Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήUncategorizedΤΡΑΙΝΟΣΕ - «Ξεπουλάνε τον εθνικό πλούτο»!

ΤΡΑΙΝΟΣΕ – «Ξεπουλάνε τον εθνικό πλούτο»!

Ένα ακόμα θύμα της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων αποτελεί ο ελληνικός σιδηρόδρομος.

ΤΗΣ ΝΤΕΠΥΣ ΧΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ (hiotopoulou@gmail.com)

H σύμβαση πώλησης του 100% της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που είχε υπογραφεί τον Ιανουάριο του 2017 στην ιταλική Ferrovie Dello Stato Italiane S.p.A., παίρνει «σάρκα και οστά»’ την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου.

«Η Κυβέρνηση ολοκληρώνει και τυπικά την πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, που προώθησαν και οι προηγούμενες Κυβερνήσεις, με την πανηγυρική τελετή να πραγματοποιείται στην Κέρκυρα!!!» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ), η οποία πραγματοποιεί 24ώρη απεργιακή κινητοποίηση, την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου, καταδεικνύοντας τη διαφωνία της στην πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

«Είμαστε αντίθετοι με την πώληση των εταιριών του Σιδηρόδρομου’ η κυβέρνηση ξεπουλάει τον εθνικό πλούτο» αναφέρει χαρακτηριστικά στο debbiestravel.gr ο πρόεδρος της ΠΟΣ, Παναγιώτης Παρασκευόπουλος.

«Μοναδικό θέμα της απεργιακής κινητοποίησης είναι η ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., με τη θέση των τελικών υπογραφών, με αποτέλεσμα και τυπικά η χώρα να μείνει χωρίς δημόσιο σιδηρόδρομο» αναφέρει η εξώδικη δήλωση που απέστειλε η ΠΟΣ, ενημερώνοντας σχετικά με την κήρυξη και πραγματοποίηση της 24ης απεργίας.

Ωστόσο, η πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στους Ιταλούς, όπως ενημερώνει το debbiestravel.gr ο πρόεδρος της ΠΟΣ, κ. Παρασκευόπουλος, «ευτυχώς δεν πουλήθηκε σε κάποια εταιρία που δεν ξέρει που ήρθε, πουλήθηκε σε μια από τις μεγαλύτερες σιδηροδρομικές εταιρίες της Ευρώπης».

«Μαύρη μέρα για τον ελληνικό σιδηρόδρομο»

Έτσι χαρακτηρίζει την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου (σ.σ. ανήμερα της Ύψωσις του Τιμίου Σταυρού) ο Σύνδεσμος Σιδηροδρομικών Βόρειας Ελλάδας (ΣΣΒΕ), ημέρα πώλησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

«Η κυβέρνηση υπογράφοντας την πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ολοκληρώνει το εθνικό έγκλημα, όπως το είχε χαρακτηρίσει ο πρωθυπουργός σε ομιλίες του προς στους σιδηροδρομικούς. Για να φτάσουμε σε αυτήν την μέρα όμως την ευθύνη έχουν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις, που μέχρι σήμερα απαξίωσαν τον σιδηρόδρομο, με απώτερο σκοπό τον κατακερματισμό και την εκποίησή του» αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΣΒΕ τονίζοντας ότι οι εργαζόμενοι στο σιδηρόδρομο είναι αντίθετοι με την πώληση των εταιριών του ελληνικού σιδηροδρόμου, «και θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για ένα σύγχρονο – ενιαίο δημόσιο σιδηρόδρομο».

Ματαιώσεις δρομολογίων τρένων

Όπως είναι αναμενόμενο, την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου, δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα σιδηροδρομικό δρομολόγιο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ «Λόγω της 24ωρης απεργίας που έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (Π.Ο.Σ.) την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017, δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα σιδηροδρομικό δρομολόγιο από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 13/9/2017 έως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 14/9/2017».

Λόγω της απεργίας θα ματαιωθούν και τα βραδινά δρομολόγια στον άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα, που αναχωρούν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 13/9/2017. Σημειώνεται ότι οι βραδινές αμαξοστοιχίες 600 και 601 που αναχωρούν τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 14/9/2017 από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αντίστοιχα, θα κυκλοφορήσουν κανονικά μετά τη λήξη της απεργίας.

*

-Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017 πραγματοποιεί 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση με συγκέντρωση στο κτίριο του ΟΣΕ (Καρόλου 1-3), ώρα 12.00 μ.μ., καταδεικνύοντας τη διαφωνία της στην πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

-Στην 24ώρη απεργία της ΠΟΣ, την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017, συμμετέχει και ο Σύνδεσμος Σιδηροδρομικών Βόρειας Ελλάδας.

-Να σημειωθεί ότι στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών υπάρχουν 2.500 εργαζόμενοι, στη δε ΤΡΑΙΝΟΣΕ 650 εργαζόμενοι. Οι περισσότεροι εργαζόμενοι στην ΠΟΣ βρίσκονται στα όρια συνταξιοδότησης, γεγονός που σημαίνει ότι με την πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στους Ιταλούς, θα πρέπει να γίνουν και προσλήψεις.

-Το προσεχές διάστημα – αρχές Νοεμβρίου- θα υπάρχει άνοιγμα δεσμευτικών προσφορών και για την Ελληνική Εταιρία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού (ΕΕΣΣΤΥ).

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα