Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΤαξιδιωτικά ΝέαAlexandrou Chora: Η παραλία Οφρυνίου μπαίνει στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη

Alexandrou Chora: Η παραλία Οφρυνίου μπαίνει στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη

Ένας Όμιλος αποτελούμενος από έξι εταιρίες, ένα νέο μεγάλο πρότζεκτ με δυο ξενοδοχεία, ένα τουριστικό χωριό και ένα θεματικό πάρκο βάζει στόχο να έχει ολοκληρωθεί έως το 2028 και να τοποθετήσει την παραλία Οφρυνίου (Costa Ofrynio) στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη. Πρόκειται για το πρότζεκτ Alexandrou Chora του Ομίλου Κουρτίδη.

Ρεπορτάζ: Ντέπυ Χιωτοπούλου (hiotopoulou@gmail.com)

Την πρώτη του επίσημη παρουσίαση έκανε ο Όμιλος Κουρτίδης που αφορά το πρότζεκτ Alexandrou Chora, ένα έργο ύψους 60 – 65 εκατ. ευρώ, το οποίο θα αλλάξει το οικονομικό και κοινωνικό στάτους της παραλίας Οφρυνίου στην περιοχή της Καβάλας.

Πρόκειται για ένα μοναδικό τουριστικό συγκρότημα δίπλα στη θάλασσα, στην παραλία Οφρυνίου (Costa Ofrynio) στο δυτικό άκρο του νομού Καβάλας, μέσα σε μία έκταση 175 στρ. το οποίο θα είναι χωρισμένο σε 4 διαφορετικές ενότητες, συμπεριλαμβάνοντας δυο ξενοδοχεία – Alexandrou Chora Resort το πρώτο ξενοδοχείο, Alexandrou Chora Spa Hotel το δεύτερο ξενοδοχείο- ένα τουριστικό χωριό – το Alexandrou Chora Village δίπλα στα δυο ξενοδοχεία- και ένα θεματικό πάρκο – το Alexandrou Chora Theme Park με θέμα τον Μέγα Αλέξανδρο.

«Βρίσκομαι στην περιοχή από το 1992, και βλέποντας την ανάπτυξη της περιοχής, το 2013 μας ήρθε η ιδέα για το τι θα κάνουμε για να αναπτύξουμε κι άλλο την περιοχή μας» ανέφερε ο πρόεδρος του Ομίλου Κουρτίδη Νίκος Κουρτίδης στο πλαίσιο της παρουσίασης του πρότζεκτ Alexandrou Chora κατά τη διάρκεια της 36ης Philoxenia.

Όπως ο ίδιος εξήγησε ήταν η εποχή που είχε γίνει και η ανακάλυψη του Τύμβου Καστά, «η περιοχή μας ήταν σε πρώτο πλάνο, παντού» πρόσθεσε. Το 2014 ο Όμιλος συμμετείχε σε διαγωνισμό και αγόρασε τη γη ενώ το 2015 έγιναν τα συμβόλαια.

«Σε μια περίοδο που η Ελλάδα είχε δυσκολίες, η εταιρία μας έκανε επένδυση. Ήταν ένα όραμα, ήρθαν δίπλα μας όλοι οι συνεργάτες και δημιουργήσαμε μια μεγάλη ομάδα» δήλωσε ο κ. Κουρτίδης προσθέτοντας χαρακτηριστικά «Η περιοχή μας μπορεί να μην είναι το κορυφαίο όνομα, αλλά πολύ σύντομα θα μπει στον τουριστικό χάρτη».

Ο π΄ρόεδρος του Ομίλου Κουρτίδη Νίκος Κουρτίδης (φωτ. Ντ.Χ.)

Από την πλευρά της η αντιπρόεδρος του Ομίλου Κωνσταντίνα Δημητρόβα όπως επισήμανε «Ο όμιλος μας έχει ήδη δημιουργήσει μικρότερες επενδύσεις, που έχουν φέρει την πρώτη μεγάλη ανάπτυξη στην περιοχή και αυτό που βλέπουμε σαν αποτέλεσμα, είναι κάθε χρόνο να πλημμυρίζει η περιοχή από τουρίστες, λόγω των επενδύσεων μας» προσθέτοντας «Η Alexandrou Chora θα κάνει τη μεγαλύτερη αναβάθμιση και θα βάλει την παραλία Οφρυνίου στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη».

Οι τέσσερις ενότητες του νέου πρότζεκτ

Το νέο πρότζεκτ του Ομίλου Κουρτίδη έχει μπει σε τροχιά ανάπτυξης ήδη από τους πρώτους μήνες του 2021 ενώ τα πρώτα έργα ξεκινούν άμεσα με τη δημιουργία του πολυτελέστατου Alexandrou Chora Resort σε 25 στρέμματα έκταση, με 61 πολυτελείς κατοικίες (46 σπίτια και 15 μεζονέτες) και με συνολικά 157 κλίνες.

Στην επόμενη φάση θα υλοποιηθεί η υπερσύγχρονη μονάδα Alexandrou Spa Hotel, με 150 κλίνες και όλες τις παροχές ευεξίας, spa, μονάδες θεραπευτικής χαλάρωσης, σωματικής και πνευματικής αναζωογόνησης.

Ταυτόχρονα, στη δεύτερη φάση, θα ξεκινήσει και η δημιουργία του Alexandrou Chora Village ενός «πράσινου», «έξυπνου» και πρότυπου για τα ελληνικά δεδομένα οικισμού, με 200 πολυτελείς κατοικίες που θα μπορούν να φιλοξενήσουν 560 κατοίκους σε έκταση 26,000 τ.μ.. Ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στους κοινόχρηστους χώρους, στο πράσινο, στις πλατείες, τα πάρκα, τις παιδικές χαρές, τους κήπους, τα σιντριβάνια ενώ στη βασική φιλοσοφία περιλαμβάνεται επιπλέον και η δημιουργία ιατρείου, καταστημάτων αγοράς, εστίασης κλπ.

Η  4η ενότητα περιλαμβάνει σε έκταση 40.000 τ.μ την δημιουργία του Alexander Theme park, ενός μεγάλου θεματικού πάρκου που θα αναδείξει την ευρύτερη περιοχή μέσα από τον ιστορικό πλούτο που διαθέτει, τα απίθανα αρχαιολογικά ευρήματα και την παγκόσμια ισχύ του ονόματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Ο στεγασμένος χώρος του θεματικού πάρκου θα είναι συνολικά 1.800 τ.μ., ενώ μεγάλο τμήμα του θα αναπτυχθεί στον ειδικά διαμορφωμένο και θεματοποιημένο εξωτερικό χώρο.

Στο project συμπεριλαμβάνεται ακόμη η δημιουργία μεγάλων πάρκινγκ (ΙΧ και λεωφορείων) καθώς και αθλητικές εγκαταστάσεις με γήπεδα τένις, 5Χ5, προπονητήρια κλπ.

Το 2023 η λειτουργία του πρώτου ξενοδοχείου

Όπως επισήμανε ο πρόεδρος του Ομίλου Νίκος Κουρτίδης, η λειτουργία του πρώτου ξενοδοχείου – του Alexandrou Chora Resort– αναμένεται το καλοκαίρι του 2023 ενώ το χρονοδιάγραμμα για όλο το πρότζεκτ «πιστεύουμε ότι θα έχει ολοκληρωθεί έως το 2028» πρόσθεσε.

Σχετικά με τις θέσεις εργασίας, κατά τη διάρκεια της εξέλιξης των εργασιών του πρότζεκτ θα δημιουργηθούν 750 θέσεις ενώ με την ολοκλήρωση θα απασχολούνται μόνιμα τουλάχιστον 250 εργαζόμενοι.

Σ’ ότι αφορά το συνολικό κόστος της επένδυσης, όπως ανέφερε ο κ. Κουρτίδης θα φτάσει τα 60 – 65 εκατ. ευρώ.

Έξι εταιρίες

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του νέου πρότζεκτ του Ομίλου, η αντιπρόεδρος Κωνσταντίνα Δημητρόβα εκτίμησε πως η ολοκλήρωση του Alexandrou Chora θα αλλάξει τα δεδομένα στην ευρύτερη περιοχή.

Παράλληλα, παρουσίασε όλη τη δομή των εταιρειών της Kourtidis Group, τονίζοντας τη συμβολή του ομίλου στη γενικότερη ανάπτυξη της Παραλίας Οφρυνίου. Όπως ανέφερε η κατασκευαστική εταιρία δραστηριοποιείται στην περιοχή εδώ και 25 χρόνια, με ναυαρχίδα τον οικισμό Πανόραμα στην Κάρυανη με 120 σπίτια, η δεύτερη εταιρία είναι η REMAX με έξι (6) γραφεία  (Σέρρες, Δράμα, Καβάλα, Παραλία Οφρυνίου, παραλία Ηρακλείτσας, Θάσος) και πάνω από 80 άτομα προσωπικό στα γραφεία. Η τρίτη εταιρία είναι η Costa Booking που κάνει διαχείριση των ακινήτων. Η τέταρτη εταιρία είναι η VIP Service η οποία φροντίζει τους πελάτες τους, η πέμπτη εταιρία είναι η GIS (Golden Investment Services) η οποία εξυπηρετεί τους επενδυτές σ’ όλη την Ελλάδα και η έκτη εταιρία είναι η Alexandrou Chora στην Παραλία Οφρυνίου.

*

-Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του πρότζεκτ Alexandrou Chora εξειδικευμένες πληροφορίες για τους τομείς αρμοδιότητάς τους έδωσαν ο Καθηγητής Πολεοδομικού Σχεδιασμού Κωνσταντίνος Λαλένης, ο αρχιτέκτονας του project Κώστας Πουλόπουλος και η Πολιτικός Μηχανικός Νικολέτα Πεχλιβάνη.

-Η παραλία Οφρυνίου (Costa Ofrynio) είναι η κορωνίδα του Ομίλου Εταιριών Κουρτίδης και η περιοχή που βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία.

Η περιοχή απέχει 45 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη (100 χλμ. στην Εγνατία Οδό), 60 χλμ. από Καβάλα, 56 χλμ. από Δράμα, 60 χλμ. από Σέρρες και 100 χλμ. από τα ελληνο- βουλγαρικά σύνορα.

– Σχετικά με το εύρος των τουριστών, όπως επισημάνθηκε δεν είναι μόνο Βαλκάνιοι, αλλά και τουρίστες από Αμερική, Καναδά, Ρωσία και βεβαίως Έλληνες.

-Το βίντεο της παρουσίασης μπορείτε να το παρακολουθήσετε εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα