Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΠροτεινόμεναΣτην HotelBrain το ξενοδοχείο Nikopolis στη Θεσσαλονίκη

Στην HotelBrain το ξενοδοχείο Nikopolis στη Θεσσαλονίκη

Άλλο ένα ξενοδοχείο προσθέτει στο χαρτοφυλάκιό της η HotelBrain. Πρόκειται για το Nikopolis, το οποίο εδώ και δυο μήνες βρίσκεται σε αναστολή λειτουργίας.

ΝΤΕΠΥ ΧΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ (hiotopoulou@gmail.com)

Νέα εποχή ξεκινάει για το πρώην Hotel Nikopolis με την HotelBrain να αναλαμβάνει την εκμετάλλευση του ξενοδοχείου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της HotelBrain, του μεγαλύτερου ξενοδοχειακού ομίλου της χώρας, ήρθαν σε συμφωνία με την εταιρεία NIMTENKO AE, συμφερόντων του  Τέλη Μυστακίδη, για τη μίσθωση του ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη, που είναι γνωστό ως πρώην Hotel Nikopolis.

10ετής συμφωνία 

Η συμφωνία είναι 10ετούς διάρκειας και τίθεται σε ισχύ άμεσα. Με το πρώην Hotel Nikopolis η HotelBrain εμπλουτίζει το χαρτοφυλάκιο των ξενοδοχείων της στη Θεσσαλονίκη.

«Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που στο χαρτοφυλάκιο μας προστέθηκε ένα πεντάστερο εμβληματικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης και της Βορείου Ελλάδος» δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της HotelBrain Πάνος Παλαιολόγος προσθέτοντας «με πίστη στις δυνατότητες μας και με σεβασμό στο επιχειρηματικό μας σχέδιο προχωράμε. Ειδικά στη συγκεκριμένη συμφωνία θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά την ομάδα της NIMTENKO AE. για την ψήφο εμπιστοσύνης».

Η ‘μαύρη’ σελίδα του ξενοδοχείου

Το πεντάστερο ξενοδοχείο Nikopolis χτισμένο σε μια έκταση 25 στρ., δυναμικής 99 δωματίων, με πισίνα, κήπους, αίθουσες δεξιώσεων και συνεδρίων και σε μια απόσταση μόλις 3 χλμ. από το αεροδρόμιο «Μακεδονία», 600 μέτρα από εμπορικά κέντρα και 8 χλμ. από το κέντρο της πόλης, ξεκίνησε τη λειτουργία του γύρω στο 2002. Αρχικά, μάλιστα λειτουργούσε υπό την ομπρέλα του πολυτελούς brand Kempinski.

Ανήκε στον επιχειρηματία Χρήστο Καλιακάτσο. Η κόντρα που είχε ξεκινήσει πριν από περίπου δυο χρόνια μεταξύ του ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου κ. Καλιακάτσου και του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία Τέλη Μυστακίδη που ‘καλοέβλεπε’ το πεντάστερο, οδήγησε τελικά στο λουκέτο του ξενοδοχείου.

Πριν μια διετία, fund του κ. Μυστακίδη είχε αγοράσει το ληξιπρόθεσμο δάνειο του κ. Καλιακάτσου, ύψους 8 εκατ. ευρώ. Στη συνέχεια υπήρξε διάλογος μεταξύ των δυο επιχειρηματιών, ούτως ώστε ο ξενοδόχος να αποπλήρωνε το δάνειο, και να επέστρεφε η επιχείρηση στην κυριότητά του. Ο αγοραστής του δανείου δεν δέχτηκε, ζητώντας σχεδόν τα διπλάσια χρήματα, περίπου 15 εκατ. ευρώ.

Η δυνατότητα αποπληρωμής του δανείου ήταν έως το 2030, ενώ ενδεχομένως να έπαιρνε παράταση για επιπλέον οκτώ έτη, έως το 2038.

Το Νοέμβριο του 2023, λόγω οφειλών του ξενοδόχου προς τον αγοραστή του δανείου του, ο τελευταίος προχώρησε σε μερική κατάσχεση εξοπλισμού ενώ το ξενοδοχείο ήταν σε λειτουργία.

Το Σάββατο 30 Μαρτίου 2023, η διεύθυνση του ξενοδοχείου ανακοίνωσε την αναστολή της λειτουργίας του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα