Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΚεντρική ΜακεδονίαΘεσσαλονίκηMazi Travel & Events: Επενδύοντας στην αγορά της Ινδίας

Mazi Travel & Events: Επενδύοντας στην αγορά της Ινδίας

Η Ινδία είναι η μεγαλύτερη χώρα στον κόσμο με 1,5 δις. πληθυσμό, «άρα είναι ένας πολύ μεγάλος χώρος άντλησης τουριστών και η  προσπάθειά μας είναι να φέρουμε περισσότερους τουρίστες από την  Ινδία στην Ελλάδα» δηλώνει ο Θοδωρής Μακρής, managing director του ταξιδιωτικού πρακτορείου Mazi Travel & Events Group.

ΝΤΕΠΥ ΧΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ (hiotopoulou@gmail.com)

Πρόσφατα, η Ελλάδα έδωσε δυναμική εκπροσώπηση στην Ινδική τουριστική αγορά στην κορυφαία διεθνή διοργάνωση βραβείων φιλοξενίας της Ινδίας, 18th Annual Hospitality India Travel Awards 2023, με την FedHATTA και τον ΗΑΤΤΑ. Άλλωστε, η  Ινδία αποτελεί μια μεγάλη τουριστική αγορά με μεγάλες δυνατότητες για τον ελληνικό τουρισμό, με την Ελλάδα να βρίσκεται ανάμεσα στους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς επιλογής των ταξιδιωτών της.

Ο ταξιδιωτικός οργανισμός Mazi Travel & Events επενδύει και σ’ αυτήν την αγορά, της Ινδίας. Μόλις πριν δυο μέρες, στις 19 Δεκεμβρίου 2023, στη Νότια Ινδία, στην περιοχή της Κακλούτα, έγινε παρουσίαση της εταιρίας Mazi Travel & Events, σε μια μεγάλη ομάδα τουριστικών πρακτόρων οι οποίοι κάνουν εξαγόμενο τουρισμό.

«Στόχος μας είναι να παρουσιάσουμε την Ελλάδα και τις υπηρεσίες της εταιρίας μας, ώστε αυτή η κινητικότητα, που τα τελευταία 2-3 χρόνια, που παρατηρείται από την Ινδία και μετά την παρουσία του Προέδρου της Ινδίας που ήρθε στην Ελλάδα πρόσφατα και συναντήθηκε με την Ελληνική Κυβέρνηση, και όλες οι προσπάθειες που έχουν γίνει και για την απευθείας σύνδεση και για τα διαβατήρια – τις βίζες που χρειάζονται οι Ινδοί για να  έρθουν στην Ελλάδα- αρχίζει πλέον ‘σάρκα και οστά’» δηλώνει στο Debbiestravel.gr ο Θεόδωρος Μακρής managing director του Mazi Travel & Events Group.

Μια ‘μεγάλη’ αγορά

Αναμφίβολα η αγορά της Ινδίας είναι μια ‘μεγάλη’ αγορά η οποία μπορεί να αντλήσει εισερχόμενο τουρισμό.

«Υπάρχει μια διαδικασία με την έκδοση βίζας. Πριν δυο μήνες που συναντήθηκα στην Ινδία με τον Πρέσβη της Ελλάδας στην Ινδία Δημήτρη Ιωάννου, υπήρξε μια πρόταση να γίνει ένα ‘on line’ σύστημα που θα επισπεύσει τη διαδικασία» δηλώνει ο κ. Μακρής, ωστόσο όπως μας εξηγεί η όλη διαδικασία ορίζεται από τη Σένγκεν με προσωπικές συνεντεύξεις κλπ.

«Πράγματι η βίζα μας καθυστερεί, μας ‘κόβει’ ένα μεγάλο μέρος της κινητικότητας, αλλά πιστεύουμε ότι αυτό σιγά σιγά θα ξεπεραστεί» προσθέτει ο κ. Μακρής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δημοφιλη αρθρα