«O Γαστρονομικός ορίζοντας της Θεσσαλονίκης: Αναδυόμενες τάσεις και προοπτικές» είναι ο τίτλος της σημερινής ημερίδας που διοργανώνει ο δήμος Θεσσαλονίκης και το Τμήμα Τουρισμού.
Της Ντέπυς Χιωτοπούλου (hiotopoulou@gmail.com)
Διαδικτυακή ημερίδα πραγματοποιεί ο Δήμος Θεσσαλονίκης, μέσα από το κανάλι του στο Youtube, με αφορμή τα αποτελέσματα της διαβούλευσης από την Ομάδα Έργου του Υπουργείου Τουρισμού για τον γαστρονομικό τουρισμό.
Σύντομους χαιρετισμούς απευθύνουν ο δήμαρχος
Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, η υφυπουργός
Τουρισμού αρμόδια για θέματα
Τουριστικής Εκπαίδευσης και Ειδικών Μορφών Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη και η αντιδήμαρχος Πολιτισμού-Τουρισμού Μαρία Καραγιάννη.
Σ’ ότι αφορά τους ομιλητές, η Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου, Συντονίστρια της ομάδας έργου για το Γαστρονομικό Τουρισμό του Υπουργείου Τουρισμού, αμπελουργός, οινοποιός, ιδιοκτήτρια ξενοδοχειακών επιχειρήσεων θα ανοίξει την ημερίδα.
Ακολουθούν Χαρίτα Βλάχου, διδάσκουσα “Γαστρονομικός Τουρισμός-Αγροδιατροφή” στο ΠΜΣ “Τουρισμός και Τοπική Ανάπτυξη” του ΑΠΘ (Ώρα:10:40).
Ώρα:11:00 Ντίνα Νικολάου, μέλος της ομάδας έργου για το Γαστρονομικό Τουρισμό του Υπ. Τουρισμού, σεφ, ιδιοκτήτρια εστιατορίων εξωτερικού, ambassador της ελληνικής γαστρονομίας στο εξωτερικό
Ώρα:11:20 Δημήτρης Τασιούλας σεφ, ιδιοκτήτης εστιατορίου “THRIA”, chef ambassador του Thessaloniki Food Festival
Ώρα:11:40 Διάλειμμα
Ώρα:11:50 Σύλβια Κουμεντάκη, συμβουλευτική και διοργάνωση γαστρονομικών εκδηλώσεων & παραγωγή gourmet προϊόντων της εταιρείας “Chef Stories”.
Ώρα:12:10 Δημήτρης Λαζαρίδης Ιδιοκτήτης των βραβευμένων εταιρειών “Lazaridis.gr” & “Reputation.gr” Marketing Strategist in gastronomy & hospitality marketing
Ώρα:12:30 Pr. Δημήτρης Μπούχαλης, καθηγητής του Bournemouth University ειδικός στις βιομηχανίες τουρισμού, αναψυχής και φιλοξενίας