Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΤαξιδιωτικά ΝέαΑεροπορικά11 Aegean Airlines Pro Am – Νέα δεκαετία! Περισσότερο πάθος!

11 Aegean Airlines Pro Am – Νέα δεκαετία! Περισσότερο πάθος!

Με σύνθημα «New Decade! More Passion!» διεξάγεται φέτος, για ενδέκατη συνεχή χρονιά, το διεθνές τουρνουά γκολφ Αegean Pro-Am, ένα από τα πλέον εξέχοντα και καθιερωμένα αθλητικά γεγονότα στις διοργανώσεις των Ευρωπαϊκών τουρνουά γκολφ. Διοργανώτρια του οποίου, δεν είναι άλλη, από την Aegean Airlines!

Ντ. Χ. (hiotopoulou@gmail.com)

Επιπλέον, μέσω της εν λόγω πρωτοβουλίας, η Aegean Airlines συμβάλει δυναμικά στην ενίσχυση της ποιότητας του τουρισμού και ταυτόχρονα στην εξέλιξη και εδραίωση ενός διεθνούς κύρους αθλητικού γεγονότος, που τελεί υπό την αιγίδα της πιο αναγνωρισμένης ένωσης επαγγελματιών του γκολφ στην Ευρώπη.

Φέτος, το 11ο Aegean Pro-Am θα διεξαχθεί 22 – 25 Ιουνίου, στα δύο γήπεδα γκολφ της Costa Navarino, στη Μεσσηνία, στο «The Dunes Course» και «The Bay Course».

Το συνολικό χρηµατικό έπαθλο για τους 60 επαγγελματίες παίκτες (PGA Professionals) θα είναι 70.000 ευρώ, ενώ προβλέπονται και έπαθλα για τους ερασιτέχνες παίκτες που θα διακριθούν.

Στα δέκα χρόνια διεξαγωγής του, το Aegean Airlines Pro-Am έχει φιλοξενηθεί µε επιτυχία σε διακεκριμένα γήπεδα γκολφ σε όλη την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, από το 2006 ως το 2008, φιλοξενήθηκε στo γκολφ Χερσονήσου της Κρήτης, το 2009 στο γκολφ Πόρτο Καρράς στη Χαλκιδική, ενώ για δύο χρονιές -2010 και 2011- διοργανώθηκε στο The Dunes Course στην Costa Navarino, στη Μεσσηνία.

Το 2012 διοργανώθηκε στο Aphrodite Hills Golf Resort στην Κύπρο ενώ από το 2013 επέστρεψε στην Costa Navarino στη Μεσσηνία.

WP_20150620_048

Συμμετοχή παικτών από 20 χώρες!

Αξίζει να τονιστεί ότι η Aegean στηρίζει δυναµικά το γκολφ, καθώς αποτελεί µία από τις σημαντικότερες εναλλακτικές µορφές ποιοτικού τουρισµού, συµβάλλοντας αφενός στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, αφετέρου στην αύξηση των τουριστών στη χώρα µας. Εκτιμάται ότι ανά τον κόσμο, 32.000 γήπεδα γκολφ φιλοξενούν άνω των 60 εκατ. γκόλφερς. Στην Ευρώπη μόνο, υπάρχουν σχεδόν 7 εκατ. άτομα που ασχολούνται με το άθλημα.

Στο πλαίσιο του Aegean Airlines Pro-Am δηλώνουν συμμετοχή παίκτες απ’ όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Συγκεκριμένα, το 2006, χρονιά που ξεκίνησε και το διεθνές τουρνουά γκολφ, συμμετείχαν παίκτες από 13 διαφορετικές χώρες. Την επόμενη χρονιά υπήρχαν παίκτες από 16 διαφορετικές χώρες, ενώ πέρυσι, οι παίκτες ήταν από 20 διαφορετικές χώρες.

2nd FootGolf Tournament

Το Σάββατο 25 Ιουνίου, μεταξύ άλλων, θα διοργανωθεί, για το 2nd FootGolf Tournament, το οποίο για πρώτη φορά στην Ελλάδα, είχε λάβει χώρα πέρυσι, στο «The Dunes Course», µε τη συµµετοχή 24 διάσηµων Footballers & VIPs.

Το FootGolf – άθλημα που συνδυάζει στοιχεία από το ποδόσφαιρο και το γκολφ – γεννήθηκε και διαδόθηκε σε όλον τον κόσμο. Το παιχνίδι παίζεται με τον ίδιο τρόπο όπως το γκολφ, με τη μόνη διαφορά ότι οι παίκτες της ομάδας χρησιμοποιούν μπάλα ποδοσφαίρου αντί για μπαλάκι του γκολφ, την οποία πρέπει να κλοτσήσουν αντί να χτυπήσουν προκειμένου να μπει σε τρύπα 21 ιντσών και όχι στη συνηθισμένη τρύπα του γκολφ.

Ένα όνειρο ζωής!

Τέλος, να αναφέρουμε την ανάπτυξη που παρουσιάζει η ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας, με αφορμή τη δημιουργία της τουριστικής επένδυσης της Costa Navarino.

Ήταν όνειρο ζωής του αείμνηστου Καπετάνιου Βασίλη Κωνσταντακόπουλου, ο οποίος είχε όραμα, να καθιερωθεί η γενέτειρά του, η Μεσσηνία, ως ένας από τους ποιοτικότερους τουριστικούς προορισμούς στη Μεσόγειο.

Έτσι κι έγινε’ η Costa Navarino, από το Μάιο του 2010, αποτελεί τον πρώτο ολοκληρωμένο τουριστικό προορισμό υψηλών προδιαγραφών στην Ελλάδα, που συμβάλλει στην καθιέρωση της Μεσσηνίας ως τουριστικής περιοχής υψηλής ποιότητας και παγκόσμιας φήμης!

 

 

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα