Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚεντρική ΜακεδονίαΘεσσαλονίκηΤο θωρηκτό «Γ. Αβέρωφ» παραμένει Θεσσαλονίκη!

Το θωρηκτό «Γ. Αβέρωφ» παραμένει Θεσσαλονίκη!

Από τη μια παράταση στην άλλη, επισήμως μέχρι τις 21 Νοεμβρίου και όπως όλα δείχνουν, το θωρηκτό «Γ. Αβέρωφ» θα παραμείνει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης έως τις 3 Δεκεμβρίου!

ΤΗΣ ΝΤΕΠΥΣ ΧΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ (hiotopoulou@gmail.com)

Σύμφωνα με πληροφορίες του debbiestravel.gr το θωρηκτό ‘Γ. Αβέρωφ’ θα παραμείνει στη Θεσσαλονίκη έως τις 6 Δεκεμβρίου (φωτ. Ντ.Χ.)

Ήρθε στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 7 Οκτωβρίου, και έκτοτε (σ.σ. από 10 Οκτωβρίου) το έχουν επισκεφτεί, μέχρι και σήμερα, μέχρι την ώρα του ρεπορτάζ μας, 77.000 κόσμος!!

Το πλωτό ναυτικό μουσείο, το ιστορικό θωρηκτό «Γεώργιος Αβέρωφ», δέχεται πλήθος κόσμου, καθημερινά, που περιμένει υπομονετικά, με τις όποιες καιρικές συνθήκες, και περισσότερο από μια ώρα, για να επισκεφτεί το φωτεινό σύμβολο της ελληνικής ναυτοσύνης και του ηρωισμού.

«Ξύπνησε αισθήματα πατριωτικά!»

«Το ‘Γ.Αβέρωφ’ έχει ξυπνήσει αισθήματα πατριωτικά, έχει ξυπνήσει αισθήματα αγάπης προς την πατρίδα» αναφέρει χαρακτηριστικά στο debbiestravel.gr ο κυβερνήτης του ιστορικού θωρηκτού Σωτήριος Χαραλαμπόπουλος προσθέτοντας «και αυτό το βλέπουμε και στους μικρούς και στους μεγάλους επισκέπτες»!

Τι έχει αποκομίσει ο κυβερνήτης του ιστορικού θωρηκτού ‘Γ. Αβέρωφ’, όλο αυτό το διάστημα που είναι δεμένο το πλωτό ναυτικό μουσείο στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης;

«Έχω αποκομίσει εθνικό παλμό, αγάπη, έχω αποκομίσει ζεστασιά, αποδοχή και αισιοδοξία» επισημαίνει με δόση περηφάνιας στο debbiestravel.gr o κυβερνήτης του θωρηκτού «Γ. Αβέρωφ» Σωτήριος Χαραλαμπόπουλος.

Επισκέψεις καθημερινά, πρωί – απόγευμα 

Το θωρηκτό Γ. Αβέρωφ είναι επισκέψιμο καθημερινά (εκτός Δευτέρας, σ.σ. ισχύει από 13/11), ενώ πρέπει να υπολογίζετε τους μεγάλους χρόνους αναμονής για την επίσκεψη.

Οι ώρες επίσκεψης είναι καθημερινά Τρίτη – Κυριακή 09.00 – 13.15 και 15.00 – 17.30.

Τηλέφωνα επικοινωνίας 2310 593184,5.

Εισιτήριο

Για να επισκεφτείτε και να ξεναγηθείτε στο θωρηκτό «Γεώργιος Αβέρωφ» θα πληρώσετε εισιτήριο. Για ενήλικες επισκέπτες, από 18 – 64 ετών, το κόστος είναι 3 ευρώ. Για επισκέπτες 6 – 17 ετών το εισιτήριο κοστίζει 1,5 ευρώ. Το ίδιο κόστος είναι και για φοιτητές/σπουδαστές (με επίδειξη φοιτητικής ταυτότητας) και για άτομα άνω των 65 ετών.

Ελεύθερη είσοδος επιτρέπεται σε εν ενεργεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και συνοδευόμενα μέλη Α’ βαθμού συγγένειας. Εν αποστρατεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και συνοδευόμενα μέλη Α’ βαθμού συγγένειας.  Άτομα με Ειδικές Ανάγκες (Α.Μ.Ε.Α) και οι συνοδοί αυτών. Πολύτεκνοι (κάτοχοι δελτίου πολυτέκνων). Παιδιά έως 6 ετών. Εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων. Πρόσκοποι και Οδηγοί. Άνεργοι (με επίδειξη κάρτας ανεργίας). Μαθητές πρωτοβάθμιας (Νηπιαγωγεία & Δημοτικά) και δευτεροβάθμιας (Γυμνάσια & Λύκεια) εκπαίδευσης που πραγματοποιούν σχολικές επισκέψεις (βάση του Πρωτόκολλου Συνεργασίας μεταξύ του ΥΠΕΘΑ και του ΥΠΑΙΘΠΑ).

Τα εισιτήρια εκδίδονται από το θάλαμο έκδοσης εισιτηρίων που βρίσκεται στην προβλήτα, πριν την επιβίβασή σας στο πλοίο, μέσω της κύριας κλίμακας (σκάλας).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα