Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΚεντρική ΜακεδονίαΘεσσαλονίκηΔήμος Θεσσαλονίκης: Ημερίδα για τον γαστρονομικό ορίζοντα της πόλης

Δήμος Θεσσαλονίκης: Ημερίδα για τον γαστρονομικό ορίζοντα της πόλης

«O Γαστρονομικός ορίζοντας της Θεσσαλονίκης: Αναδυόμενες τάσεις και προοπτικές» είναι ο τίτλος της σημερινής ημερίδας που διοργανώνει ο δήμος Θεσσαλονίκης και το Τμήμα Τουρισμού.

Της Ντέπυς Χιωτοπούλου (hiotopoulou@gmail.com)

Διαδικτυακή ημερίδα πραγματοποιεί ο Δήμος Θεσσαλονίκης, μέσα από το κανάλι του στο Youtube, με αφορμή τα αποτελέσματα της διαβούλευσης από την Ομάδα Έργου του Υπουργείου Τουρισμού για τον γαστρονομικό τουρισμό.

Σύντομους χαιρετισμούς απευθύνουν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, η υφυπουργός Τουρισμού αρμόδια για θέματα
Τουριστικής Εκπαίδευσης και Ειδικών Μορφών Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη και η αντιδήμαρχος Πολιτισμού-Τουρισμού Μαρία Καραγιάννη.

Σ’ ότι αφορά τους ομιλητές, η Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου, Συντονίστρια της ομάδας έργου για το Γαστρονομικό Τουρισμό του Υπουργείου Τουρισμού, αμπελουργός, οινοποιός, ιδιοκτήτρια ξενοδοχειακών επιχειρήσεων θα ανοίξει την ημερίδα.

Ακολουθούν Χαρίτα Βλάχου, διδάσκουσα “Γαστρονομικός Τουρισμός-Αγροδιατροφή” στο ΠΜΣ “Τουρισμός και Τοπική Ανάπτυξη” του ΑΠΘ (Ώρα:10:40).

Ώρα:11:00  Ντίνα Νικολάου, μέλος της ομάδας έργου για το Γαστρονομικό Τουρισμό του Υπ. Τουρισμού, σεφ, ιδιοκτήτρια εστιατορίων εξωτερικού, ambassador της ελληνικής γαστρονομίας στο εξωτερικό

Ώρα:11:20  Δημήτρης Τασιούλας σεφ, ιδιοκτήτης εστιατορίου “THRIA”, chef ambassador του Thessaloniki Food Festival

Ώρα:11:40  Διάλειμμα

Ώρα:11:50  Σύλβια Κουμεντάκη, συμβουλευτική και διοργάνωση γαστρονομικών εκδηλώσεων & παραγωγή gourmet προϊόντων της εταιρείας “Chef Stories”.

Ώρα:12:10  Δημήτρης Λαζαρίδης  Ιδιοκτήτης των βραβευμένων εταιρειών “Lazaridis.gr” & “Reputation.gr” Marketing Strategist in gastronomy & hospitality marketing

Ώρα:12:30  Pr. Δημήτρης Μπούχαλης, καθηγητής του Bournemouth University  ειδικός στις βιομηχανίες τουρισμού, αναψυχής και φιλοξενίας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα