Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΤαξιδιωτικά ΝέαΑεροπορικάAegean: Νέο Α321neo και δοκιμαστική πτήση για ‘πράσινες’ αερομεταφορές

Aegean: Νέο Α321neo και δοκιμαστική πτήση για ‘πράσινες’ αερομεταφορές

Ένα ακόμη αεροσκάφος Α321neo, το τέταρτο της μεγαλύτερης έκδοσης της οικογένειας Airbus A320neo, παρέλαβε πρόσφατα η AEGEAN ενώ ταυτόχρονα εκτέλεσε για τη μεταφορά του αεροσκάφους στην Ελλάδα χωρίς επιβάτες, την πρώτη δοκιμαστική πτήση με βιώσιμα αεροπορικά καύσιμα (SAF).

Την πρώτη δοκιμαστική της πτήση με βιώσιμα αεροπορικά καύσιμα (SAF) πραγματοποίησε η AEGEAN μεταφέροντας στην Ελλάδα το νέο αεροσκάφος Α321neo που παρέλαβε στις 29 Ιουλίου στις εγκαταστάσεις της AIRBUS στο Αμβούργο. Με τη συμβολική αυτή κίνηση, η αεροπορική εταιρία πραγματοποιεί ένα σημαντικό βήμα προς τις περισσότερο πράσινες και περιβαλλοντικά βιώσιμες αερομεταφορές.

«Εξακολουθούμε να δουλεύουμε για τη νέα εποχή της AEGEAN και των περισσότερο πράσινων και περιβαλλοντικά βιώσιμων μεταφορών, συνεχίζοντας και μέσα στην πανδημική κρίση το πρόγραμμα ανανέωσης του στόλου μας αλλά και εντείνοντας την προσπάθεια για καινοτομία. Η σημερινή πρώτη, χωρίς επιβάτες δοκιμαστική πτήση με μείγμα βιώσιμων αεροπορικών καυσίμων (SAF) αποτελεί μια συμβολική πράξη για τους στόχους της AEGEAN αλλά και ένα σημαντικό βήμα για την Ελλάδα» ανέφερε ο Δημήτρης Γερογιάννης, Διευθύνων Σύμβουλος της AEGEAN.

Η παραγγελία των 46 Airbus A320neo

Σχετικά με την παραγγελία των 46 Airbus A320neo που η AEGEAN ξεκίνησε να παραλαμβάνει ήδη από τις αρχές του προηγούμενου χρόνου και συνεχίζεται, δεν αποτελεί μόνο μία μεγάλη επένδυση  αλλά και μία σημαντική κίνηση για την προστασία του περιβάλλοντος.

Τα νέα αεροσκάφη, ακόμη και με χρήση συμβατικών καυσίμων, εξασφαλίζουν 19% – 23% χαμηλότερο αποτύπωμα CO2 ανά θέση σε σχέση με τα προηγούμενης γενιάς αεροσκάφη και έως 53% CO2 χαμηλότερο αποτύπωμα ανά θέση από τα πρώτα και τότε νέα αεροσκάφη της εταιρείας 20 χρόνια πίσω, σηματοδοτώντας μια ουσιαστική πράξη σεβασμού και μέριμνας για το περιβάλλον.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα