Είναι ολοκαίνουργιο, είναι φιλόξενο, συνδυάζει τη διακριτική πολυτέλεια με τη φιλική διάθεση, είναι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και απογειώνει τους ουρανίσκους!
Της Ντέπυς Χιωτοπούλου (hiotopoulou@gmail.com)
Σ’ ένα από τα πιο στρατηγικά σημεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, απέναντι από το λιμάνι και σε απόσταση αναπνοής από τα γραφικά Λαδάδικα, το new entrie All Day Cafe Bar Restaurant Cookoo, συνδυάζει τη διακριτική πολυτέλεια με την χαλαρότητα, την ποιοτική εξυπηρέτηση με τη φιλική comfort και casual διάθεση.
Το Cookoo στεγάζεται στο 5 αστέρων ξενοδοχείο Mediterranean Palace του Ομίλου The Luxury Hotels, λειτουργεί από το πρωί με καφέ, και προσφέρεται για brunch με διάφορες ομελέτες, μεσημεριανό, βραδινό ενώ αποτελεί και ιδανικό meeting place.
Let’s brunch!
Τι θα λέγατε να ξεκινούσατε τη μέρα σας με έναν αρωματικό καφέ, και στη συνέχεια με ένα brunch, με αυγά ποσέ σε αφράτα μπριοσάκια με γέμιση τυρί φέτα, σπανάκι, μανιτάρια, μπέικον και σάλτσα Ολλανδέζ; Ή να δημιουργήσετε τη δική σας ομελέτα, ή να γευτείτε ένα κουλούρι Θεσσαλονίκης με τηγανιτά αυγά, μπέικον και τοματίνια!
Κρύα και ζεστά ορεκτικά
Το μενού του Cookoo που επιμελείται ο σεφ Κώστας Κούρος και η ομάδα του, ισορροπεί ανάμεσα στην παράδοση και το ταλέντο, στην κλασική αλλά και τη μοντέρνα κουζίνα. Στο ala carte μενού θα επιλέξετε ανάμεσα σε μεσογειακά πιάτα με εκλεκτές ελληνικές πρώτες ύλες καθώς και επιλεγμένες προτάσεις από τη διεθνή κουζίνα.
Στα κρύα ορεκτικά, το οποίο και δοκιμάσαμε είναι το μπριαμάκι λαχανικών σε τραγανή μπάρα με τοματίνια και γαλοτύρι. Αλλά και το ιδιαίτερο μπλε καβούρι Αιγαίου με κινόα, αβοκάντο, λεμονάτο γιαούρτι και χαβιάρι σολομού.
Στα ζεστά ορεκτικά υπάρχουν πέντε διαφορετικές επιλογές, μεταξύ των οποίων, τα μπιφτεκάκια με βουβαλίσιο κιμά από την Κερκίνη, τηγανιτό φρέσκο ραβιόλι με καβουρμά, το μιλφέιγ λαχανικών με απάκι, μοτσαρέλα, ντομάτα και λάδι βασιλικού κ.ά.
Πάστα και ριζότο
Στην κατηγορία της πάστας, έχετε επιλογές ανάμεσα στα εξαιρετικά φρέσκα πανζερότι με ποικιλία μανιταριών, μοσχαρίσια μάγουλα μπρεζέ και Αρσενικό Νάξου,
τα στριφτούδια με ντοματίνια και πέστο βασιλικού, σε μια σπαγγέτι καρμπονάρα, σε νιόκι και λιγκουίνι. Οσο για το ριζότο, ανυπομονούμε να δοκιμάσουμε το ριζότο που αγαπάμε, με άγρια μανιτάρια, λάδι τρούφας και παρμεζάνα.
Burger, rib eye και ταλιάτα
Οι λάτρεις των κρεατικών έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε μπέργκερ από μοσχαρίσιο κιμά, rib eye steak 350 γρ. με σάλτσα από ξινόμαυρο Νάουσας, χοιρινή μπριζόλα Γαλλικής κοπής, αλλά και ταλιάτα από μοσχαράκι 160 και 320 γρ. Στα κρεατικά είναι και τα μπουτάκια κοτόπουλο φιλέτο στη σχάρα.
*
-Σούπες όπως η βελουτέ καρότου, ή ο τραχανάς με χωριάτικο λουκάνικο και μους φέτας, σαλάτες όπως η εξαιρετική καρδιά γαλλικής σαλάτας με κινόα, φρέσκο κατσικίσιο τυρί, πίκλες φράουλας και φιστίκια Αιγίνης, ή ελληνική σαλάτα με κρίταμο και φέτα μαριναρισμένη σε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και φρέσκα βότανα κτλ. συμπεριλαμβάνονται στην κάρτα του Cookoo.
-Θαλασσινά όπως το νοστιμότατο φιλέτο λαβράκι με μουσελίν παντζαριού και άγρια χόρτα με λεμόνι (σ.σ. εμείς το δοκιμάσαμε με πανακότα πολίτικης σαλάτας και πουρέ παντζάρι) ή ψητός σολομός, προτείνονται για εκείνους που επιθυμούν να γευτούν… θάλασσα!
-Στα επιδόρπια, τάρτα λεμόνι, σουφλέ σοκολάτας και New York cheesecake με λευκή σοκολάτα και φρούτα του δάσους.
-Το Cookoo βρίσκεται επί της οδού Σαλαμίνος 3, στη Θεσσαλονίκη, στο ισόγειο του ξενοδοχείου Mediterranean Palace, και διαθέτει ανεξάρτητη είσοδο από το ξενοδοχείο.
– Οι τιμές στα πιάτα είναι προσιτές, οι οποίες, αναμφίβολα, υποστηρίζουν αφενός την ποιότητα, τις πρώτες ύλες και τη δημιουργικότητα του πιάτου, αφετέρου το καλαίσθητο περιβάλλον του μοντέρνου χώρου, που συνδυάζει το ξύλο με το μάρμαρο σε μαύρες και μπεζ αποχρώσεις.
ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΩΝ ΠΙΑΤΩΝ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΑΦΟΡΟΥΝ ΜΕΝΟΥ DEGUSTATION, ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΜΕΡΙΔΑ!