Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚεντρική ΜακεδονίαΘεσσαλονίκηThessaloniki Food Festival: Η γαστρονομία της Θεσσαλονίκης ταξιδεύει Μεσσηνία!

Thessaloniki Food Festival: Η γαστρονομία της Θεσσαλονίκης ταξιδεύει Μεσσηνία!

Τη νέα τάση και κουλτούρα φαγητού, που ανακατεύει την παράδοση με το νέο και το καινοτόμο, προωθεί το Thessaloniki Food Festival, του δήμου Θεσσαλονίκης.

Ντέπυ Χιωτοπούλου (hiotopoulou@gmail.com)

Με μότο «Η ποιότητα είναι θέμα κουλτούρας και όχι κόστους» το Thessaloniki Food Festival εισήγαγε και εφαρμόζει μια ολοκληρωμένη πολιτική για την καλλιέργεια γαστρονομικής συνείδησης, προάγοντας ταυτόχρονα τη Μεσογειακή διατροφή και τα τοπικά προϊόντα.

Η ιδιαίτερη γαστρονομική ταυτότητα της Θεσσαλονίκης, με brand τη ‘Γοργόνα’ άρχισε να γίνεται γνωστή και να ισχυροποιείται ύστερα από στοχευμένες δράσεις και ενέργειες, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Η ιδιαίτερη γαστρονομική ταυτότητα της Θεσσαλονίκης, με brand τη ‘Γοργόνα’ άρχισε να γίνεται γνωστή (φωτ. Ντ.Χ.)

Thessaloniki Chef Ambassadors

Το 2017 το Thessaloniki Food Festival δημιούργησε το θεσμό των chef ambassadors (νέοι σεφ εστιατορίων της Θεσσαλονίκης που δίνουν το δικό τους γαστρονομικό στίγμα), με στόχο να προβληθεί το σύγχρονο προφίλ της γαστρονομίας της Θεσσαλονίκης.

Το 2018, οι Thessaloniki Chef Ambassadors σχεδίασαν ένα μενού, δημιουργώντας χαρακτηριστικές συνταγές της πόλης με επιλεγμένα τοπικά προϊόντα.

Οι Thessaloniki Chef Ambassadors για το 2018 είναι οι Δημήτρης Τασιούλας ιδιοκτήτης του εστιατορίου Thria, Αντώνης Μουστάκης του εστιατορίου Extravaganza και Λάμπρος Ρώσσιος του εστιατορίου Metr & Margarita.

Από αριστερά: Αντώνης Μουστάκης, Δημήτρης Τασιούλας, Λάμπρος Ρώσσιος (φωτ. Ντ.Χ.)

Στην Costa Navarino

Οι τρεις τους θα ταξιδέψουν στη Μεσσηνία και συγκεκριμένα στο πολυτελές resort Costa Navarino, εκεί όπου θα παρουσιάσουν συνταγές της Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο των δράσεων του Thessaloniki Food Festival.

Συγκεκριμένα, στις 28 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί δείπνο για τους πελάτες του Costa Navarino στο εστιατόριο Flame του Navarino Dunes, ενώ το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου θα συμμετέχουν στο πρωινό του ξενοδοχείου, με την παρουσίαση συνταγών για το κουλούρι Θεσσαλονίκης «Το κουλούρι Θεσσαλονίκης αλλιώς…», στο εστιατόριο Morias. Όλα αυτά, σε συνεργασία με τον executive chef του Costa Navarino Άγγελου Καλλιντέρη.

Μερική άποψη από την Costa Navarino και το Navarino Dunes (φωτ. Ντ.Χ.)

*

Αντίστοιχο δείπνο με τους Thessaloniki Chef Ambassadors έχει ήδη πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο (εστιατόριο Alas Mediterranean) και στην Αθήνα το 2017 (εστιατόριο Urban 48) ενώ το 2018 σχετική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι (ξενοδοχείο Metropol Palace).

-Στο φετινό πρόγραμμα του Thessaloniki Food Festival, θα πραγματοποιηθούν ποικίλες εκδηλώσεις, με σκοπό την ανάδειξη της γαστρονομικής ταυτότητας της πόλης και των ιδιαίτερων τοπικών προϊόντων. Οι δράσεις θα απευθύνονται τόσο στο κοινό της πόλης, όσο και στους τουρίστες.

-Η Costa Navarino βρίσκεται στη Μεσσηνία (50 χλμ. από το διεθνές αεροδρόμιο της Καλαμάτας) και στην καρδιά της φιλοσοφίας της είναι ο σεβασμός για το περιβάλλον, τις παραδόσεις και την τοπική κοινωνία.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα