Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου, 2025
ΑρχικήΤαξιδιωτικά ΝέαΑεροπορικάEmirates: Πιάτα υψηλής γαστρονομίας στον αέρα

Emirates: Πιάτα υψηλής γαστρονομίας στον αέρα

Μια εκλεπτυσμένη γαστρονομική εμπειρία στην διακεκριμένη θέση παρουσιάζει η Emirates με νέα πιάτα δημιουργημένα από κορυφαίους σεφ και συνοδευμένα από την εκλεκτή σαμπάνια Moët & Chandon.

ΝΤ.Χ. (hiotopoulou@gmail.com)

Tη δυνατότητα να απολαύσουν μια ακόμα πιο εκλεπτυσμένη γαστρονομική εμπειρία εν πτήσει, θα έχουν οι επιβάτες της διακεκριμένης θέσης της Emirates, καθώς αυτό το καλοκαίρι παρουσιάζεται μια νέα σειρά 18 εξαιρετικών πιάτων, επιμελημένα από τον βραβευμένο με αστέρι Michelin, Jean Michel Bardet, Head chef της Moët & Chandon, και τον Doxis Bekris, Αντιπρόεδρο Γαστρονομικού Σχεδιασμού της Emirates.

Συγκεκριμένα, από τον Μάιο του 2025, σε επιλεγμένα δρομολόγια προστίθενται 18 νέες γεύσεις ορεκτικών και κυρίως πιάτων. Οι βραβευμένοι σεφ ανέλαβαν την πρόκληση να συνθέσουν πιάτα υψηλής γαστρονομίας, χρησιμοποιώντας εκλεκτά υλικά, τα οποία ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της μεγαλύτερης διεθνούς αεροπορικής εταιρείας, που σερβίρει 149 γεύματα το λεπτό και ξεπερνά τα 77 εκατομμύρια γεύματα ετησίως.

Νέες γαστρονομικές δημιουργίες στην διακεκριμένη θέση της Emirates

Οι νέοι γαστρονομικοί συνδυασμοί στη διακεκριμένη θέση της Emirates περιλαμβάνουν εκλεπτυσμένα ορεκτικά, όπως ποσέ χτένια με πράσινο πεπόνι, ζεματισμένο κουμκουάτ, τζελ λεμονιού και καβουρδισμένα αμύγδαλα. Αυτό το μοναδικό πιάτο συνδυάζεται αρμονικά με τη Moët & Chandon Grand Vintage 2016, με την αλμυρή γεύση των χτενιών να ενισχύει την κομψότητα της cuvée.

Το πράσινο πεπόνι και το κουμκουάτ αναδεικνύουν τα αρωματικά χαρακτηριστικά της σαμπάνιας, ενώ ο βασιλικός προσθέτει μια ανάλαφρη γευστική αντίθεση.

Επιπλέον, οι νέες δημιουργίες περιλαμβάνουν και εξαιρετικές vegan επιλογές, όπως βελούδινο τόφου κομμένο σε φέτες, σερβιρισμένο με ποσέ σπαράγγια, γαλάκτωμα σόγιας με ελαιόλαδο, τζελ λεμονιού και κρέμα κάσιους. Το πιάτο συνοδεύεται από τη Moët & Chandon Brut Impérial, με το μαριναρισμένο τόφου σε χυμό λεμονιού και σάλτσα σόγιας να αναδεικνύει τη φρεσκάδα και την umami διάστασή της.

Ο άνηθος προσθέτει μια διακριτική φρεσκάδα, ενώ η κρέμα κάσιους χαρίζει μια απαλή υφή, ολοκληρώνοντας το πιάτο με απόλυτη ισορροπία γεύσεων.

Τα κυρίως πιάτα της νέας γαστρονομικής σειράς της Emirates υπόσχονται να εντυπωσιάσουν με συνδυασμούς όπως η ψητή πάπια που συνοδεύεται από μπραζέ μελιτζάνα, ρεβίθια, κουσκούς με μπαχαρικά raz el hanout και ντοματίνια, και σερβίρεται με τη σαμπάνια Moët & Chandon Rosé Impérial. Οι γεύσεις του κουσκούς συνδυάζονται άψογα με τη γεύση του κόκκινου κρασιού, ενώ οι πικάντικες νότες προσφέρουν μια μοναδική αρμονία. Η απαλή οξύτητα της ντομάτας ενσωματώνεται ιδανικά στο πιάτο και τη Rosé Impérial, χαρίζοντας μια μοναδική γευστική εμπειρία.

Ένα ακόμα κυρίως πιάτο που ξεχωρίζει είναι η ζουμερή γαλοπούλα που σερβίρεται με φασκόμηλο, σάλτσα κοτόπουλου, πουρέ πατάτας, μπραζέ μάραθο και αμύγδαλα, και συνοδεύεται από τη Moët & Chandon Grand Vintage 2016. Τα αρωματικά στοιχεία του μάραθου και η σάλτσα φασκόμηλου ενισχύουν τη γεύση της σαμπάνιας, δημιουργώντας μια εξαιρετική ισορροπία.

Για τους λάτρεις των θαλασσινών, το σοταρισμένο χιλιανό λαβράκι με πουρέ αγκινάρας, σάλτσα λεμονόχορτου και βουτυρωμένα γλυκομπίζελα συνδυάζεται με την Moët & Chandon Brut Impérial. Η υφή του πουρέ και η φρεσκάδα της σάλτσας λεμονόχορτου ενισχύουν την εκλεπτυσμένη γεύση της σαμπάνιας.

Επιπλέον, υπάρχουν και vegan επιλογές, όπως οι μπραζέ φακές με καρύδα και πικάντικο κουνουπίδι, σερβιρισμένες με ατμισμένο ρύζι μπασμάτι και ναάν, και συνδυασμένες με τη Moët & Chandon Rosé Impérial. Οι φακές εναρμονίζονται υπέροχα με τις φυσαλίδες της σαμπάνιας, ενώ το κάρυ και ο κόλιανδρος προσφέρουν γεύσεις που δημιουργούν μια τέλεια αντίθεση.

Σχετικά με τον Jean-Michel Bardet – Head chef, Moët & Chandon

Ο Jean-Michel Bardet, λάτρης της σαμπάνιας και κορυφαίος σεφ, δημιουργεί πιάτα που αναδεικνύουν τις εκλεκτές σαμπάνιες Moët & Chandon, βασιζόμενος σε έξι θεμελιώδεις αρχές: ισορροπία γεύσεων, χρωματική αρμονία, απλότητα, αλμυρότητα, υφή και τεχνική μαγειρέματος.

Με πλούσια εμπειρία σε βραβευμένα εστιατόρια με αστέρια Michelin, πολυτελή ξενοδοχεία και ιδιωτικές λέσχες, συνδυάζει επιρροές από τη γαλλική, ασιατική και αγγλοσαξονική κουζίνα, δημιουργώντας ένα μοναδικό γαστρονομικό αποτέλεσμα.

Σχετικά με τον Doxis Bekris – Vice President Culinary Design, Emirates

Από τον Φεβρουάριο του 2025, ο Doxis Bekris αναλαμβάνει τον γαστρονομικό σχεδιασμό της Emirates ως Αντιπρόεδρος Σχεδιασμού Γαστρονομίας, φέρνοντας νέα δημιουργική πνοή στην εμπειρία των επιβατών.

Έμπειρος και καινοτόμος σεφ, ο Έλληνας Doxis είναι πολυπράγμων επαγγελματίας—εστιάτορας, σύμβουλος εστίασης, συγγραφέας και καθηγητής γαστρονομικών τεχνών. Επιπλέον, έχει ιδρύσει και διαχειριστεί κορυφαία εστιατόρια σε Ελλάδα και εξωτερικό, ενώ έχει διατελέσει σε ηγετικές θέσεις στον τομέα της γαστρονομίας και της εστίασης σε πολυτελή ξενοδοχειακά συγκροτήματα παγκοσμίως.

Με πάθος για τη γαστρονομική καινοτομία και αφοσίωση στην άριστη ποιότητα των πρώτων υλών, αφιερώνει χρόνο στην αναζήτηση των κορυφαίων συστατικών διεθνώς.

Η Emirates

Η παρουσία της Emirates στην ελληνική αγορά ξεκίνησε το 1996. Τα τελευταία 28 χρόνια, η Emirates έχει προσφέρει τις μοναδικές της υπηρεσίες σε περισσότερους από 4,5 εκατομμύρια επιβάτες στην ελληνική αγορά.

Η πρώτη εταιρία που συνέδεσε απευθείας την Αθήνα με το Ντουμπάι, η Emirates, από το Μάρτιο του 2017 προσφέρει ακόμη τη μοναδική απευθείας, καθημερινή πτήση που συνδέει την Ελλάδα με τις ΗΠΑ 365 μέρες τον χρόνο.

Έχοντας ξεκινήσει τη λειτουργία της με μόλις δύο αεροσκάφη το 1985, η Emirates είναι πλέον η μεγαλύτερη διεθνής αεροπορική.

*

-Γαστρονομική εμπειρία στα 40,000 πόδια: Κατά τη διάρκεια ενός έτους εντατικής δημιουργικής δουλειάς, οι σεφ συνεργάστηκαν μεταξύ Γαλλίας και Ντουμπάι για να ετοιμάσουν μοναδικά πιάτα.

-Ο σεφ Jean Michel είχε την πρόκληση να δημιουργήσει μοναδικούς γευστικούς συνδυασμούς, αναδεικνύοντας τις λεπτές αρωματικές νότες των εκλεκτών σαμπανιών της Emirates.

-Παράλληλα, η ομάδα της Emirates έπρεπε να διασφαλίσει ότι αυτά τα γευστικά αριστουργήματα θα μπορούσαν να παρασκευαστούν σε μεγάλη ποσότητα, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους χιλιάδες επιβάτες που ταξιδεύουν καθημερινά σε προορισμούς σε όλο τον κόσμο.

– Επίσης, έπρεπε να διασφαλίσουν ότι το έμπειρο πλήρωμα καμπίνας της Emirates θα μπορούσε να παρουσιάσει και να σερβίρει κάθε πιάτο με τρόπο που θα προσέφερε στους επιβάτες της διακεκριμένης θέσης μια ανεπανάληπτη γευστική εμπειρία σε κάθε τους ταξίδι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα