Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΗπειρωτική ΕλλάδαΉπειροςΙωάννινα – Συνεχίζονται οι δωρεάν ξεναγήσεις!

Ιωάννινα – Συνεχίζονται οι δωρεάν ξεναγήσεις!

«Μαθαίνω για την πόλη μου» είναι ο τίτλος του προγράμματος των δωρεάν ξεναγήσεων στα Ιωάννινα.

Φωτογραφίες: Ντέπυ Χιωτοπούλου (hiotopoulou@gmail.com)

Στο μώλο των Ιωαννίνων (φωτ. Ντέπυ Χιωτοπούλου)

Συγκεκριμένα, το Γραφείο Τουριστικής Προβολής του δήμου Ιωαννιτών, σε συνεργασία με το Σπήλαιο Περάματος, οργανώνει δωρεάν ξεναγήσεις.

Όσοι κάτοικοι των Ιωαννίνων το επιθυμούν, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ορισμένες περιηγήσεις χαλαρωτικής ψυχαγωγίας στις ομορφότερες τοποθεσίες, τα μνημεία και τα μουσεία της περιοχής.

Εκθέματα στο αρχαιολογικό μουσείο

Να μάθουν, με τη βοήθεια έμπειρων και εξειδικευμένων ξεναγών, άγνωστες, ενδιαφέρουσες πτυχές για τη δράση προσώπων και αποφάσεων που επηρέασαν την εξέλιξη της ιστορίας.

Να πληροφορηθούν για την καθημερινότητα και τις συνήθειες των ανθρώπων που έζησαν στα Γιάννενα.

Ξεναγήσεις θα πραγματοποιηθούν, αύριο, Κυριακή 26 Νοεμβρίου, και την επόμενη Κυριακή 3 Δεκεμβρίου.

Στο Κάστρο των Ιωαννίνων

Πρόγραμμα ξενάγησης για Κυριακή 26 Νοεμβρίου

Αφετηρία: Ρολόϊ (Λεωφορείο), ώρα 10.30 π.μ.

Αρχαιολογικό Μουσείο–Οχυρά Μπιζανίου–Σπήλαιο Περάματος. Συγκέντρωση στο Ρολόϊ. Ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο. Επιβίβαση σε λεωφορείο και επίσκεψη στα Οχυρά Μπιζανίου. Συνεχίζετε με το λεωφορείο με τελικό προορισμό το Σπήλαιο Περάματος. Ξενάγηση στο Σπήλαιο και επιστροφή στην πόλη.

Το Ρολόι, στο κέντρο των Ιωαννίνων

Πρόγραμμα ξενάγησης για Κυριακή 3 Δεκεμβρίου

Αφετηρία: Κεντρική είσοδος Κάστρου (Αγ. Γεώργιος), ώρα 10.30 π.μ.

Η κεντρική είσοδος του Κάστρου (Άγιος Γεώργιος)

Εβραϊκή Συναγωγή – Δημοτικό Μουσείο – Ιτς Καλέ – Βυζαντινό Μουσείο – Μουσείο Αργυροτεχνίας – Σπήλαιο Περάματος.

Συγκέντρωση στην κεντρική είσοδο του κάστρου (Αγ. Γεώργιος). Περνάτε από την Εβραϊκή Συναγωγή και, ακολουθώντας τα σοκάκια του Κάστρου, πηγαίνετε στο Δημοτικό Μουσείο. Στη συνέχεια, κατευθυνόσαστε προς το Ιτς Καλέ, το Βυζαντινό Μουσείο και τους γύρω χώρους. Ακολουθεί επίσκεψη στο Μουσείο Αρχυροτεχνίας. Έπειτα, γίνεται επιβίβαση σε λεωφορείο στην παραλίμνια περιοχή, με προορισμό το σπήλαιο Περάματος, όπου γίνεται ξενάγηση στο σπήλαιο και επιστροφή στην πόλη.

Το εξαιρετικό Μουσείο Αργυροτεχνίας στο Ιτς Καλέ

*

-Οι ξεναγήσεις διαρκούν 3-3.30 ώρες και η εκκίνηση των περιπάτων γίνεται από συγκεκριμένα σημεία ανάλογα με τη διαδρομή και με συνοδεία ξεναγού.

-Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα επιβαρύνονται μόνο με το κόστος των 2 ευρώ για την είσοδο στο σπήλαιο Περάματος, όπου η ξενάγηση θα γίνεται από υπεύθυνο του σπηλαίου. Θα τηρείται σειρά προτεραιότητας.

-Σε περίπτωση κακοκαιρίας, η ξενάγηση-περίπατος στους εξωτερικούς χώρους δε θα γίνεται.

-Οι δηλώσεις συμμετοχής θα υποβάλλονται μέχρι και την Πέμπτη της τρέχουσας εβδομάδας πριν την κάθε διαδρομή. Ανώτερος αριθμός συμμετοχής για κάθε ξενάγηση είναι 30 άτομα (με 10 άτομα επιλαχόντες). Η κάθε αίτηση μπορεί να περιλαμβάνει έως δύο (2) άτομα.

-Οι αιτήσεις για συμμετοχή θα υποβάλλονται καθημερινά ηλεκτρονικά μέσω ειδικής φόρμας στην ιστοσελίδα του Γραφείου Τουριστικής Προβολής του δήμου http://www.travelioannina.com  ή αυτοπροσώπως, από Δευτέρα έως και Πέμπτη στο Γραφείο Τουριστικής Προβολής, Μουλαϊμίδη 10, στα Γιάννενα.

-Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον τηλεφωνικό αριθμό: 26510 37017.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα