Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΤαξιδιωτικά ΝέαΑεροπορικάΑύξηση στην επιβατική κίνηση της Aegean

Αύξηση στην επιβατική κίνηση της Aegean

Αυξημένη κατά 6% εμφανίζεται η επιβατική κίνηση της Aegean, για το πρώτο εξάμηνο του έτους, μεταφέροντας 5,6 εκατ. επιβάτες.

Το δίκτυο εξωτερικού της αεροπορικής εταιρίας παραμένει ο κύριος μοχλός ανάπτυξης, παρουσιάζοντας αύξηση 12%.

Συγκεκριμένα, η κίνηση εξωτερικού της Aegean από/προς την Αθήνα αυξήθηκε κατά 17% το δεύτερο τρίμηνο του έτους, με την εταιρία να συμβάλει καθοριστικά στην ανάπτυξη της αγοράς.

Σ’ ότι αφορά το δεύτερο τρίμηνο του έτους, η επιβατική κίνηση αυξήθηκε κατά 7%.

Ανάκαμψη και στην κερδοφορία

Η Aegean ανακοινώνοντας τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου 2017, καταγράφει αύξηση 12% στον κύκλο εργασιών, ο οποίος ανήλθε σε 450,7 εκατ. ευρώ και αύξηση της επιβατικής κίνησης κατά 6% σε 5,6 εκατ. επιβάτες.

Κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους τα ενοποιημένα έσοδα ανήλθαν σε 298,8 εκατ. ευρώ, 17% ενισχυμένα σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2016, χωρίς να αυξηθεί ο αριθμός των πτήσεων.

Η βελτίωση που σημειώθηκε στις πληρότητες κατά 9 σχεδόν ποσοστιαίες μονάδες, φθάνοντας ποσοστό ύψους 81% από 72% το αντίστοιχο τρίμηνο του 2016, οδήγησε σε ανάκαμψη της κερδοφορίας.

Ως αποτέλεσμα, τα καθαρά κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 23,2 εκατ. ευρώ και μετά από φόρους σε 15,8 εκατ. ευρώ, από ζημίες 2,1 εκατ. ευρώ και 2,2 εκατ. ευρώ αντίστοιχα το δεύτερο τρίμηνο του 2016.

Η ποιοτική και ποσοτική βελτίωση των αποτελεσμάτων προήλθε από στοχευμένες προσαρμογές του δικτύου σε συνδυασμό με την επένδυση της εταιρίας σε αγορές του εξωτερικού, που συνεχίζουν να αποδίδουν θετικά αποτελέσματα.

*

-H  Aegean και η Olympic Air μετέφεραν 12,5 εκατομμύρια επιβάτες το 2016. Το πρόγραμμα δρομολογίων το 2017 καλύπτει ένα δίκτυο 145 προορισμών, 112 εξωτερικού και 33 εσωτερικού σε 40 χώρες.

-Η Aegean είναι μέλος της ισχυρότερης παγκόσμιας αεροπορικής συμμαχίας, της STAR ALLIANCE. Η εταιρία βραβεύτηκε για έβδομη συνεχή χρονιά και όγδοη φορά τα τελευταία 9 χρόνια, ως η καλύτερη περιφερειακή αεροπορική εταιρία στην Ευρώπη για το 2017, από τα Skytrax World Airline Awards.

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα