Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚεντρική ΜακεδονίαΘεσσαλονίκηΘεσσαλονίκη: Με ατμόσφαιρα 20‘s και 40‘s τα λαμπερά εγκαίνια του ON Residence...

Θεσσαλονίκη: Με ατμόσφαιρα 20‘s και 40‘s τα λαμπερά εγκαίνια του ON Residence (ΦΩΤΟ)

Με λάμψη και πολυτέλεια, όπως του αρμόζει, πραγματοποιήθηκαν τα επίσημα εγκαίνια του 5άστερου boutique ξενοδοχείου ON Residence, με οικοδεσπότες την οικογένεια Τορνιβούκα της TOR Hotel Group και τον πρόεδρο και διευθύνων σύμβουλο της Grivalia Hospitality Γιώργο Χρυσικό.

Κείμενο + φωτ.: Ντέπυ Χιωτοπούλου (hiotopoulou@gmail.com)

Ξεκινώντας τη λειτουργία του στις 29 Απριλίου του 2022, το 5άστερο boutique ξενοδοχείο επί της Λεωφόρου Νίκης 5, με θέα το Θερμαϊκό κόλπο και στο βάθος τον Όλυμπο, ήρθε να αναβαθμίσει την τουριστική αγορά της Θεσσαλονίκης και γενικότερα της Βορείου Ελλάδας. Αναφερόμαστε στο ON Residence, το οποίο είναι αποτέλεσμα της σύμπραξης της Grivalia Hospitality, ενός από τους σημαντικότερους επενδυτές στον τομέα της πολυτελούς φιλοξενίας στην Ελλάδα, και του Ομίλου TOR Hotel Group, μίας ελληνικής ξενοδοχειακής επιχείρησης με μακρά παράδοση στον τομέα του τουρισμού.

Τα επίσημα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν χθες, Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου, στον χώρο όπου στεγάζεται το ιστορικό εστιατόριο ‘Όλυμπος Νάουσα’, το οποίο επί δεκαετίες αποτέλεσε σημείο αναφοράς για την τοπική κοινωνία και όχι μόνο, και επέστρεψε έπειτα από 28 χρόνια.

Οικοδεσπότες της επίσημης τελετής ήταν ο Γιώργος Χρυσικός, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Grivalia Hospitality, και ο Κωνσταντίνος Τορνιβούκας, CEO της TOR Hotel Group, ενώ την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους o Σταύρος Καλαφάτης, Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας-Θράκης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού & Πολιτισμού Θεσσαλονίκης Μαρία Καραγιάννη, θεσμικοί φορείς της πόλης και της Κεντρικής Μακεδονίας και εκπρόσωποι των τοπικών Μέσων.

Από αριστερά: Γιώργος Χρυσικός, Σταύρος Καλαφάτης, Ντίνος Τορνιβούκας

«Σήμερα εγκαινιάζουμε και επίσημα το ON Residence, ένα έργο ιδιαίτερης σημασίας για εμάς, αλλά και για το σύνολο της τοπικής κοινωνίας. Είμαστε ευτυχείς που συνεργαστήκαμε με την οικογένεια Τορνιβούκα για την υλοποίηση αυτού του ιστορικού έργου και ως Grivalia Hospitality, συνεχίζουμε να επικεντρωνόμαστε στην ανάπτυξη υπερπολυτελών τουριστικών ακινήτων, πάντοτε με σεβασμό απέναντι στο φυσικό τοπίο, στην ιστορία και στην πολιτισμική κληρονομιά κάθε περιοχής.» δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων Σύμβουλος της Grivalia Hospitality Γιώργος Χρυσικός προσθέτοντας «δεν μπορούσαμε να μην συμπεριλάβουμε στη στρατηγική μας τη Θεσσαλονίκη, την οποία και πιστεύουμε πολύ».

Από την πλευρά του ο Κωνσταντίνος Τορνιβούκας CEO της TOR Hotel Group επισήμανε πως το ξενοδοχείο ON Residence και το εστιατόριο ‘Όλυμπος Νάουσα’ είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας με τη Grivalia Hospitality «με την οποία μοιραζόμαστε την ίδια φιλοσοφία όσον αφορά στο σεβασμό της ιστορίας, στην ποιότητα κατασκευής και παρεχόμενων υπηρεσιών».

Ο κ. Τορνιβούκας στάθηκε στην χθεσινή ημέρα λέγοντας πως για την οικογένειά του, η οποία ‘κουβαλάει’ μια ιστορία 100 ετών στη φιλοξενία της Θεσσαλονίκης, τα εγκαίνια ήταν ένα ορόσημο. «Εκατό χρόνια πριν, το 1925, στο διπλανό τετράγωνο, Κομνηνών με Λεωφόρο Νίκης, ο παππούς μου εγκαινίαζε το Μεντιτερανέ, το οποίο μέχρι το 1978 ήταν σημείο αναφοράς για όλες τις εκδηλώσεις της πόλης» δήλωσε συγκινημένος στους παρευρισκόμενους ο κ. Τορνιβούκας προσθέτοντας πως το ON Residence θα έχει ένα λαμπρό μέλλον που θα ενδυναμώσει το τουριστικό προϊόν της Θεσσαλονίκης.

Από αριστερά: Γιώργος Βασίλογλου (ιδιοκτήτης Chochard), Ντίνος Τορνιβούκας, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης

Η κοπή της κόκκινης κορδέλας

Το ON Residence αποτελεί ένα έργο-σταθμό τόσο για τον κλάδο του πολυτελούς τουρισμού της χώρας, όσο και για το σύνολο της τοπικής κοινωνίας της Θεσσαλονίκης.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο κ. Σταύρος Καλαφάτης, σημειώνοντας «Για μένα αποτελεί ιδιαίτερη χαρά να διαπιστώνω τα τελευταία τρία χρόνια ότι η Θεσσαλονίκη αναδεικνύεται σ΄ ένα ισχυρό επενδυτικό hub για τη χώρα κι έχει προσελκύσει επενδυτικά κεφάλαια εκατομμυρίων ευρώ σε υψηλού επιπέδου ξενοδοχειακές υποδομές που διευρύνουν και άλλο την τουριστική της προοπτική» επισήμανε ο υφυπουργός Εσωτερικών Σταύρος Καλαφάτης προσθέτοντας πως μια τέτοια επένδυση, «μας κάνει να αισιοδοξούμε και για περαιτέρω ανάπτυξη που θα βοηθήσει τόσο το υγιές επιχειρείν όσο και την ανάπτυξη της περιοχής».

Σύντομο χαιρετισμό έκανε και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας επισημαίνοντας πως «καταφέρατε να συνδυάσατε ένα όραμα το ξενοδοχείο με το εστιατόριο, ένα όραμα με τους ανθρώπους, την οικογένεια Τορνιβούκα η οποία μπορεί να απογειώσει αυτή τη νέα επιχειρηματική δραστηριότητα». Σύμφωνα με τον κ. Τζιτζικώστα η Θεσσαλονίκη και η Κεντρική Μακεδονία απογειώνονται τα επόμενα χρόνια. «Τα επόμενα 3-4 χρόνια θα είναι ο τοπ επενδυτικός προορισμός στην χώρα» δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας.

Ο κ. Καλαφάτης μαζί με τον κ. Χρυσικό και τον κ. Τορνιβούκα πραγματοποίησε την κοπή της κορδέλας του ιστορικού αυτού έργου.

Από αριστερά: Γιώργος Χρυσικός, Σταύρος Καλαφάτης, Ντίνος Τορνιβούκας

Αίγλη και πολυτέλεια μιας άλλης εποχής

Οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το ιστορικό τοπόσημο και τους ιδιαίτερους χώρους του, που ξεχωρίζουν για τη μοναδική αρχιτεκτονική που συνδυάζει την αίγλη και την πολυτέλεια μίας άλλης εποχής με την υψηλή αισθητική και τις ανέσεις του σήμερα.

Μιας άλλης εποχής, όπου η χθεσινή εκδήλωση συνοδευόταν από μουσικές ‘20’ς και 40‘ς, με ανάλογη ενδυμασία των κυριών και των κυρίων που κυκλοφορούσαν στους πολυτελείς χώρους του εστιατορίου.

Επένδυση ύψους 20 εκατ. ευρώ

Ξεκινώντας τη λειτουργία του στα τέλη Απριλίου του 2022, και συγκεκριμένα στις 29 Απριλίου, το boutique ξενοδοχείο ON Residence έχει υποδεχτεί πάνω από 7.000 επισκέπτες κυρίως από την Ελλάδα και χώρες της Κεντρικής Ευρώπης.

Σήμερα, το ON Residence απασχολεί 80 εργαζόμενους, ενώ η περίοδος της ανακατασκευής διήρκησε πέντε χρόνια και σε αυτήν απασχολήθηκαν πάνω από 350 άνθρωποι. 

Υπενθυμίζεται ότι το έργο είναι αποτέλεσμα της σύμπραξης της Grivalia Hospitality, ενός από τους σημαντικότερους επενδυτές στον τομέα της πολυτελούς φιλοξενίας στην Ελλάδα, και του Ομίλου TOR Hotel Group, μίας ελληνικής ξενοδοχειακής επιχείρησης με μακρά παράδοση στον τομέα του τουρισμού, με το ύψος της συνολικής επένδυσης να φτάνει το 20 εκατ. ευρώ.

Η ανακατασκευή του ιστορικού μερικώς διατηρητέου κτιρίου του «Όλυμπος Νάουσα», που επί δεκαετίες αποτέλεσε σημείο αναφοράς για την τοπική κοινωνία, ξεκίνησε το 2017. Κατά το διάστημα αυτό, υλοποιήθηκαν εργασίες εκσυγχρονισμού και επέκτασης, καθώς και εργασίες συντήρησης και αναπαραγωγής των ιδιαίτερων διακοσμητικών και αρχιτεκτονικών στοιχείων, σύμφωνα με τις υποδείξεις της Εφορείας Νεότερων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Κεντρικής Μακεδονίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού σε όλα τα στάδια.

Ισμήνη Τορνιβούκα, Roberto Raphael (marketing director TOR Hotel Group)

Το πολυτελές design που ενώνει δυναμικά το παρελθόν με το παρόν

Το ακίνητο που στεγάζει το ON Residence βασίστηκε σε σχέδια του αρχιτέκτονα Ζακ Μοσσέ και χτίστηκε το 1926. Aποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα αρχιτεκτονικής της πόλης της εποχής του μεσοπολέμου στο πλαίσιο του εκλεκτικισμού των πρώτων δεκαετιών του 20ού αιώνα, με στοιχεία που παραπέμπουν στην μπελ επόκ και το νεοκλασικισμό. Το σημαντικό παρελθόν του κτιρίου έδωσε ουσιαστικά τις βασικές κατευθυντήριες γραμμές στους αρχιτέκτονες, την Divercity και τον Δημήτρη Θωμόπουλο που δούλεψαν από κοινού για το έργο.

Οι βραβευμένοι αρχιτέκτονες Πρόδρομος Νικηφορίδης και Bernard Cuomo ανέλαβαν την διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, ενώ το γραφείο του Νίκου Φλετορίδη την εκπόνηση της εφαρμογής της αρχιτεκτονικής μελέτης.

Το interior design επιμελήθηκε η Γαλλίδα διακοσμήτρια Fabienne Spahn που ήθελε να δώσει ένα ανανεωμένο κλασικό – art deco στιλ, εμπλουτίζοντάς το με μια διακριτική πολυτέλεια, ταιριαστή με τον χαρακτήρα του κτιρίου.

Η ρεσεψιόν σχεδιάστηκε με έμπνευση από τη δεκαετία του ‘50, αξιοποιώντας άφθονα στοιχεία από βελούδο, ξύλο και ορείχαλκο.

Στο κεντρικό εστιατόριο, χώρο που συνδέεται στενότερα με την ιστορία του κτιρίου,  οι υφές, τα φωτιστικά από μπρούντζο και φυσητό γυαλί, αλλά και τα έπιπλα κινούνται σε art deco ρυθμούς. Η παλέτα είναι σε γκρι και μπλε, χρώματα σήμα- κατατεθέν του ιστορικού εστιατορίου, ενώ οι περίφημες καρέκλες μπιστρό που υπήρχαν κάποτε εδώ επανασχεδιάστηκαν για περισσότερη άνεση.

Το ξενοδοχείο διαθέτει 60 δωμάτια διάφορων κατηγοριών: Standard Rooms (Courtyard View), Deluxe Rooms (Sea Front View), ON Suites (Junior Suites) και ON Residences (Suites). Στη διακόσμηση, το κλασσικό design συναντά την ήρεμη πολυτέλεια με ήπιους, φυσικούς χρωματικούς τόνους και πινελιές από ανοικτό ροζ και πράσινο. Υψηλής ποιότητα υλικά και τολμηρά σχέδια στα χαλιά συμπληρώνουν ένα σκηνικό διαχρονικού chic. Τα amenities όπως τα Marshall ηχεία, οι Nespresso καφετιέρες και οι τηλεοράσεις 55 ιντσών δίνουν τον δικό τους τόνο στην τέχνη της φιλοξενίας του ON Residence.

Σ’ ότι αφορά το κεντρικό εστιατόριο του ξενοδοχείου διατηρεί το θρυλικό όνομα ‘Όλυμπος Νάουσα’, ενώ ο κομψός εσωτερικός χώρος συνδυάζει διακοσμητικά στοιχεία από το παρελθόν του εστιατορίου και ευρωπαϊκά μπιστρό. Την κουζίνα επιμελείται ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας μαζί με την ομάδα του, βασικός εκπρόσωπος μιας νέας, άκρως δυναμικής γενιάς σεφ της Βόρειας Ελλάδας.

*

-Στην χθεσινή εκδήλωση των επίσημων εγκαινίων που πραγματοποιήθηκε στο ‘Όλυμπος Νάουσα’ του ON Residence, το ‘παρών’ έδωσαν, μεταξύ πολλών προσκεκλημένων, ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης & Περιβάλλοντος Κεντρικής Μακεδονίας Κώστας Γιουτίκας, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης Ανδρέας Μανδρίνος, ο πρόεδρος της ΠΟΞ Γρηγόρης Τάσιος, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ Helexpo Κυριάκος Ποζρικίδης, ο δήμαρχος Πυλαίας Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ο δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος, ο πρόεδρος του Ελληνο Ιταλικού Επιμελητηρίου Χρήστος Σαραντόπουλος, ο πρόεδρος του ΒΕΘ Τάσος Καπνοπώλης, ο γενικός διευθυντής του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου Βορείου Ελλάδος Νίκος Τσαβδάρογλου κτλ.

Από αριστερά: Στέλιος Βαλιάνος, Ανδρέας Μανδρίνος, Ντίνος Τορνιβούκας, Απόστολος Τζιτζικώστας
Από αριστερά: Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, Στέλιος Βαλιάνος, Κώστας Γιουτίκας
Από αριστερά: Τέλης Θωμόπουλος, Μαρία Καραγιάννη, Γρηγόρης Τάσιος
Από αριστερά: Σταύρος Καλαφάτης, Στέλιος Βαλιάνος, Ντίνος Τορνιβούκας

-Την οργάνωση των επίσημων εγκαινίων ανέλαβε το γραφείο Δημοσίων Σχέσεων Epi Direct της Λήδας Παπαδοπούλου.

Λήδα Παπαδοπούλου (αριστερά), Λένα Τορνιβούκα
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα