Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚεντρική ΜακεδονίαΘεσσαλονίκηΘωρηκτό «Γ. Αβέρωφ» - επισκέψεις έως και την Κυριακή 3/12

Θωρηκτό «Γ. Αβέρωφ» – επισκέψεις έως και την Κυριακή 3/12

Η Κυριακή 3 Δεκεμβρίου έχει οριστεί ως η τελευταία ημέρα επισκέψεων στο ιστορικό θωρηκτό «Γ. Αβέρωφ» στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Της Ντέπυς Χιωτοπούλου (hiotopoulou@gmail.com)

113.000 κόσμος έχει επισκεφτεί, μέχρι και εχθές, Κυριακή 26 Νοεμβρίου, το θωρηκτό «Γ. Αβέρωφ» που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, ήδη από τις 7 Οκτωβρίου (σ.σ. επισκέψιμο ήταν από τις 10 Οκτωβρίου).

Όπως αναφέρουν πηγές του θωρηκτού στο debbiestravel.gr, σε δυο μήνες που έχει παρουσία το «Γ. Αβέρωφ» στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, το έχει επισκεφτεί τόσος κόσμος, όσος το έχει επισκεφτεί στα 2 χρόνια που βρίσκεται το θωρηκτό στη βάση του, στον Πειραιά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, μέχρι και την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου, που το θωρηκτό «Γ. Αβέρωφ» θα είναι επισκέψιμο, στη Θεσσαλονίκη, θα το έχουν επισκεφτεί περί τις 120.000 κόσμος.

Από αυτούς, οι 30.000 περίπου είναι μαθητές από σχολεία του νομού και άλλων περιοχών της Βορείου και Κεντρικής Ελλάδος.

Αναχώρηση

Το θωρηκτό «Γ. Αβέρωφ», όπως επισημαίνουν στο debbiestravel.gr, θα αναχωρήσει την επόμενη εβδομάδα, εφόσον, βεβαίως, το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες.

Χρειάζεται 2 ημέρες προετοιμασίας, και περίπου 45 ώρες μέχρι να φτάσει στον προορισμό του, στον Πειραιά, ανάλογα, πάντα, των καιρικών συνθηκών. Η μέση ταχύτητα του θωρηκτού «Γ. Αβέρωφ» είναι στους 7,5 κόμβους.

*

-Το θωρηκτό «Γ. Αβέρωφ» θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη έως και την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου. Επισκέψεις πραγματοποιούνται καθημερινά, 9.00 – 13.15 και 15.00 – 17.30.  Πληροφορίες στα τηλ. 2310 593184,5.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα