Παρασκευή, 12 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΝησιωτική ΕλλάδαΙόνιοΠροώθηση του καταδυτικού τουρισμού

Προώθηση του καταδυτικού τουρισμού

Ο καταδυτικός τουρισμός αποτελεί μία από τις δυναμικά αναπτυσσόμενες μορφές τουρισμού παγκοσμίως, με 25 περίπου εκατομμύρια αυτοδύτες.

Ταξίδι εξοικείωσης για τον καταδυτικό τουρισμό διοργανώνει ο ΕΟΤ, σε υλοποίηση του στρατηγικού επικοινωνιακού σχεδιασμού  της υπουργού Τουρισμού  Έλενας Κουντουρά, με στόχο την παγκόσμια προώθηση και προβολή της Ελλάδας ως προορισμό για τουρισμό  365 ημέρες τον χρόνο.

Δέκα δημοσιογράφοι από Αγγλία, Γερμανία, Δανία και Πολωνία, επισκέπτονται την Ελλάδα με την πρωτοβουλία και τη διοργάνωση από τον ΕΟΤ ταξιδιού εξοικείωσης για τον καταδυτικό τουρισμό.

Θα καλύψουν την εκδήλωση  «Ναυάγια Β’ Παγκόσμιου Πολέμου» που πραγματοποιείται  στη Σκάλα της Κεφαλονιάς, 25 – 30 Οκτωβρίου, σε συνεργασία του ΕΟΤ με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον ιδιωτικό τομέα.

25 εκατ. αυτοδύτες

Ο καταδυτικός τουρισμός αποτελεί μία από τις δυναμικά αναπτυσσόμενες μορφές τουρισμού παγκοσμίως,  με 25 περίπου εκατομμύρια αυτοδύτες,  μέση διάρκεια παραμονής ανά ταξίδι 7-10 ημέρες και με ετήσια έσοδα  3,5 – 5 δισ.  ευρώ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού.

Να σημειωθεί ότι το 2018, ο ΕΟΤ θα συμμετάσχει στις δύο εξειδικευμένες στον καταδυτικό τουρισμό διεθνείς εκθέσεις, Boot στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας και Dema Diving Show στις ΗΠΑ.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα