Με ένα γεμάτο πρόγραμμα συναντήσεων του δημάρχου Θεσσαλονίκης και της αποστολής που τον συνοδεύουν στο Βουκουρέστι, την πρωτεύουσα της Ρουμανίας, ολοκληρώθηκε η χθεσινή μέρα, Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2026.
ΝΤΕΠΥ ΧΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ (hiotopoulou@gmail.com)
Ο Δήμος Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο προβολής και εξωστρέφειας της πόλης με την ονομασία Destination Thessaloniki ξεκίνησε από το Βουκουρέστι, καθώς η ρουμανική αγορά είναι από τους πλέον βασικούς ‘παίκτες’, που σύμφωνα με στοιχεία επισκεψιμότητας και διανυκτερεύσεων στα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης, υπάρχουν περιθώρια για περαιτέρω ανάπτυξη.
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης συναντήθηκε με τον Μακαριώτατο Πατριάρχη κ. Δανιήλ, στο Πατριαρχείο, όπου συζητήθηκε η ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού.
Πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Βυζαντινό Πολιτιστικό Ίδρυμα όπου και φιλοξενείται η έκθεση φωτογραφίας της Αγιορείτικης Εστίας με τίτλο «Άγιον Όρος και Μετέωρα 1929 – Ο κρυμμένος θησαυρός του Princeton» με 70 έργα και όπως ειπώθηκε ενδέχεται να πάρει παράταση πέρα της 1ης Οκτωβρίου που είναι η αρχική ημερομηνία για την ολοκλήρωσή της.

Συναντήσεις με την ελληνική ομογένεια
Ο κ. Αγγελούδης συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων στη Ρουμανία, βουλευτή και εκπρόσωπο της Ελληνικής Μειονότητας Drago Zisopoulos, όπου συμφωνήθηκε η προβολή της Θεσσαλονίκης από τον πρόεδρο προς τις 20 ελληνικές μειονότητες και τα 17.000 μέλη Ελλήνων και φιλελλήνων που ζουν στη Ρουμανία.
Στην ελληνική πρεσβεία
Το απόγευμα της Πέμπτης 24/9 την αποστολή της Θεσσαλονίκης υποδέχθηκε στην Ελληνική πρεσβεία η πρέσβειρα της Ελλάδας στο Βουκουρέστι κυρία Λιλή Γραμματίκα, όπου και εκεί πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας με το διοικητικό συμβούλιο του Ελληνο – Ρουμανικού Επιμελητηρίου.
Η παρουσίαση της Θεσσαλονίκης
Ακολούθησε η επίσημη παρουσίαση της Θεσσαλονίκης από τον δήμαρχο κ. Αγγελούδη και τους φορείς της πόλης, προβάλλοντας τα σημαντικά πλεονεκτήματα όχι μόνο της πόλης αλλά και της ευρύτερης περιοχής, και των 7 περιφερειακών ενοτήτων της Κεντρικής Μακεδονίας.
Οι συναντήσεις ολοκληρώνονται σήμερα, Παρασκευή 25/9, στο δημαρχείο Βουκουρεστίου, με τη θεσμική συνάντηση μεταξύ Στέλιου Αγγελούδη και του ομόλογου του Ciprian Ciucu.
