Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΤαξιδιωτικά ΝέαCelestyal Cruises: 108.000 επιβάτες και νέοι προορισμοί

Celestyal Cruises: 108.000 επιβάτες και νέοι προορισμοί

Κατά οκτώ εβδομάδες επιμηκύνει για την επόμενη χρονιά, η Celestyal Cruises, τις κρουαζιέρες της, προσθέτοντας και νέους προορισμούς!

ΤΗΣ ΝΤΕΠΥΣ ΧΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ (hiotopoulou@gmail.com)

«Εκλεκτό Αιγαίο» και «3 Ηπειροι» είναι οι νέοι προορισμοί που προσθέτει στο πρόγραμμα της η εταιρία κρουαζιέρας Celestyal Cruises, για το 2019, επιμηκύνοντας παράλληλα την σεζόν της κατά οκτώ (8) εβδομάδες. Στόχος δε, είναι η πραγματοποίηση κρουαζιέρων καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Το 2018 ήταν μία εξαιρετικά επιτυχημένη χρονιά για την εταιρεία, καθώς κατάφερε να ξεπεράσει τους στόχους της και να σημειώσει αύξηση επιβατών 8%, συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά.

Όπως ανακοινώθηκε στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που δόθηκε τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου, το βράδυ, στο «48 URBAN GARDEN» στην Αθήνα, η Celestyal Cruises με τον στόλο των δυο κρουαζιερόπλοιων που δραστηριοποιούνται στο Αιγαίο, φιλοξένησε 108.000 επιβάτες από όλο τον κόσμο, σημειώνοντας αύξηση επιβατών 8%.

Από αριστερά, καπ. Γιώργος Κουμπενάς Διευθυντής Επιχειρησιακών Λειτουργιών, Κρις Θεοφιλίδης Διευθύνων Σύμβουλος της Celestyal Cruises, Κωστάκης Λοΐζου Εκτελεστικός Πρόεδρος του Ομίλου Louis , Φρόσω Ζαρουλέα Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων

Αγορές

Σ’ ότι αφορά τις κορυφαίες αγορές της Celestyal Cruises, νούμερο ένα είναι οι τουρίστες από Βόρεια Αμερική σε ποσοστό 32%. Ακολουθούν η Ισπανία (12%), η Λατινική Αμερική και η Ελλάδα (10% έκαστη), η Τουρκία (9%).

Στις νέες αγορές, προστίθενται το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιρλανδία, Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία και Αυστραλία.

Επιμήκυνση της κρουαζιέρας και νέα δρομολόγια

Με τα προγράμματα «Εικόνες του Αιγαίου» και «Ειδυλλιακό Αιγαίο», η Celestyal Cruises, επιμήκυνε την τουριστική της περίοδο για το 2018, κατά 4 εβδομάδες.

Συγκεκριμένα, έξι δρομολόγια πραγματοποιήθηκαν από τις 21 Οκτωβρίου έως τις 25 Νοεμβρίου 2018.

Οπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Celestyal Cruises, Κρις  Θεοφιλίδης, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου της εταιρίας, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου, παρουσία ΜΜΕ και στελεχών της εταιρείας, για πρώτη φορά, φέτος, η περίοδος πραγματοποίησης κρουαζιέρων ήταν διευρυμένη έως και το Νοέμβριο.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοφιλίδη, το 2019 τα δρομολόγια της εταιρίας θα επιμηκυνθούν κατά 8 εβδομάδες.

Συγκεκριμένα, το 2019, θα πραγματοποιηθούν 5 νέα δρομολόγια, από τις 2 Δεκεμβρίου έως τις 6 Ιανουαρίου 2020.

Σ’ ότι αφορά τα νέα δρομολόγια, στο 7ήμερο πρόγραμμα «Εκλεκτό Αιγαίο» προστίθεται ο Βόλος, ενώ στην 7ήμερη κρουαζιέρα «3 Ήπειροι» με αφετηρία τον Πειραιά, το κρουαζιερόπλοιο θα προσεγγίζει στην Αλεξάνδρεια και στο Πορτ Σάιντ (Αίγυπτος), στο Ασντόντ (Ισραήλ), στη Λεμεσό (Κύπρος), στη Ρόδο και στο Κουσάντασι (Τουρκία).

Κρις Θεοφιλίδης διευθύνων σύμβουλος της Celestyal Cruises (φωτ. Ντ.Χ.)

Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της Celestyal Cruises έγινε ένα σύντομος απολογισμός από τη διευθύντρια δημοσίων σχέσεων της εταιρίας Φρόσω Ζαρουλέα.

Όπως αναφέρθηκε, από το 2015, περισσότεροι από 2.500 μαθητές στα νησιά της Μήλου, Πάτμου, Ίου και Σάμου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν πρωτοποριακά εκπαιδευτικά προγράμματα, χάρη στις πρωτοβουλίες της εταιρείας. Το 2018, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Θεοχαράκη, η Celestyal Cruises πραγματοποίησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Αρχιμήδης», το οποίο υλοποιήθηκε σε σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Σάμου. Το πρόγραμμα ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2017 με την κατάρτιση των εκπαιδευτικών του νησιού της Σάμου και ολοκληρώθηκε με επιτυχία τον Ιούνιο του 2018, έχοντας «αγγίξει» περισσότερους από 1.200 μαθητές και εκπαιδευτικούς στη Σάμο.

Φρόσω Ζαρουλέα διευθύντρια δημοσίων σχέσεων της Celestyal Cruises

*

-Η Celestyal Cruises για το 2018 πραγματοποίησε 663 προσεγγίσεις στα ελληνικά λιμάνια. Ταξίδεψαν 108.000 επιβάτες, με τη συνολική εκτιμώμενη δαπάνη των επιβατών να αγγίζει τα 39 εκατ. ευρώ, το 2018.

-Τα άμεσα έξοδα λειτουργίας της εταιρείας για το 2018 ανήλθαν στα 28 εκατ. ευρώ, ενώ η συνολική δαπάνη προώθησης και διαφήμισης της Ελλάδας έφτασε τα 4,1 εκατ. ευρώ. Η συνολική εκτιμώμενη συμβολή της εταιρείας στην εθνική οικονομία ανήλθε συνολικά στα 102,5 εκατ. ευρώ, για τη φετινή χρονιά.

-Στην παρουσίαση – συνέντευξη Τύπου της Celestyal Cruises, το «παρών» έδωσαν, μεταξύ άλλων, σημαντικά στελέχη της εταιρίας, στελέχη του υπουργείου Τουρισμού, εκπρόσωποι των ΜΜΕ κτλ.

Από αριστερά, Αλέξης Οικονόμου (Διευθυντής Ξενοδοχειακού Τμήματος & Εξυπηρέτησης Πελατών), καπ. Γιώργος Κουμπενάς ( Διευθυντής Επιχειρησιακών Λειτουργιών), Αγγελική Χονδροματίδου ( Διευθύντρια Γραφείου Υπουργού Τουρισμού), Κωστάκης Λοΐζου (Εκτελεστικός Πρόεδρος του Ομίλου Louis), Φρόσω Ζαρουλέα (Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων), Κρις Θεοφιλίδης (Διευθύνων Σύμβουλος Celestyal Cruises), Μάριος Πολυδώρου ( Διευθυντής Πωλήσεων)

-Ο Διευθυντής Επιχειρησιακών Λειτουργιών, καπ. Γιώργος Κουμπενάς, παρουσίαε αναλυτικά τα στοιχεία της εταιρίας για το 2018 (η Celestyal Cruises σε αριθμούς, οι επιβάτες, η επιμήκυνση, τα νέα δρομολόγια, ο απολογισμός, το μέλλον, η ψηφιακή παρουσία κτλ.).

-Σύντομο χαιρετισμό στους παρευρισκόμενους απεύθυνε ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του Ομίλου Louis Κωστάκης Λοΐζου, μεταδίδοντας, μεταξύ άλλων, την περηφάνειά του για τη Celestyal Cruises που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, για τη φιλοξενία που προσφέρουν οι Έλληνες αλλά και για την ζήτηση από ξένες εταιρίες για την κάλυψη θέσεων εργασίας από Έλληνες, όχι για να δίνουν χαμηλούς μισθούς, αλλά γιατί οι Έλληνες έχουν φιλότιμο, γιατί οι Έλληνες ξέρουν από φιλοξενία, όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λοΐζου.

-Με το πέρας της εκδήλωσης ακολούθησε κοκτέιλ υπό τους ήχους του συγκροτήματος Swingin’ Cats.

Ξεσηκωτική μουσική από τους Swingin’ Cats! (φωτ. Ντ.Χ.)

 

 

 

 

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα