Παρασκευή, 12 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΤαξιδιωτικά ΝέαΑεροπορικάΌταν η Aegean στηρίζει την ανάπτυξη του γκολφ!

Όταν η Aegean στηρίζει την ανάπτυξη του γκολφ!

Τότε, φέρει, ποιοτικό τουρισμό και παράλληλα συμβάλλει στην πολυπόθητη επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ + ΦΩΤ.: ΝΤΕΠΥ ΧΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ (hiotopoulou@gmail.com)

Aegean pro am

Δώδεκα χρόνια Aegean Pro Am, δώδεκα χρόνια διεθνές τουρνουά γκολφ, με τη συμμετοχή εξαιρετικών επαγγελματιών παιχτών της υφηλίου, αλλά και ερασιτεχνών με το πάθος και την αφοσίωση και το σεβασμό που τους διακρίνει για το άθλημα.

«Πιστεύουμε ότι κατά τη διάρκεια των 12 ετών των επιτυχημένων διοργανώσεων, το γκολφ αναπτύχθηκε προσφέροντας εξαιρετικές ευκαιρίες στις γκολφικές επιχειρήσεις. Αναμφισβήτητα η συνεισφορά και η επένδυση της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου ξεπερνά κάθε μέτρο!» δήλωσε ο πρόεδρος της Aegean και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Aegean Airlines Pro Am, Θεόδωρος Βασιλάκης, κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής επάθλων, προσθέτοντας «Έχουν επενδύσει χρόνο, χρήματα και πάθος προκειμένου να δημιουργήσουν την Costa Navarino σε αυτόν τον μαγευτικό τόπο, τη Μεσσηνία, και να προάγουν την περιοχή αυτή εντός των ανώτερων γκολφικών προορισμών του κόσμου!».

Theodoros Vasilakis

12ο Aegean Pro Am στην Costa Navarino!

Ναι, για άλλη μια χρονιά, το διεθνές τουρνουά γκολφ υψηλούς κύρους, πραγματοποιήθηκε στην Μεσσηνία, στην Πελοπόννησο, και συγκεκριμένα στα δυο γήπεδα γκολφ 18 οπών της Costa Navarino, στο The Dunes Course και στο The Bay Course.

The Bay Course

Να υπενθυμίσουμε, ότι από το 2006 ως το 2008, φιλοξενήθηκε στo γκολφ Χερσονήσου της Κρήτης, το 2009 στο γκολφ Πόρτο Καρράς στη Χαλκιδική, ενώ για δύο χρονιές -2010 και 2011- διοργανώθηκε στο The Dunes Course στην Costa Navarino, στη Μεσσηνία.

Το 2012 διοργανώθηκε στο Aphrodite Hills Golf Resort στην Κύπρο, ενώ από το 2013 επέστρεψε στην Costa Navarino στη Μεσσηνία, όπου και διεξάγεται στα δυο υψηλών προδιαγραφών γήπεδα γκολφ 18 οπών.

Navarino Dunes

Όλα τα γήπεδα μαζί!

«Το γκολφ είναι αθλητικό πνεύμα, είναι αφοσίωση, είναι σεβασμός, είναι όλα τα γήπεδα μαζί» λέει χαρακτηριστικά στο debbiestravel.gr η Κάτια Αβραμίδου, νομική σύμβουλος της Aegean Airlines και φανατική παίκτρια του γκολφ, καθώς και επί της διοργάνωσης του Aegean Airlines Pro Am.

Katia

Όλα τα γήπεδα μαζί, ξέρετε γιατί; γιατί καταξιωμένοι πρώην παίκτες του ποδοσφαίρου, του μπάσκετ, του ράγκμπι και άλλων αθλημάτων, έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους σ’ αυτό το άθλημα, το γκολφ!

Που μπορεί, στην Ελλάδα, να μην είναι και τόσο διαδεδομένο, ωστόσο, πρόκειται για ένα είδος εναλλακτικής μορφής τουρισμού, ποιοτικού τουρισμού, που αφενός συμβάλει στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, αφετέρου προωθεί την αύξηση των εισερχόμενων τουριστών στην Ελλάδα, ενισχύοντας την οικονομία και την ανάπτυξη!

Tee 5

Ένας αγώνας 5 περίπου ώρες!

Τόσο διαρκεί ένας αγώνας γκολφ σε ένα γήπεδο 18 οπών’ 5 περίπου ώρες. Όπου όλες αυτές τις ώρες, είσαι παρέα με τους συμπαίκτες σου, είτε αυτοί είναι επαγγελματίες παίκτες είτε ερασιτέχνες, και όπου όλες αυτές τις ώρες μιλάς, συζητάς, αναλύεις, διηγείσαι, αφουγκράζεσαι, σκέφτεσαι, μοιράζεσαι, ακούς, μα πάνω απ’ όλα σέβεσαι’ σέβεσαι τον συμπαίκτη σου, σέβεσαι τον εαυτό σου!

Ένα γήπεδο, 18 οπές, διαφορετικά μέτρα η κάθε μια, διαφορετικές προκλήσεις, διαφορετικές εμπειρίες. Κάθε χτύπημα και διαφορετικό, ανάλογα την οπή και το σημείο της μπάλας που θα έχεις στείλει χρησιμοποιείς και διαφορετικό μπαστούνι, κάθε αγώνας με τις δικές του συγκινήσεις, κάθε οπή με τη δική της χάρη και τη δική της γοητεία!

Christos bastounia

Ναι, είναι μοναδικό, να παίζεις γκολφ, και να αγναντεύεις τη θάλασσα, για παράδειγμα, να ακούς τα πουλιά, τους ήχους της φύσης. Το έζησα, όχι ως παίκτρια, αλλά ως θεατής, πλάι σε ομάδες που ήταν προσηλωμένες στο παιχνίδι τους, αλλά και στο καλαμπούρι τους, θα έλεγα’ εκεί, στην Costa Navarino, στα δυο μαγευτικά γήπεδα γκολφ, το The Dunes Course και το The Bay Course.

Στο πλαίσιο του 12ου Aegean Pro Am’ «κάθε αγώνας και μια ιστορία» όπως είπε, χαρακτηριστικά, ο Χρήστος Μιχαηλίδης, ερασιτέχνης παίκτης του γκολφ, τα τελευταία τουλάχιστον 12 χρόνια της ζωής του.

Christos

«Μήπως να ξεκινήσετε και εσείς το γκολφ;» μου έλεγαν φίλοι –πια, θα τους αποκαλούσα-, παίκτες ενός αθλήματος, που, αν μη τι άλλο, συνεισφέρει τα μέγιστα στον ελληνικό τουρισμό.

Ενός αθλήματος που συνεισφέρει στις εκάστοτε τοπικές οικονομίες αλλά και στην ποιότητα των τουριστών’ κάτι που έχει ανάγκη η Ελλάδα, να επενδύσει στην ποιότητα και όχι τόσο στην ποσότητα και στα ‘εκρηκτικά’ νούμερα που ανακοινώνουν κάθε τόσο οι διάφοροι υπουργοί και φορείς του τουρισμού.

Ενός αθλήματος, που δεν είναι άλλο από το γκολφ, και, που η Aegean εδώ και 12 χρόνια με το Aegean Pro Am τα καταφέρνει άριστα!!!

Golf shoes

*

-Σε γειτονικές μας χώρες, αλλά και στις λοιπές χώρες της Μεσογείου (Ιταλία, Ισπανία και Πορτογαλία), υφίστανται συνολικά πάνω από 350 γήπεδα γκολφ, με υψηλή γκολφική δραστηριότητα και επισκεψιμότητα.

-Στην Ευρώπη υπάρχουν 7.000 γήπεδα γκολφ και πάνω από 4,1 εκατ. γκολφέρ. Παρά την οικονομική κρίση στην Ευρώπη μετά το 2009 και την πτώση των οικονομιών που αναμφισβήτητα επηρέασαν και τη γκολφική αγορά μελέτες στοιχείων 2014 – 2015 της KPMG Golf Participation in Europe δείχνουν ότι επέρχεται μία σταθερότητα και ίσως μία αύξηση στην ανάπτυξη των γκολφικών υποδομών (όπως στην Ολλανδία, Λατβία και Σλοβακία). Η μεγαλύτερη γκολφική αγορά παραμένει στη Μεγ. Βρετανία.

– Στην Ελλάδα λειτουργούν επτά γήπεδα γκολφ, εκ των οποίων τα δυο βρίσκονται στην Costa Navarino στη Μεσσηνία, και από ένα σε Γλυφάδα (Αθήνα), Χερσόνησο Κρήτης, Αφάντου Ρόδου, Πόρτο Καρρά (Σιθωνία Χαλκιδικής), Κέρκυρα.

Tee 1

-Στην περιοχή της Μεσσηνίας, υπάρχουν σχέδια για τη δημιουργία δυο ακόμη γηπέδων γκολφ. Σύμφωνα με πληροφορίες του debbiestravel.gr, ένα γήπεδο σχεδιάζεται να δημιουργηθεί σε κοντινή απόσταση από την Costa Navarino, συγκεκριμένα σε λόφο, κοντά στο χωριό Κυνηγός. Το συγκεκριμένο γήπεδο αναμένεται να είναι 36 οπών. Το δεύτερο γήπεδο σχεδιάζεται να δημιουργηθεί κοντά στην Καλαμάτα.

– Η Costa Navarino βρίσκεται κοντά στην Πύλο και απέχει 50 χλμ. από το αεροδρόμιο “Βασίλης Κωνσταντακόπουλος” της Καλαμάτας. Ξεκίνησε τη λειτουργία της το Μάιο του 2010 και έκτοτε αποτελεί τον πρώτο ολοκληρωμένο τουριστικό προορισμό υψηλών προδιαγραφών στην Ελλάδα. Έχει καταφέρει να φέρει ανάπτυξη στην περιοχή, επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, να δημιουργήσει θέσεις εργασίας (σ.σ. σημαντικός αριθμός εργαζομένων στην Costa Navarino είναι από τη γύρω περιοχή).

Ήταν το μεγάλο όνειρο του αείμνηστου Καπετάν Βασίλη Κ. Κωνσταντακόπουλου.

Vasilis Kon

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα