Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΤαξιδιωτικά ΝέαΑεροπορικάRyanair – ακυρώνει 18.000 πτήσεις!

Ryanair – ακυρώνει 18.000 πτήσεις!

18.000 πτήσεις ακυρώνει η Ryanair, οι οποίες αναμένεται να επηρεάσουν περί τα 2 εκατ. επιβάτες.

Σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις της εταιρίας, μεταξύ Νοεμβρίου 2017 και Μαρτίου 2018, περιορίζονται τα σχέδια για το στόλο της, και θα πετάει με 25 λιγότερα αεροσκάφη από το Νοέμβριο (από τα 400), και με 10 λιγότερα από τον Απρίλιο του 2018, προκειμένου να μειώσει το ρίσκο περαιτέρω ακυρώσεων πτήσεων.
Αυτό βεβαίως, έχει ως αποτέλεσμα ακυρώσεων πτήσεων και χρονοδιαγράμματος, που επηρεάζει όλους όσοι έχουν ήδη εκδώσει εισιτήριο για το παραπάνω χρονικό διάστημα.

Η Ryanair, έχοντας λιγότερους από 400.000 πελάτες που έχουν κάνει κράτηση σε ακυρωθέντες πτήσεις, έχει ήδη αποστείλει ηλεκτρονικό μήνυμα σε κάθε πελάτη, δίνοντας του εναλλακτικές πτήσεις ή πλήρη επιστροφή του αεροπορικού εισιτηρίου. Είναι χαρακτηριστικό ότι αρκετές πτήσεις της παρά τις ελκυστικές προσφορές έχουν μηδενικές κρατήσεις.
Οι πελάτες, όπως αναφέρει η αεροπορική εταιρία, έχουν λάβει ταξιδιωτικό κουπόνι αξίας 40 ευρώ (ή 80 ευρώ εφόσον το εισιτήριο ήταν μετ’ επιστροφής), που τους δίνει τη δυνατότητα να ταξιδέψουν μεταξύ Οκτωβρίου 2017 – Μαρτίου 2018.

Ακυρώσεις πτήσεων για Χανιά

Για το διάστημα Νοέμβριος 2017 – Μάρτιος 2018 ακυρώνονται 34 δρομολόγια, μεταξύ των οποίων και οι πτήσεις που εκτελούσε η χαμηλού κόστους ιρλανδική αεροπορική εταιρία από Αθήνα, Θεσσαλονίκη προς Χανιά και αντίστροφα. Ακυρώθηκε και η πτήση Πάφος – Χανιά.

Επίσης, από Θεσσαλονίκη, ακυρώθηκαν οι πτήσεις προς Μπρατισλάβα, Παρίσι (Beauve), Αμβούργο και Βαρσοβία.

Εάν η πτήση σας έχει ακυρωθεί

Όπως ανακοινώνει η Ryanair, εάν η πτήση σας έχει ακυρωθεί έχετε δύο επιλογές να επιλέξετε:

  1. Να κάνετε αίτηση για Επιστροφή Χρημάτων

Εάν επιθυμείτε να ακυρώσετε την πτήση σας και να κάνετε αίτηση για πλήρη επιστροφή χρημάτων για τη πτήση σας, παρακαλούμε να κάνετε ανάκτηση της κράτησης σας και να επιλέξετε Επιστροφή Χρημάτων. Οι επιστροφές χρημάτων θα πραγματοποιούνται εντός 7 εργάσιμων ημερών με την μορφή πληρωμής της αρχικής κράτησης.

  1. Να αλλάξετε την πτήση σας δωρεάν

Μπορείτε να αλλάξετε την πτήση σας δωρεάν για εναλλακτική πτήση της επιλογής σας από την Ryanair (ανάλογα με τη διαθεσιμότητα) κάνοντας ανάκτηση της κράτησής σας στο Ryanair.com.

*

Η Ryanair προχώρησε σε ακύρωση πτήσεων, ώστε να συμμορφωθεί με την ιρλανδική εργατική νομοθεσία, σύμφωνα με την οποία είναι αναγκασμένη να συμπτύξει όλες τις άδειες του 2017 στους εννέα μήνες του έτους και να εξασφαλίσει ότι δεν έχει απομείνει υπόλοιπο αδειών για το 2018. Η ακύρωση πτήσεων αναμένεται αφενός να κοστίσει στη Ryanair περίπου 50 εκατ. ευρώ και αφετέρου να προκαλέσει τη δυσαρέσκεια των πελατών της.

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα