Δευτέρα, 27 Ιουλίου, 2026
ΑρχικήΠροτεινόμενα1o Moto Car - Σίφνος: Ενοικίαση αυτοκινήτου/μότο από τον…1ο

1o Moto Car – Σίφνος: Ενοικίαση αυτοκινήτου/μότο από τον…1ο

Είσαι στη Σίφνο και σκέφτεσαι πώς θα μετακινηθείς; Τη λύση σου τη δίνει το 1o Moto Car Rental, το γραφείο ενοικιάσεων αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών που βρίσκεται στις Καμάρες, στο λιμάνι του νησιού.

Δυόμισι ώρες ταξίδι με το ταχύπλοο (ή οι διπλάσιες – 5 ώρες- με το συμβατικό) από το λιμάνι του Πειραιά και φτάνεις σ’ ένα πανέμορφο τόπο, κυκλαδίτικο τοπίο, λευκά σπιτάκια και έναν ήλιο να φωτίζει τα πάντα!

«Το πλοίο σε λίγα λεπτά φτάνει στο λιμάνι στις Καμάρες. Παρακαλούνται οι επιβάτες που προορίζονται για Σίφνο, να ετοιμάζονται για αποβίβαση» αναφέρει η ανακοίνωση της διοίκησης του πλοίου.

Τόπος: Σίφνος

Η Σίφνος η οποία βρίσκεται στις Δυτικές Κυκλάδες και απέχει 75 ναυτικά μίλια από τον Πειραιά, αλλά μόλις 12 ν.μ. από τη Σέριφο, 10 ν.μ. από την Κίμωλο, 20 ν.μ. από τη Μήλο και 14 ν.μ. από την Πάρο.

Η έκτασή της είναι 74 τετρ. χλμ. και το νησί φημίζεται για τη γαστρονομία του, καθώς αποτελεί πατρίδα του Νικόλαου Τσελεμεντέ – του Έλληνα αρχιμάγειρα του 20ου αιώνα- ο οποίος κατάγονταν από τα Εξάμπελα.

Διαβάστε ακόμη

Σίφνος: Μαστέλο, ρεβιθάδα και ρεβιθοκεφτέδες (ΦΩΤΟ)

Πασίγνωστο πλέον και το Φεστιβάλ Γαστρονομίας Νικολάου Τσελεμεντέ που διεξάγεται κάθε χρόνο, τον Σεπτέμβριο, με πρωτοβουλία του δραστήριου Πολιτιστικού Συλλόγου Σίφνου.

Η Σίφνος φημίζεται για τα πανέμορφα χωριά της, τις παραλίες της και τους παραλιακούς της οικισμούς, τις εκκλησιές της και τα μοναστήρια της. Ας μην ξεχνάμε και την Παναγία Χρυσοπηγή (ώρες λειτουργίας 09.00-14.00 & 17.00 – 21.00) , την Πολιούχο της, η οποία εορτάζει με μεγάλη πανήγυρη, κάθε χρόνο της Αναλήψεως (40 μέρες μετά το Πάσχα).

Φημίζεται για την τέχνη της αγγειοπλαστικής, την κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, ενώ στην ατζέντα σας προσθέστε και τους αρχαιολογικούς χώρους, τις φρυκτωρίες – πύργους, τα μουσεία, τα μονοπάτια και ό,τι άλλο σας γυαλίσει το μάτι!

Καμάρες –  Το λιμάνι

Και αφού λοιπόν, έχεις φτάσει στις Καμάρες, σκέφτεσαι πώς θα μετακινηθείς. Ναι, υπάρχει και η δημοτική συγκοινωνία, αλλά είναι διαφορετικό να έχεις το δικό σου μέσο μετακίνησης και να κινείσαι αυτόνομα!

Νοικιάζεις λοιπόν, είτε μηχανάκι – απαραίτητη βέβαια η κατοχή διπλώματος και για μηχανάκι- είτε αυτοκίνητο και ξεκινάς!

1o Moto Car Rental

Το γραφείο ενοικιάσεων αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών 1o Moto Car Rental βρίσκεται στις Καμάρες, δίπλα στο πάρκινγκ, στο αριστερό σου χέρι, αφού διασχίσεις το κεντρικό δρόμο από το λιμάνι. Ωστόσο, έχει και υποκατάστημα μέσα στο λιμάνι.

Επιλέγεις τι προτιμάς, παίρνεις τον χάρτη, φοράς κράνος στην περίπτωση του μότο, και… καλές διαδρομές, καλές διακοπές!

Οι τιμές

Για τον Αύγουστο, οι τιμές είναι:

-στα 35 ευρώ για μηχανάκι 125 κυβικά,

– στα 70 ευρώ για αυτοκίνητο.

Για ενοικίαση 7 ημερών να υπολογίζεις μείον 5 ευρώ/ημέρα στο μηχανάκι.

Για Σεπτέμβριο, οι τιμές είναι:

-στα 25 ευρώ για μηχανάκι 125 κυβικά,

– στα 50 ευρώ για αυτοκίνητο.

Για Οκτώβριο, οι τιμές:

-στα 20 ευρώ για μηχανάκι 125 κυβικά,

-στα 35 ευρώ για αυτοκίνητο.

*

-Περισσότερα στα τηλέφωνα 22840 33791, 3 και στην ιστοσελίδα https://www.protomotocar.gr/el/.

-Επίσης, μια καλή πρόταση, είναι εάν είστε Σέριφο, για παράδειγμα, να πάτε και Σίφνο, αυθημερόν (ταιριάζουν οι ώρες των πλοίων), να νοικιάσετε όχημα και να εξερευνήσετε, για όσο χρόνο έχετε, και τη Σίφνο!

Ο Μηνάς ιδιοκτήτης του 1ou Moto Car Rental στις Καμάρες της Σίφνου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δημοφιλη αρθρα