Για άλλη μια χρονιά, η οινική έκθεση Thessaloniki Wine Show, συγκεντρώνει το οινόφιλο κοινό, για δυο μέρες, στο Περίπτερο 6 της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης.
ΝΤ.Χ. (hiotopoulou@gmail.com)
Δυο μέρες, περισσότερα από 130 οινοποιεία και εισαγωγείς, 1.400 και πλέον ετικέτες κρασιών και πάνω από 300 κρασιά εισαγωγής από τις σημαντικότερες περιοχές της γης, δίνουν το καθιερωμένο ραντεβού στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της οινικής έκθεσης Thessaloniki Wine Show, που διοργανώνεται για πέμπτη φορά.
Το Thessaloniki Wine Show είναι ένα διαφορετικό οινικό show που εντυπωσίασε από την πρώτη του εμφάνιση το 2019 και φέτος έρχεται με ακόμη περισσότερους εκθέτες και ένα ιδιαίτερο παράλληλο πρόγραμμα που θα ικανοποιήσει τόσο το διαρκώς αυξανόμενο οινόφιλο κοινό, όσο και τους επαγγελματίες, εμπόρους, εισαγωγείς, αγοραστές και sommeliers.
Συγκεκριμένα, αύριο, Κυριακή 30 και τη Δευτέρα 31 Μαρτίου, στο Περίπτερο 6 της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, από τις 12:00 το μεσημέρι ως τις 08:00 το βράδυ, η δυναμική των ελληνικών ποικιλιών θα συναντά τον παγκόσμιο αμπελώνα και όλες τις καινούργιες τάσεις στην οινοποίηση, παρουσιάζοντας τους ποικίλους τρόπους απόλαυσης του κρασιού, τις νέες αγορές και τη διασκέδαση γύρω από αυτό.

Τι θα περιλαμβάνει το φετινό Thessaloniki Wine Show
Στο φετινό Thessaloniki Wine Show πρωταγωνιστούν:
- Πάνω από 130 οινοποιεία και εισαγωγείς, 1400 ετικέτες κρασιών και πάνω από 300 κρασιά εισαγωγής από τις σημαντικότερες περιοχές του πλανήτη
- Καινοτόμα προϊόντα και Έλληνες παραγωγοί που ξεχωρίζουν για την υψηλή τους ποιότητα
- Best Value International Wines
Ο Αλέξανδρος Μπουζίκας – κορυφαίος Έλληνας Sommelier, πρώτος στο διαγωνισμό της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων το 2017 και Advanced Master Sommelier- επιλέγει και παρουσιάζει τα Best Value κρασιά εισαγωγής για το 2025 - Best Of Aris Sklavenitis
Τα 30 κορυφαία κρασιά του Άρη Σκλαβενίτη για το 2025. Ο, επί τρεις φορές καλύτερος Έλληνας Sommelier στους διαγωνισμούς της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων και Advanced Master Sommelier επιλέγει και παρουσιάζει τα 30 ελληνικά κρασιά που τον εντυπωσίασαν περισσότερο - Alternative Wines Bar
Ήπιας ή Μηδενικής Παρέμβασης, Βιολογικά, Βιοδυναμικά και Vegan Κρασιά / Low Intervention Wines, Organic, Biodynamic and Vegan Wines - Την επιλογή, επιμέλεια και παρουσίαση θα έχουν ένας από τους καλύτερους Έλληνες Sommeliers, ο Θεολόγης Πλακόπουλος και οι συνεργάτες του.
Cocktail Bar
Η σχέση του σύγχρονου bartender/mixologist με το ελληνικό κρασί. Έχει θέση το ελληνικό κρασί στα βασικά υλικά που χρησιμοποιεί ένας bartender/mixologist;
Επτά κορυφαία bar της Θεσσαλονίκης απαντούν εμφατικά ναι, και το καθένα προτείνει δύο cocktails βασισμένα στο κρασί.
Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο που θα βρίσκεται στο Central Stage, οι mixologists του Apallou, του Pelosof, του Casablanca, του Tribeca, του Cin Cin, του U bar Project, και του Vogatsikou |3θα παρασκευάζουν και θα σερβίρουν τις δημιουργίες τους διαδοχικά, 15 cocktail με βάση το κρασί και τα αποστάγματα της Genka1877,όλαδιαφορετικά μεταξύ τους.

*
-ΤοThessaloniki Wine Show θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 30 και τη Δευτέρα 31 Μαρτίου 2025, στο Περίπτερο 6, εντός της ΔΕΘ.
– Ώρες λειτουργίας: 12:00 – 20:00. Γενική είσοδος: Tαμείο 12€, φοιτητικό 10€. Προπώληση στο www.more.com 10€, φοιτητικό 7€, διήμερο 18€.
– Περισσότερες πληροφορίες στο https://thessalonikiwineshow.gr/ . Διοργάνωση: Wine Style.