Ραφήνα – Κυκλάδες με υπερσύγχρονο ταχύπλοο

0
365
views

Υπερσύγχρονο ταχύπλοο θα συνδέει τους καλοκαιρινούς μήνες νησιά των Κυκλάδων από το λιμάνι της Ραφήνας.

Το υπερσύγχρονο ταχύπλοο Ε/Γ – Ο/Γ – Τ/Χ Golden Express της σύμπραξης εταιρειών Golden Fast Ferries, θα συνδέει τη Ραφήνα με Κυκλάδες, μετά την χθεσινή ομόφωνη έγκριση της δήλωσης δρομολόγησης από το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (Σ.Α.Σ.).

Πρόκειται για μια δρομολογιακή γραμμή, η οποία θα συνδέει, καθ’ όλη τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου, και καθημερινά – επτά ημέρες την εβδομάδα – τη Ραφήνα με τη Σύρο, τη Μύκονο, την Πάρο, τη Νάξο, το Κουφονήσι και την Αμοργό.

«Επρόκειτο για ένα πάγιο και πιεστικό αίτημα του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, το οποίο σε συνεννόηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και τους εκπροσώπους της Golden Fast Ferries, τόσο στο Ακτοπλοϊκό Συνέδριο, το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Σύρο για δεύτερη συνεχή χρονιά, με πρωτοβουλία του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης και με τη συνδρομή της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου, όσο και στην τελευταία συνάντηση του Δημάρχου κ. Γιώργου Μαραγκού με τον Αν. Υπουργό κ. Νεκτάριο Σαντορινιό στις 3/12/2018, οριστικοποιήθηκε ώστε να υποβληθεί και να εγκριθεί το σχετικό αίτημα από το Σ.Α.Σ.» αναφέρει σχετική ενημέρωση από τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης.

Με ικανοποίηση διαπιστώνουμε ότι ο γόνιμος διάλογος και η τεκμηριωμένη επιχειρηματολογία, όπως αυτή διατυπώθηκε από όλους τους εμπλεκόμενους στο Ακτοπλοϊκό Συνέδριο, φέρνει αποτελέσματα, τα οποία σταδιακά έχουν ως στόχο να τοποθετήσουν τη Σύρο στον ακτοπλοϊκό χάρτη του Αιγαίου.

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here