Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΓαστρονομίαΕβδομάδα τουρισμού από τα ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ!

Εβδομάδα τουρισμού από τα ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ!

5 αστέρια Michelin, 21 κορυφαίοι εισηγητές από Ελλάδα και εξωτερικό, 49 Masterclasses, 3 μέρες,  1 εκπαιδευτικός όμιλος. Η καρδιά της γαστρονομίας και του τουρισμού ‘χτυπάει’ στη Θεσσαλονίκη!

ΤΗΣ ΝΤΕΠΥΣ ΧΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ (hiotopoulou@gmail.com)

Καταξιωμένοι διεθνούς φήμης επαγγελματίες από το χώρο της γαστρονομίας και του τουρισμού, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θα βρεθούν επί τρεις ημέρες, στη Θεσσαλονίκη, συμμετέχοντας στο μεγάλο γεγονός «Gastronomy & Hospitality | Premium Masterclasses» που πραγματοποιεί ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΔΕΛΤΑ.

Από τις 8 έως τις 10 Μαρτίου, στις εγκαταστάσεις του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ στη Θεσσαλονίκη (Ερμού 45), θα διεξαχθούν τα Masterclasses, με θεματικές εκπαιδευτικές σειρές διαλέξεων από καλεσμένους εισηγητές, κορυφαίους στο είδος τους.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που ένας εκπαιδευτικός οργανισμός στην Ελλάδα διοργανώνει εκδήλωση τέτοιου βεληνεκούς, και μάλιστα, με ΔΩΡΕΑΝ συμμετοχή.

18 καλεσμένοι κορυφαίοι εισηγητές

Τα masterclasses – 49 στο σύνολο-, επί 102 ώρες, θα δοθούν από κορυφαίους, στο είδος τους, καλεσμένους εισηγητές όπως ,ο Arnaud Bignon από το Greenhouse Restaurant του Λονδίνου και με 2 αστέρια Michelin στην κατοχή του, ο Rolf Murner από το Swiss Pastry Design στην Ελβετία, ο Katsu Hanamure από το Katsu Japanese Restaurant – Sani Resort, ο Senol Yeter από το Sani Resort, ο Jan Charles Metayer από τα Elounda Hotels & Resorts και το Hotel Grischa στο Νταβός της Ελβετίας.

Την Παρασκευή 9 Μαρτίου θα είναι εισηγητής ο Jean Charles Metayer

Θα είναι και οι ‘δικοί’ μας, Γιάννης Παρίκος από την Αθήνα, Μανώλης Στήθος από το Funky Gourmet της Αθήνας με 2 αστέρια Michelin, ο Δημήτρης Παμπόρης από το Ekies All Senses Resort της Χαλκιδικής και το  «The Aficionados» στη Θεσσαλονίκη, η Ντίνα Νικολάου από το Eve Evan Restaurant στο Παρίσι,

Την Παρασκευή 9 Μαρτίου θα είναι εισηγήτρια η Ντίνα Νικολάου!

ο Παναγιώτης Γιακαλής από το The Margi της Αθήνας,

Την Πέμπτη 8 Μαρτίου θα είναι εισηγητής ο Παναγιώτης Γιακαλής

η Γεωργία Αμπελακιώτου από το Georgia’s Cake, o Γιάννης Κιόρογλου ο οποίος μοιράζει το χρόνο του ανάμεσα σε Κάννες, Ελλάδα και Καραϊβική, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος από το Sweet Art, ο Μιχάλης Καγιάννης ο οποίος εργάζεται για premium και prestige brands, ο Χρήστος Ζαμπούνης με συγγραφή life & style βιβλίων και εκδότης, καθώς και το Βογατσικού 3 Θεσσαλονίκη Cocktail Bar με διακρίσεις. Συμμετέχει και η αεροπορική εταιρία Ellinair, η οποία ιδρύθηκε το 2013, με έδρα της στη Θεσσαλονίκη, και πτήσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Μεταξύ των Χορηγών Επικοινωνίας στο μεγάλο επετειακό event «Gastronomy & Hospitality | Premium Masterclasses» που διοργανώνει ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΔΕΛΤΑ, είναι και το Debbiestravel.gr και η Σελίδα στο Facebook Debbiestravel.

 *

– Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΔΕΛΤΑ διοργανώνει το μεγάλο επετειακό event «Gastronomy & Hospitality | Premium Masterclasses» με αφορμή τη συμπλήρωση των 20 χρόνων από τη δημιουργία της ειδικότητας “Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης” (Chef).

– Το «Gastronomy & Hospitality | Premium Masterclasses» θα διεξαχθεί Πέμπτη 8 – Σάββατο 10 Μαρτίου, στις εγκαταστάσεις του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ στη Θεσσαλονίκη (Ερμού 45, Αριστοτέλους).

-Επί 3 μέρες θα πραγματοποιηθούν 49 Masterclasses, από 21 εισηγητές (οι 18 καλεσμένοι από Ελλάδα και εξωτερικό) που κατέχουν συνολικά 5 Αστέρια Michelin, σε 102 ώρες, με τη συμμετοχή τουλάχιστον 2.500 μαθητών του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ και άλλων ενδιαφερόμενων.

-Το αναλυτικό πρόγραμμα και οι φόρμες δήλωσης ΔΩΡΕΑΝ συμμετοχής έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα: http://masterclasses.delta-iek.gr/.

– Η εκδήλωση διοργανώνεται υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της Αντιδημαρχίας Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, του Thessaloniki Food Festival και της Λέσχης Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδος.

– Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΔΕΛΤΑ, με 47 χρόνια ισχυρής παρουσίας στα ελληνικά εκπαιδευτικά δρώμενα, δραστηριοποιείται σε 4 πόλεις -Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Πάτρα-, και αριθμεί περισσότερους από 9.000 ενεργούς σπουδαστές, 50.000 αποφοίτους, 1.100 καθηγητές και 250 άτομα διοικητικό προσωπικό. Το 1998 το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ πρώτο, εισήγαγε στα προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας την ειδικότητα «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης».

 

 

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα