρτη, το γκολφ ανεβάζει την ποιότητα του τουρισµού και παράλληλα συμβάλλει, αφενός στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, αφετέρου στην αύξηση των τουριστών στη χώρα µας!

Αποστολή – φωτ.: Ντέπυ Χιωτοπούλου (hiotopoulou@gmail.com)

«Είμαι αισιόδοξος ότι στα χρόνια που ακολουθούν θα γίνουν περισσότερες επενδύσεις για το γκολφ στη χώρα μας. Ενώ πιστεύω ακράδαντα ότι μέσα στα επόμενα 10 χρόνια θα δούμε περισσότερα γήπεδα γκολφ, στη Μεσσηνία καθώς και στην Κρήτη!» ανέφερε στην ομιλία του ο πρόεδρος της Aegean και πρόεδρος της Οργανωτικής επιτροπής του Aegean Airlines Pro-Am κ. Θεόδωρος Βασιλάκης.

Ο κ. Βασιλάκης, κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής επάθλων του 11ου Aegean Pro Am, που διεξήχθη 22 – 25 Ιουνίου, στα δυο γήπεδα της Costa Navarino, στη Μεσσηνία, αναφέρθηκε και στην τελευταία μεγάλη ανακαίνιση του γκολφ κλαμπ Κρήτης από τις εταιρείες του Ομίλου του.

Επιπλέον ο πρόεδρος αναφέρθηκε στην ανάπτυξη νέων έργων για γκολφ στην Αττική από την Sportsland (μία επιχείρηση κοινών συμφερόντων Κωνσταντακόπουλου – Βασιλάκη) και φυσικά στην επέκταση των γηπέδων γκολφ της Costa Navarino.

«Πιστεύουμε στην επένδυση, στην προώθηση ιδεών καθώς και στις πρωτοβουλίες που θα δημιουργήσουν ένα λαμπρότερο, υγιέστερο μέλλον για τη χώρα μας» τόνισε ο πρόεδρος της Aegean και πρόεδρος της Οργανωτικής επιτροπής του Aegean Airlines Pro-Am κ. Θεόδωρος Βασιλάκης.

Απονομή Carly Booth 2 Από αριστερά η κ. Ρένα Γκούμα-Κωνσταντακοπούλου, εκπρόσωπος της ΤΕΜΕΣ Α.Ε., η νικήτρια στην κατηγορία των επαγγελματιών Carly Booth και ο κ. Θεόδωρος Βασιλάκης, Πρόεδρος της AEGEAN και της Οργανωτικής Επιτροπής του 11ου Aegean Airlines Pro-Am.

Στόχος οι 365 ημέρες!

«Φέτος ανοίξαμε στις 17 Φεβρουαρίου και στόχος μας είναι να λειτουργούμε όλο το χρόνο» αναφέρει στο debbiestravel.wordpress.com ο διευθυντής γκολφ στην Costa Navarino, Πέτρος Τουργαΐδης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το γκολφ, έχει αποδειχθεί, ότι φέρνει ποιοτικό και καλό κόσμο, «αλλά δεν είναι μόνο αυτό, η ουσία είναι ότι μεγαλώνει τη σεζόν, ειδικά εδώ στη Μεσσηνία, αλλά και σ’ όλη την Ελλάδα, είναι ένα κομμάτι του τουρισμού, που θα φέρει τουρίστες για όλη τη χρονιά, για 12 μήνες» λέει ο κ. Τουργαΐδης.

DSCN9901

Επιπρόσθετα, ο κ. Τουργαΐδης τονίζει πως η Ελλάδα είναι η ιδανική γι’ αυτό τον κλάδο του τουρισμού, «επειδή οι γκοφλέρ νιώθουν ότι εδώ υπάρχει η φιλοξενία, και συγκρίνοντας την Ισπανία, την Πορτογαλία, οι χώρες αυτές δεν έχουν τη φιλοξενία που έχουμε εμείς» αναφέρει ο Πέτρος Τουργαΐδης.

Σ’ ότι αφορά τη φετινή σεζόν, ο Μάρτιος για τον γκολφικό τουρισμό στην Ελλάδα, δεν ήταν το ίδιο δυνατός όπως πέρυσι, «τα προβλήματα στην Τουρκία, οδήγησαν τους παίκτες του γκολφ σε Ισπανία, Πορτογαλία και στη συνέχεια στην Ελλάδα» εξηγεί ο κ. Τουργαΐδης.

Τέλος, όπως είπε, για να υπάρχει όλο το χρόνο τουρισμός, χρειάζονται οι απευθείας πτήσεις.

«Όλο το παιχνίδι είναι στις πτήσεις» αναφέρει χαρακτηριστικά στο debbiestravel.wordpress.com ο κ. Τουργαΐδης, λέγοντας ότι η Aegean ξεκινάει τις απευθείας πτήσεις της προς Καλαμάτα το Φεβρουάριο, συνδέοντας την με το Μόναχο, το Ντίσελντορφ και τη Στοκχόλμη ενώ και η αεροπορική εταιρία FlyNiki ξεκινάει από νωρίς να συνδέει απευθείας τη Βιέννη με την Καλαμάτα.

Το προφίλ του γκολφέρ

Ποιος είναι ο χρόνος διαμονής ενός γκολφέρ, πότε συνήθως ταξιδεύει και τι ξοδεύει, κατά μέσο όρο;

«Ο γκολφέρ, το μίνιμουμ που έρχεται είναι μία εβδομάδα, έως δυο εβδομάδες, και το καλό είναι ότι είναι επαναλαμβανόμενος πελάτης» εξηγεί στο debbiestravel.wordpress.com ο κ. Τουργαΐδης και συνεχίζει «ο γκολφέρ έρχεται πέντε και έξι και επτά φορές, κάτι που δε συμβαίνει σε κλασικό προορισμό, και το καλό είναι ότι φέρνει κι άλλους παίκτες. Επίσης, έρχεται και τους χειμωνιάτικους μήνες, που για αυτόν ο δικός μας χειμώνας είναι σαν Μάιος δικός του».

Φεβρουάριος – Απρίλιος και από μέσα Σεπτεμβρίου έως Νοέμβριο είναι η λεγόμενη high season για τους παίκτες του γκολφ.

DSCN0021

Το προφίλ του γκολφέρ δεν είναι πάντοτε ότι είναι ο πλούσιος, συνήθως είναι συνταξιούχοι, ηλικίας άνω των 55–60 έως 80-85 ετών, άνθρωποι τακτοποιημένοι, που έχουν χρόνο αλλά και την οικονομική άνεση να κάνουν 4-5-6-7 ταξίδια, ετησίως. «Ειδικά οι Γερμανόφωνοι όταν τους αρέσει κάπου, πηγαίνουν πολλές φορές, είναι σπάνιο να πουν πάμε να δούμε κάτι καινούργιο» λέει ο διευθυντής του γκολφ στην Costa Navarino, Πέτρος Τουργαΐδης, αναφέροντας ότι η μέση κατά κεφαλήν δαπάνη του γκολφέρ κυμαίνεται μεταξύ 200 – 250 ευρώ ημερησίως.

«Ο γκολφέρ θέλει καλό γήπεδο, καλό φαγητό, καλό κρασί, θέλει να περνάει καλά, αλλά δεν σημαίνει ότι πρέπει να είναι ακριβά γύρω του» συμπληρώνει ο κ. Τουργαΐδης.

DSCN0082

Η Ελλάδα στον γκολφικό χάρτη

Η Ελλάδα σιγά σιγά μπαίνει στον γκολφικό χάρτη, «η Costa Navarino ακούγεται, όμως χρειάζονται κι άλλα συγκροτήματα σαν αυτό, για να  εδραιωθούμε καλύτερα» λέει στο debbiestravel.wordpress.com ο κ. Τουργαΐδης και συμπληρώνει «ειδικά στην Ευρώπη, και ακούγοντας ότι θα κάνουμε το τρίτο, ίσως και το τέταρτο γήπεδο, εδώ στη Μεσσηνία, θα μπούμε πολύ δυναμικά στον χάρτη της Ευρώπης, και παγκόσμια πλέον».

Σε ερώτησή μας, σχετικά με το τρίτο και τέταρτο γήπεδο γκολφ, ο διευθυντής των γηπέδων γκολφ της Costa Navarino, μας ενημερώνει ότι είναι στα άμεσα σχέδια του Ομίλου, ωστόσο δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει. «Από τη στιγμή που θα ξεκινήσει να φτιάχνεται ένα γήπεδο, θα χρειαστούν περίπου 2 – 2,5 χρόνια για την ολοκλήρωσή του» μας εξηγεί ο κ. Τουργαΐδης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ένα γήπεδο ίσον κανένα γήπεδο, «θέλει τουλάχιστον 2-3 γήπεδα, ανά προορισμό, για να ξεσηκώσει το ενδιαφέρον του γκολφέρ».

DSCN0080 Blog

Τα ελληνικά γήπεδα γκολφ

Στην Ελλάδα υπάρχουν επτά γήπεδα γκολφ, εκ των οποίων τα δυο βρίσκονται στην Costa Navarino στη Μεσσηνία, και από ένα σε Γλυφάδα (Αθήνα), Χερσόνησο Κρήτης, Αφάντου Ρόδου, Πόρτο Καρρά (Σιθωνία Χαλκιδικής), Κέρκυρα.

Σ’ ότι αφορά το γήπεδο γκολφ στην Χερσόνησο, 24 περίπου χλμ. από το διεθνές αεροδρόμιο του Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης», έχει ανακατασκευαστεί και λειτουργεί ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Το δε πλειοψηφικό πακέτο του γηπέδου έχει περάσει στην κατοχή του προέδρου της Aegean και προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής του Aegean Pro Am κ. Θεόδωρου Βασιλάκη.

Το συγκεκριμένο γήπεδο άνοιξε τον Οκτώβριο του 2003, καταλαμβάνει έκταση 720 στρ., είναι 18 οπών και σχεδιάστηκε από την PGA Design Consulting της Μεγάλης Βρετανίας. Βρίσκεται σε φυσικό περιβάλλον, σχεδιασμένο σε διεθνή πρότυπα της PGA, ώστε να πληροί τις προδιαγραφές και απαιτήσεις των γκολφέρ και να είναι κατάλληλο για τη διεξαγωγή διεθνών τουρνουά.

Tips

-Εκτιμάται ότι ανά τον κόσμο, 32.000 γήπεδα γκολφ φιλοξενούν άνω των 60 εκατ. γκολφέρ. Στην Ευρώπη μόνο, υπάρχουν σχεδόν 7 εκατ. άτομα που ασχολούνται με το άθλημα.

-Σ’ ότι αφορά το Aegean Pro Am στα έντεκα χρόνια διεξαγωγής του, έχει φιλοξενηθεί µε επιτυχία σε διακεκριµένα γήπεδα γκολφ σε όλη την Ελλάδα. Πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2006, στo γκολφ Χερσονήσου της Κρήτης, έως το 2008. Το 2009 η διοργάνωση φιλοξενήθηκε στο γκολφ Πόρτο Καρράς στη Χαλκιδική, ενώ για δύο χρονιές -2010 και 2011- διοργανώθηκε στο The Dunes Course στη νεοσύστατη τότε περιοχή της Costa Navarino, στη Μεσσηνία. Το 2012 διοργανώθηκε στο Aphrodite Hills Golf Resort στην Κύπρο ενώ από το 2013 επέστρεψε στην Costa Navarino στη Μεσσηνία, όπου φιλοξενείται στα δύο γήπεδα γκολφ, The Dunes Course και The Bay Course.

– Εδώ και 11 χρόνια, το Aegean Pro Am, έχει φιλοξενήσει περισσότερες από 560 ομάδες, περισσότερους από 2.250 παίκτες από 22 διαφορετικές χώρες σε πέντε διαφορετικά γήπεδα (τέσσερα στην Ελλάδα και ένα στην Κύπρο). Έχει προσφέρει δε περισσότερα από 730.000 ευρώ για τις βραβεύσεις των επαγγελματιών παικτών ενώ έχει δωρίσει πάνω από 100.000 ευρώ σε 9 κοινωνικά ταμεία και συλλόγους σε Ελλάδα και Κύπρο.

– Το διεθνούς κύρους αθλητικό γεγονός τελεί υπό την αιγίδα της πιο αναγνωρισμένης Ένωσης επαγγελματιών του γκολφ στην Ευρώπη, PGA, η οποία αποτελείται από 36 Εθνικές ομάδες (31 Ευρωπαϊκές και 5 διεθνείς). Συμμετέχουν δε περισσότεροι από 21.000 επαγγελματίες του γκολφ.

DSCN9924

Info

  • Η Costa Navarino, κοντά στην Πύλο, 50 περίπου χλμ. από το αεροδρόμιο «Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» της Καλαμάτας, ξεκίνησε το Μάιο του 2010, και έκτοτε αποτελεί τον πρώτο ολοκληρωμένο τουριστικό προορισμό υψηλών προδιαγραφών στην Ελλάδα. Συμβάλλει στην καθιέρωση της Μεσσηνίας ως τουριστικής περιοχής υψηλής ποιότητας και παγκόσμιας φήμης!
  • Εκτείνεται σε παραθαλάσσια έκταση 1.300 στρ., με περισσότερο από 1 χλμ. αμμώδη παραλία και ανάμεσα σε κατάφυτους ελαιώνες, και διαθέτει δυο 5άστερες ξενοδοχειακές μονάδες, τις οποίες διαχειρίζεται η «Starwood Hotels & Resorts», δυο γήπεδα γκολφ, εστιατόρια, καφέ μπαρ, πισίνες, spa, χώρους εκπαίδευσης, χώρους για παιδιά, καταστήματα κ.ά.
  • Ήταν όνειρο ζωής του αείμνηστου Καπετάνιου Βασίλη Κωνσταντακόπουλου, ο οποίος είχε όραμα, να καθιερωθεί η γενέτειρά του, η Μεσσηνία, ως ένας από τους ποιοτικότερους τουριστικούς προορισμούς στη Μεσόγειο.

*

– Η Μεσσηνία βρίσκεται στη νοτιοδυτική Πελοπόννησο και ορίζεται βόρεια από τον ποταμό Νέδα και τα Αρκαδικά Όρη, ανατολικά από τον Ταΰγετο, νότια από τον Μεσσηνιακό κόλπο και δυτικά από το Ιόνιο πέλαγος.

– Πρωτεύουσά της η Καλαμάτα, ανατολικά η Κυπαρισσία, πιο κάτω τα Φιλιατρά, οι Γαργαλιάνοι, η Μαραθούπολη – ή Μαράθι όπως τη λένε οι ντόπιοι-, η Πύλος χτισμένη αμφιθεατρικά, στο νότιο άκρο του όρμου του Ναυαρίνου, με το Κάστρο της. Σε απόσταση αναπνοής η περίφημη παραλία Βοϊδοκοιλιά και η λιμνοθάλασσα της Γιάλοβα, στο νοτιότατο άκρο της δυτικής ακτής της Πελοποννήσου η Μεθώνη με το Κάστρο, πιο κάτω η Φοινικούντα και στο Μεσσηνιακό Κόλπο η Κορώνη και το Πεταλίδι.

-Η πρόσβαση για Καλαμάτα γίνεται με απευθείας πτήσεις από Θεσσαλονίκη ή οδικώς από Αθήνα (250 χλμ.). Η διαδρομή από Αθήνα για Καλαμάτα γίνεται στην Ολυμπία Οδό και η διάρκεια του ταξιδιού υπολογίζεται περί τις 2 – 2,5 ώρες. Στα διόδια θα πληρώσετε 13,65 ευρώ ανά διαδρομή. Από Καλαμάτα για την Costa Navarino να υπολογίζετε άλλη 1 ώρα σε επαρχιακή οδό (50 χλμ.).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα