Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήUncategorizedΟ Στέλιος Μπουτάρης στο τιμόνι της «Οίνοι Βορείου Ελλάδος»

Ο Στέλιος Μπουτάρης στο τιμόνι της «Οίνοι Βορείου Ελλάδος»

«Με μεγάλη χαρά και τιμή αναλαμβάνω την προεδρία της ΕΝΟΑΒΕ, μια σπουδαία θέση στη σημαντικότερη περιφερειακή οργάνωση του ελληνικού αμπελώνα. Η ευθύνη είναι μεγάλη, οι προκλήσεις πολλές» δηλώνει ο νέος πρόεδρος της Οίνοι Βορείου Ελλάδος, Στέλιος Μπουτάρης.

Της Ντέπυς Χιωτοπούλου (hiotopoulou@gmail.com)

Οινοτουρισμός, εκσυγχρονισμός νομοθεσίας, προώθηση σε Ελλάδα και εξωτερικό, άνοιγμα της οργάνωσης σε νέα μέλη, συνεργασία μεταξύ των τοπικών οργανώσεων είναι μερικά από τα ζητήματα που θα έρθει ο νέος πρόεδρος της Οίνοι Βορείου Ελλάδος, Στέλιος Μπουτάρης, ο οποίος παίρνει τη σκυτάλη από τον απερχόμενο πρόεδρο Στέλιο Κεχρή.

Κατόπιν της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης που πραγματοποίησε η Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Βορείου Ελλάδος (ΕΝΟΑΒΕ), την Πέμπτη 30 Ιουνίου, εκλέγει  νέο διοικητικό συμβούλιο, το οποίο με τη συγκρότησή του σε σώμα όρισε τα νέα καθήκοντα των μελών του ως εξής:

Πρόεδρος Στυλιανός Μπουτάρης, αντιπρόεδρος Γιώργος Τσάνταλης, διευθύνων σύμβουλος Στέλιος Κεχρής και μέλη, Γιάννης Βογιατζής, Κωνσταντίνος Γαρυπίδης, Βαγγέλης Γεροβασιλείου, Άγγελος Ιατρίδης, Γιάννης Παπαδόπουλος, Παύλος Σπύρου, Υλιάνα Στέγγου, Νικολέτα Ταραλά.

stelios_boutaris

Οινοτουρισμός και εκδηλώσεις

Ιδιαίτερα σημαντική είναι η συνδρομή της Ένωσης «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» καθ’ όλη τη διάρκεια της τετραετίας που πέρασε, και γενικότερα.

Η θέσπιση νομοθεσίας σχετικά με τον κλάδο του κρασιού και του οινοτουρισμού, η ανάδειξη του οινοτουρισμού μέσα από το δίκτυο «Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος», η καθιέρωση της εκδήλωσης των οινοποιείων «Ανοιχτές Πόρτες» σε πανελλαδικό επίπεδο, η επιτυχημένη πορεία των ιδιαίτερα δημοφιλών εκθέσεων κρασιού «Τα ΒορΟινά» και του «Διεθνούς Διαγωνισμού Οίνου & Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης», καθώς και η συμμετοχή σε εθνικές και διεθνείς εκθέσεις και προγράμματα προώθησης οίνων στο εξωτερικό είναι μερικές από τις δράσεις της Οίνοι Βορείου Ελλάδος.

DOMAINE PORTO CARRAS

Tips

-H δημιουργία του δικτύου «Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος», με στόχο, μεταξύ άλλων, την ανάπτυξη του οινοτουρισμού, προσελκύει 90.000 περίπου επισκέπτες ετησίως, ενώ παράλληλα έχει υλοποιήσει και συμμετάσχει σε δράσεις που έχουν ως σκοπό την προώθηση του επώνυμου ελληνικού κρασιού στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Συμμετέχουν και είναι μέλη: 30 επισκέψιμα οινοποιεία, 24 ξενώνες, 36 εστιατόρια και 12 εργαστήρια παραδοσιακών προϊόντων.

-Σήμερα, η Ένωση οινοπαραγωγών «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» αποτελείται από 27 οινοποιεία-μέλη, τα οποία έχουν την έδρα τους στη Βόρεια Ελλάδα.

-Τα οινοποιεία του οινοτουριτικού δικτύου «Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος» επισκέπτονται ετήσια περίπου 90.000 φίλοι του κρασιού, ενώ η συγκεκριμένη εκδήλωση τα τελευταία χρόνια δέχεται άνω των 9.000 επισκεπτών (φέτος 10.184), παρουσιάζοντας αμείωτα αυξητική πορεία.

– Το δίκτυο των «Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος, τα τελευταία δύο χρόνια, συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού, εντάσσοντας την Ελλάδα στον Ευρωπαϊκό οινοτουριστικό χάρτη. Για το 2016, η εκδήλωση έχει οριστεί για την Κυριακή 13 Νοεμβρίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα